Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa Katowice - Austria - Słowenia (Ptuj) i okolice Omiśa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 19.06.2006 17:29

Do Cro jeździmy zawsze przez Słowację i Węgry bezposrednio wjazd do Cro.W tym roku chciałabym jechać przez Austrię (zahaczyć o jakiś bezcłowy sklep) i wpaść na jakieś dwa dni do Ptuj w Słowenii.Słyszałam ,że jest extra. Czy jest ktos kto mógłby mi coś na ten temat napisać ( o bezcłówkach i Ptuj).Dodaję,że jeździmy z okolic Katowic.
Za rady dziekuję!!!
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 19.06.2006 20:36

biada mi :? nikt nie chce mi odp.
corrina
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) corrina » 20.06.2006 08:32

Coś przegapiłeś, sklepów bezcłowych nie ma już od jakiegoś czasu :roll:
No, chyba, że masz obywatelstwo non-UE, to zapraszam na Okęcie, kilka towarów kupisz trochę taniej, ale bez rewelacji :)
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 20.06.2006 20:20

dzięki
Bob
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bob » 21.06.2006 18:09

Ptuj to przyjemne miasteczko, ja spałem na kempingu koło basenów, dość drogo ale czysto i mała zniżka na basen, dobre miejsce gdy jedzie się z noclegiem
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2006 19:19

W Znojmo(Czechy-Austria)jest duża strefa ,kiedyś,bezcłowa ceny takie sobie :cry:
jolam15
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolam15 » 28.06.2006 18:02

dzieki
mała Mi
Turysta
Ptuj

Nieprzeczytany postnapisał(a) mała Mi » 04.07.2006 12:28

Nas Ptuj zauroczył. Po długiej jeździe idealne miejsce na nocleg + beztroskie połażenie. Spaliśmy w samym centrum, w jednej z tych ślicznych uliczek, potem podam namiary i www jak odkopię wizytówkę. Wyszło dość drogo, bo po 20 euro za osobę, ale bardzo przyjemnie, wszędzie blisko, a poza tym było późno i tylko tam udało nam się coś znaleźć. Polecam Ptuj:) Pozdravka!

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone