napisał(a) Zacier » 10.07.2022 18:49
Witam serdecznie!
Należę do tych "czytających" by być na bieżąco z informacjami na temat dojazdu do Chorwacji. Przede wszystkim chciałbym podziękować "piszącym" forumowiczom dzięki, którym pogłębiam swoją wiedzę na poruszane tutaj (cro.pl) tematy. Dwóm osobom szczególne podziękowania Dids76 i marekkowalak. Panowie ogromny szacunek!!
Dzięki Dids76 zmieniłem trasę. Myślę, że na jakiś czas pożegnałem się z Austrią.
Mam problem z podjęciem decyzji i proszę Was o wyrażenia swojej opinii. Jadę z Ostrowa Wlkp. DK11, wbijam się na A1 i schodzę z niej do Żor i dalej Skoczów i Cieszyn, Zylina itd. Korci mnie pociągnięcie A1 do Mszany i DW937 wjechać do Cieszyna. GM pokazuje raz Żory i dalej DW938, a raz Mszana i DW937. Wyjazd za 7 dni (niedziela) 5-6 z Ostrowa Wlkp. także tam za jakieś dobre 3 godziny tj. 8.30-9.30. Dotankowanie do pełna na BP( 30 grosiczków taniej ), i dalej do Tusilovaca na nocleg przez Lendavę i Mursko Srediśce, by w Cakovcu zjeść dobrą Pizzę i uczciwego hamburgera.
Człowiek "jara" się rabatem 0,3 zł. na litrze, a i tak jest "krojony" na dobre 2 zł/l. BP jest zarówno w Żorach jak i w Jastrzębiu Zdrój.
Co sądzicie? Przepraszam, że nie wymieniłem więcej osób. Szacunki dla Pana Janusza.
Pozdrawiam!