Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

trasa Polska - Chorwacja nocleg Mursko

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kazur
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazur » 06.04.2008 11:50

Planuję 1-dniowy przeskok z Warszawy przez Słowację, Węgry do przejścia granicznego Mursko już po chorwackiej stronie
i nocleg w tej okolicy.
Bardzo proszę o informację o dostępnej bazie noclegowej i
obowiązujących cenach

Kaz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.04.2008 13:11

Jeżeli masz na myśli granicę w Mursko Sredisce to moim zdaniem strzał jak kulą w płot z tym noclegiem.
Tam nie ma NIC. Najbliżej masz Cakovec z dość nieciekawymi cenami w hotelach od 200 HRK w górę za osobę.
Nie lepiej zamiast przez Mursko (jadąc przez Węgry) pojechac przez Letenye ?
W Letenye noclegów do wyboru do koloru i dodatkowo na każdą kieszeń.
Jeżeli temat ten by Cie interesował to na forum jest szczegółowo opisany, łącznie z linkami do pensjonatów, których i tak nie trzeba rezerwować bo są zawsze dostępne miejsca.
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 06.04.2008 21:11

Piotrek_B napisał(a):Jeżeli masz na myśli granicę w Mursko Sredisce to moim zdaniem strzał jak kulą w płot z tym noclegiem.
Tam nie ma NIC. Najbliżej masz Cakovec z dość nieciekawymi cenami w hotelach od 200 HRK w górę za osobę.
Nie lepiej zamiast przez Mursko (jadąc przez Węgry) pojechac przez Letenye ?
W Letenye noclegów do wyboru do koloru i dodatkowo na każdą kieszeń.
Jeżeli temat ten by Cie interesował to na forum jest szczegółowo opisany, łącznie z linkami do pensjonatów, których i tak nie trzeba rezerwować bo są zawsze dostępne miejsca.

Tu się mylisz-w Mursko Sredisce jest możliwość noclegu -pension Ilonka- korzystałem kilka razy i polecam-położenie b.blisko przejścia granicznego
dobre warunki ,miła właścicelka i obsługa ,miejsce b.dobre na tranzytowy nocleg www.ilonka.hr

pzdr :D :lol:
maczos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maczos » 06.04.2008 22:32

Diego M napisał(a):
Tu się mylisz-w Mursko Sredisce jest możliwość noclegu -pension Ilonka- korzystałem kilka razy i polecam-położenie b.blisko przejścia granicznego
dobre warunki ,miła właścicelka i obsługa ,miejsce b.dobre na tranzytowy nocleg www.ilonka.hr

Cześć Diego ...
Ja też jestem zainteresowany noclegiem w Ilonce bo po raz pierwszy będę jechał do Cro z noclegiem. Rezerwoałeś noclegi przez maila czy telefonicznie ? Bo ja do nich już 3 maile wysłałem i kamień w wodę...
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 07.04.2008 16:19

maczos napisał(a):
Diego M napisał(a):

Cześć Diego ...
Ja też jestem zainteresowany noclegiem w Ilonce bo po raz pierwszy będę jechał do Cro z noclegiem. Rezerwoałeś noclegi przez maila czy telefonicznie ? Bo ja do nich już 3 maile wysłałem i kamień w wodę...

Witaj Maczos

Nigdy nie rezerwowałem noclegów -poprostu jechałem tam w ciemno i nigdy nie miałem problemów a nocowałem tam kilka razy - zawsze jak wracałem z Cro. Musze przyznać,że przyjeżdżałem dość pózno/tj ok.22-23/ i nigdy nie było problemów z wolnymi pokojami.Tak było w poprzednich latach kiedy drogą przez Węgry była mało popularna.!!!!!

Teraz po <numerze> Słoweńców może sie to zmienić.Mimo wszystko jeśli nie dostaniesz odpowiedzi wydaje mi się,że śmiało możesz jechać w ciemno-baza noclegowa u Ilonki jest dość duża.
Polecam.

pzdr

:D :lol: :D
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 07.04.2008 18:26

Diego ile płaciłeś za sobe w Ilonce i kiedy to było?
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 07.04.2008 19:01

Buber napisał(a):Diego ile płaciłeś za sobe w Ilonce i kiedy to było?

Cześć Buber

Udało mi się znalezć racun z roku 2003r/trochę to czasu było/-płaciłem dokładnie 94 kuny od osoby-młodszego syna właścicielka mi nie policzyła
ale też pokój był trzyosobowy.Z tego co pamiętam to nie ma czwórek
tylko trójki i dwójki- chyba ,że tak jak my 2+2dzieci w tym 3 osobowym
-spokojnie można przenocować.
Byłem też 2 lat pózniej i płaciliśmy podobnie .

Myślę,że obecnie cena będzie nieco powyżej 100kn.

Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 07.04.2008 21:10

Diego M napisał(a):

Dzięki za dobry namiar :D - pewnie tam pośpię w czerwcu.
A śniadanko było w cenie :D :?:
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 07.04.2008 21:48

Buber napisał(a):
Diego M napisał(a):

Dzięki za dobry namiar :D - pewnie tam pośpię w czerwcu.
A śniadanko było w cenie :D :?:

Niestety śniadanko nie było w cenie ale myślę,że i tak będziesz zadowolony.

maczos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) maczos » 09.04.2008 00:14

Diego M napisał(a):
maczos napisał(a):
Diego M napisał(a):

Cześć Diego ...

Witaj Maczos

Nigdy nie rezerwowałem noclegów -poprostu jechałem tam w ciemno i nigdy nie miałem problemów a nocowałem tam kilka razy - zawsze jak wracałem z Cro. Musze przyznać,że przyjeżdżałem dość pózno/tj ok.22-23/ i nigdy nie było problemów z wolnymi pokojami.Tak było w poprzednich latach kiedy drogą przez Węgry była mało popularna.!!!!!

Teraz po <numerze> Słoweńców może sie to zmienić.Mimo wszystko jeśli nie dostaniesz odpowiedzi wydaje mi się,że śmiało możesz jechać w ciemno-baza noclegowa u Ilonki jest dość duża.
Polecam.

pzdr

:D :lol: :D

Witam ...wyjeżdzamy 15 sierpnia na 4 samochody. W trzech będą siedziały dzieciaki ze średnią wieku 1 rok więc wolę mieć pewny nocleg dla całej ekipy niż potem szukać kimania z wrzaskiem na tylnym siedzeniu. Poza tym Mursko wypada akurat w połowie trasy wiec jest mi to na rękę bo w drugą stronę też chciałbym tam nocować...
no nic w poniedziałek dzwonię....
dziękuję Diego

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone