lkemot napisał(a):Dzięki za informację, jadę w sobotę (25.06) i będę omijał wahadło za Svidnikiem przez Stropkov...
też wtedy jadę
.png)
.png)
bluesman napisał(a):Owain napisał(a): A kolega mimo winietki zapłacił, bo sk..syny stali tuż przed granicą węgierską, na R4, gdzie jeszcze wygląda jak ekspresówka ale już za znakiem z przekreślonym jej symbolem i 100 euro zapłacił...
czegoś nie rozumiem złamał przepis czy nie ? Jeżeli złamał to to dlaczego sk..syny ? Jeżeli jest pewny swego i miał winietkę na autostrady więc niech interweniuje !
Owain napisał(a):Złamał przepis ale wg mnie sk...syny, bo nie mają tolerancji nawet na 2 km, celowo zatrzymują polskie auta sprawdzając żarówki, których i tak sam bym sobie nie wymieniał, bo od strony klimatyzacji ciężko mi się dostać, dają słone mandaty gdy kamizelki masz w bagażniku a nie w kabinie, a wszystko celem wymuszenia łapówek.
.png)
Owain napisał(a):Przecież pisałem, jechałem przez Barwinek a wracałem przez Bardejov i Krępną. Tydzień temu. Do i z Budapesztu. Skrót przez Stropkov to nieporozumienie bo dziury takie że nie da się jechać szybciej niż 50km/h a i tak trzęsie. Przez Krępną i Bardejov jest tylko 13 km więcej. W nocy faktycznie można jechać normalnie, bo kręta przez las i ewentualna zwierzyna ale w dzień powszedni wybierałbym jednak mój skrót. No ale nikogo nie przymuszam:)bluesman napisał(a):Owain napisał(a): A kolega mimo winietki zapłacił, bo sk..syny stali tuż przed granicą węgierską, na R4, gdzie jeszcze wygląda jak ekspresówka ale już za znakiem z przekreślonym jej symbolem i 100 euro zapłacił...
czegoś nie rozumiem złamał przepis czy nie ? Jeżeli złamał to to dlaczego sk..syny ? Jeżeli jest pewny swego i miał winietkę na autostrady więc niech interweniuje !
Złamał przepis ale wg mnie sk...syny, bo nie mają tolerancji nawet na 2 km, celowo zatrzymują polskie auta sprawdzając żarówki, których i tak sam bym sobie nie wymieniał, bo od strony klimatyzacji ciężko mi się dostać, dają słone mandaty gdy kamizelki masz w bagażniku a nie w kabinie, a wszystko celem wymuszenia łapówek. Kolega miał winietkę, jechał drogą wyglądającą jak autostrada, nagle przekreślony znak i co 20 m "80" "60" i zaraz stoją radarowcy. Oczywiście jeszcze na drodze która ma 4 pasy jak lotniskowiec. Normalny człowiek hamuje z tych 120, ale tam gdzie jest już 60 ma jeszcze 75km/h i dostaje słony mandat. Jak chcesz, broń ich - dla mnie to skur...syństwo
.png)
.png)
Lednice napisał(a):To taka sama prawda jak ta, że dają mandat o jazdę 2 kilometry za szybko![]()
![]()
Złapią buraka, bo grzał 70 w mieście, 20 za szybko![]()
Burak po powrocie do domu opowiada kumplom, że jechał 52,
a do tego jeszcze się do... do żarówek i kamizelki, że go skasowali za niewinność![]()
I tak się rodzą plotki
.png)
Owain napisał(a):Przecież pisałem, jechałem przez Barwinek a wracałem przez Bardejov i Krępną. Tydzień temu. Do i z Budapesztu. Skrót przez Stropkov to nieporozumienie bo dziury takie że nie da się jechać szybciej niż 50km/h a i tak trzęsie. Przez Krępną i Bardejov jest tylko 13 km więcej. W nocy faktycznie można jechać normalnie, bo kręta przez las i ewentualna zwierzyna ale w dzień powszedni wybierałbym jednak mój skrót. No ale nikogo nie przymuszam:)
romuald22 napisał(a):Lednice napisał(a):To taka sama prawda jak ta, że dają mandat o jazdę 2 kilometry za szybko![]()
![]()
a do tego jeszcze się do... do żarówek i kamizelki, że go skasowali za niewinność![]()
I tak się rodzą plotki
Ja pierdziele...![]()
![]()
Czy ty w końcu skończysz te swoje filozofie na forum?![]()
![]()
Skąd wiesz kto ile jechał?![]()
![]()
Skąd wiesz kto co opowiada kumplom?![]()
![]()
Dlaczego obrażasz potencjalnych kierowców przekraczających dopuszczalną prędkość (może nieopatrznie) wyzywając ich od "buraków"?![]()
![]()
Po co znowu takie komentarze?![]()
![]()
I tak się rodzą jasnowidze i nieskalane forumowe Duchy Święte...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.png)
romuald22 napisał(a):Lednice napisał(a):To taka sama prawda jak ta, że dają mandat o jazdę 2 kilometry za szybko![]()
![]()
I tak się rodzą plotki
Ja pierdziele...![]()
![]()
Czy ty w końcu skończysz te swoje filozofie na forum?![]()
![]()
Skąd wiesz kto ile jechał?![]()
![]()
Skąd wiesz kto co opowiada kumplom?![]()
![]()
Dlaczego obrażasz potencjalnych kierowców przekraczających dopuszczalną prędkość (może nieopatrznie) wyzywając ich od "buraków"?![]()
![]()
Po co znowu takie komentarze?![]()
![]()
I tak się rodzą jasnowidze i nieskalane forumowe Duchy Święte...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

.png)
kobrat napisał(a):jemu chyba chodzilo o 2 km bez winiety ??? "Owain napisał(a):
A kolega mimo winietki zapłacił, bo sk..syny stali tuż przed granicą węgierską, na R4, gdzie jeszcze wygląda jak ekspresówka ale już za znakiem z przekreślonym jej symbolem i 100 euro zapłacił..." --- a tego juz wogole nie rozumiem ???? skoro mial winiete to o co chodzi ??? czy na nie expresowki trzeba inne winiety?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi