Paluje wracając z Chorwacji zahaczyć o Bled o potem o Alpy Austriackie, no i pytanie, którą trase wybrać, opcje sa właściwie 3
1 ) caly czas autostrada przez Zagrzeb, ale daleko, no i mało ciekawa droga ( a że nie bedzie to długa droga to aż tak na czasie mi nie zależy, no i można byc po drodze zobaczyć )
2 ) Autostradą do Bosijlevo, a potem na skróty drogami lokalnymi do autostady A2 ( Zagreb - Ljublana ), pytanie czy ktos zna tą drogę, bo patrząc się na mapę, ciezko wywnioskowac w jakim jest stanie ta droga
3 ) Autostradą do Senj, potem droga przy morzu do Rijeki, potem na Rupę i potem na Ljublane ( mam watpliwości jeszcze czy jechac na autostradę w Kozine czy Postojnie )
skłaniam sie ku opcji 3, ale chciałbym poznac opinie osób, ktore zaliczyly juz te drogi ( chodzi mi zwłaszcza o Słowenie ), a może jakas inna droga ?
i tak na marginesie, ma ktos namiary na fajna i niedroga kwatere w Bledzie ( chodzi o jedna noc ), bo ceny w internecie to jakis kosmos - to samo dotyczy noclegów w Austrii ( Alpy )
wychodzi na to, że w Cro to jednak tanio jest

.png)
.png)