Zauważyłem, że jadący tam 90km/h są zawalidrogami
.png)
marekkowalak napisał(a):Martini2000 napisał(a):
Mi wyszła alternatywa i omija Bratysławę :
No ale to już nie jest "samymi autostradami", tylko dużo krajówkami.
Pojedziesz jak chcesz, ale powiem tak: przez Kisber i Fehervar jeździłem kiedyś, jak jeszcze nie było M86. Nie było źle, ale droga 86 od Szombathely na południe jest o niebo lepsza (w większości ma nową nawierzchnię). A i tych wiosek jest mniej niż przez Komarno-Fehervar.
Co do skrótu przez Komarno - pojechałem raz i to był ostatni raz. Szczególnie nocą. Podobnie jak te kiero, zdecydowanie wolę przez Bratysławę.
Pokazana przez Ciebie trasa to 40 km dalej i 20 minut dłużej. Ale zwróc uwagę, że przy twojej trasie jest aż 160 km zwykłymi krajówkami, podczas gdy przez M86 (w wersji na Lenti) krajówek jest tylko 95 km.
.png)
Cropidło napisał(a):Kilka razy w roku jadąc do Albanii wybieram skrót Trnawa-Komarno.
Jest krócej i szybciej niż przez Bratysławę.
Fakt nie jest to autostrada.
Wróciłem w zeszły wtorek i najprawdopodobniej będę jechał znowu za tydzień.
Przywykłem już do tej trasy.
.png)
Martini2000 napisał(a):
Pytanie czy faktycznie tak tragiczny jest ten skrót jak piszecie przez Komaro85 km tylko wiochami przez SK , czy lepiej nadłożyć jeszcze i lecieć na Bratysławę normalnie .
.png)
.png)
marekkowalak napisał(a):Martini2000 napisał(a):
Pytanie czy faktycznie tak tragiczny jest ten skrót jak piszecie przez Komaro85 km tylko wiochami przez SK , czy lepiej nadłożyć jeszcze i lecieć na Bratysławę normalnie .
Zdecydowanie lepiej autostradą przez Bratysławę!
Może tragicznym bym go nie nazwał, ale mocno się dłuży, szczególnie nocą. I jest bardzo dużo machania biegami, bo ciągle zakręty i obszary zabudowane (chyba że masz automat).
.png)
.png)
ziemniak napisał(a): nie ma szybszej i wygodniejszej drogi do Chorwacji. Lubię również trasę CZ-A-SLO, ale liderem dla mnie jest CZ-SK-H.
Najbardziej denerwującym miejscem jest dla mnie obwodnica Szombathely, a później to już wygodna droga. Często siatki co też daje trochę więcej komfortu.
.png)
el_guapo napisał(a):
W trasie SK-HUN wkurza mnie tylko odcinek od Cieszyna do Ziliny, a potem ... w zasadzie już nic. Czysty relaks i puste drogi. Oczywiście unikam przejazdów 86tką nocą.
.png)
.png)
.png)
Lawliet napisał(a):Martini2000 napisał(a):Mi wyszła alternatywa i omija Bratysławę :
Jechałem raz. Więcej nie zamierzam. Stan dróg dramat, miejscami 20km/h. Trzymaj się autostrady.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi