Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tusk i Grad - do dymisji !!! + czołowi politycy PO

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.12.2009 09:04

szopen napisał(a):Hepik, ja już dawno zauważyłem, że do p. przemawia tylko logika typu "cokolwiek zrobi PiS jest zle, cokolwiek zrobi PO jest dobre".

Takie wybory wymagają głębszej refleksji..
Ja bym obstawiał Dictum Wyborczacum?

:P
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 04.12.2009 09:58

janniko napisał(a):
piotr.zdz napisał(a): ... nie "polaczkowa" ale raczej ogólnoludzka przypadłość. To naprawdę nie jest tylko nasza specjalność. "

A w Chinach i u Ruskich ludzie znikają bez śladu, a w Bangladeszu i Afryce dzieci umierają z głodu, a w Afaganistanie od kilku dziesięcioleci trwa wojna.. itp. itd.
Grunt to znaleźć dobre wytłumaczenie...

POlaczkowatość = nasze wrodzone narodowe cwaniactwo i kombinatorstwa oraz zamiłowanie do wszelkiego rodzaju "znajomości" i "układzików".

Żeby nie było, że to ja tak tylko uważam, to nieustająco polecam filmy: "Dzień Świra" , "Przygody Nikosia Dyzmy" oraz "Wesele (polskie)".
Tam jest wszystko o polaczkowatości..

Nie potępiam broń Boże swojego narodu, ale płakać się chce, gdy oglądam TV i wstyd, gdy widzę niektóre zachowania naszych rodaków za granicą.
pozdro

a Ty znowu swoje żale i kompleksy ... nic pozytywnego Adasiu Miałczyński(?)
Dlatego dedykuję Ci pewną piosenkę , na pewno Ci się spodoba. Refren ustaw jako dzwonek w komórce :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.12.2009 11:10

A ta zwrotka na makatkę do kuchni ;)

Bywasz piekącym jadem trollów
na internetowym forum
Wiwat Polonia, frustrata,
wiwat to psychopata
Jam nieudacznik, grafoman i śmieć
Tylko tu możesz być Bogiem, na wszystkich podnosisz nogę
I załatwiasz te sprawę jak pies
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.12.2009 11:43

A więc zaśpiewał chór KONFORMICTIC jednym spójnym głosem

Grunt to klapki na oczach, by kobyła broń Boże nie zboczyła z obranego kursu i by jej pozytywnego nastawienia do rzeczywistości nie zmąciły żadne obleśne realia.
Tak trzymać Panowie Optymiści!
:D :D :D
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 04.12.2009 11:48

janniko napisał(a):A więc zaśpiewał chór KONFORMICTIC jednym spójnym głosem

Grunt to klapki na oczach, by kobyła broń Boże nie zboczyła z obranego kursu i by jej pozytywnego nastawienia do rzeczywistości nie zmąciły żadne obleśne realia.
Tak trzymać Panowie Optymiści!
:D :D :D

Ale pieśń się podoba (?)
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 04.12.2009 19:20

piotr.zdz napisał(a): Ale pieśń się podoba (?)

Jak najbardziej...
swoją energią powala na kolana
PIEŚŃ

8O :) 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.12.2009 19:26

Tak mi smutno bez ciebie,tak mi źle

Dzis pozostał mi po tobie smutek ,żal

Ku czci Beatki K. :wink:
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 17.12.2009 13:25

Tusk powinien założyć w fotelach posłów i senatorów z klubu PO obligatoryjne wykrywacze zawartości narkotyków w organizmach, kieszeniach i teczkach swoich "podopiecznych".
Bo niedługo już jego partia będzie głównie znana z afer narkotykowo-seksualnych...
hm.. chyba, że są to celowe "manipulacje", mające na celu zwyżki w sondażach!?

cytat z dzisiejszych wiadomości:

Łącznej kary półtora roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na cztery lata zażądała w czwartek prokurator Katarzyna Delikator w procesie posła Cezarego Atamańczuka (niezrz.- do "wpaki" członkowie PO) oskarżonego m.in. o posiadanie narkotyków.

Proces Atamańczuka oskarżonego m.in. o posiadanie narkotyków, prowadzenie samochodu pod ich wpływem oraz złożenie policjantowi korupcyjnej propozycji rozpoczął się pod koniec października.
Poseł przyznał się jedynie do posiadania środków odurzających.

W śledztwie ustalono, że po zatrzymaniu Atamańczuk był pod wpływem środków psychotropowych. Miał we krwi substancję znajdującą się w zielu konopi i produktach z niego otrzymywanych - haszyszu i marihuanie oraz amfetaminę. Ekspertyza chemiczna wykazała, że znaleziony w samochodzie oskarżonego "skręt" to mieszanina tytoniu papierosowego z zielem konopi, zaś znaleziony w portfelu Atamańczuka biały proszek zwierał siarczan amfetaminy.
Obaj mężczyźni następnego dnia po zatrzymaniu zostali wykluczeni z Platformy Obywatelskiej. Cofnięto im także partyjne rekomendacje do pełnienia funkcji.

i jeszcze jeden cytat z dzisiejszych wiadomości:

Wojewoda opolski Ryszard Wilczyński (PO) zgłosił na policję sprawę szantażu, którego padł ofiarą. Ofiarami szantażu padli także inni politycy z województwa.... w ostatnich dniach szantażyści wysłali podobne listy do co najmniej dziesięciu osób z Opolszczyzny i Górnego Śląska; miały one zawierać zmanipulowane zdjęcia wspomnianych osób w niedwuznacznej sytuacji seksualnej.

Czy na pewno te zdjęcia były zmanipulowane??!!
:roll:

Politycy PO chyba wzięli się za promocję wizerunku "swojskiego chłopaka-polityka", któremu nie obca jest "rozrywkowa" codzienność przeciętnego wyborcy PO...

:P :P :P [/url]
Ostatnio edytowano 17.12.2009 13:44 przez janniko, łącznie edytowano 2 razy
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 17.12.2009 13:29

Janku, nie jesteś na bieżąco. Atamańczuk został usunięty z Platformy w 2008 roku
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 17.12.2009 13:40

A czemu nie podałeś wiadomości do końca ??

Obaj mężczyźni następnego dnia po zatrzymaniu zostali wykluczeni z Platformy Obywatelskiej. Cofnięto im także partyjne rekomendacje do pełnienia funkcji.
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 17.12.2009 13:43

Arek napisał(a):Janku, nie jesteś na bieżąco. Atamańczuk został usunięty z Platformy w 2008 roku

Arku, przecież to oczywiste!!!
Sorki, trochę to niezgrabnie było napisane.
Już poprawiłem. (niezrz. - do "wpadki członkowie PO)
i wkleiłem to, co napisałeś.
Nie pominąłem tego tendencyjne, bo to chyba oczywiste, że właściwie z automatu się takich wyklucza...
Ostatnio edytowano 17.12.2009 13:45 przez janniko, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.12.2009 13:44

Cro.e-Fakt
piotr.zdz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.zdz » 17.12.2009 13:57

Krzysztof Cugowski postanowił na łamach Super Expressu ujawnić całą prawdę o sobie. Muzyk bez oporów przyznał, że pił, zażywał narkotyki oraz zdradzał żonę.

Skąd ta nagła wylewność? Czyżby były senator PiS-u postanowił się publicznie wyspowiadać, by wejść w nowy rok z czystym sumieniem?

Jak jeździliśmy z Budką, piliśmy ostro. Było takie powiedzenie, że Budka Suflera, No To Co (w starym składzie) i Skaldowie to mogą wypić. Reszta to słabe głowy. Nie ma co ukrywać, że nie byliśmy aniołami, ostro zaprawialiśmy. Paliłem papierosy. Zdarzało mi się palić marihuanę.

Pierwsze swoje małżeństwo zawarłem za wcześnie. Moja żona miała 18 lat. Wtedy człowiek ma mierne pojęcie o wszystkim. O uczuciu, jego stałości. Potem się okazało, że oboje sobie nie radzimy z tym wszystkim. Do tego doszło to, że dużo grałem. Nawet 60 koncertów miesięcznie. Wyjeżdżałem na 2 miesiące z domu w trasę.

Człowiek młody jest podatny na wszelkie atrakcje, które go otaczają. Na zdradę także. Pewnie, że zdradzałem, przecież to się zdarza wszystkim - powiedział Cugowski.

Taka urocza, świąteczna i rodzinna opowieść.

... w PiS sami święci :wink: balują ....
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 17.12.2009 13:59

No i dostał dwa lata.
Bardziej smuci przedawnienie sprawy Grzegorza Przemyka ale to inna bajka...
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 07.01.2010 13:34

http://fakty.interia.pl/galerie/fakty/t ... 28,1212407

A śmiał sie z moheru.......!!!!! (1)
(2008-05-19 14:30)
~Weronika

A śmiał sie z moheru.......!!!!!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.