Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Telewizor 32 LCD

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 22:05

Stomil PANY (kiedyś były)

ale se zapodasz pasiastą drużynę w new TV - ło matko ale będzie się działo- chyba zaprosisz kolegów na jakiś meczyk. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 22:10

zebik napisał(a):Stomil PANY

Chyba w bobslejeObrazek

zebik napisał(a):chyba zaprosisz kolegów na jakiś meczyk. :D

Specjalny fotelik bujany w pierwszym rzędzie będą mieli... :oczko_usmiech:
Taki dla...dziadkówObrazek
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 31.01.2013 22:25

Jak widzę to wątek raczej humorystyczny i nie jestem w nim na bieżąco ale gdybyś chciał jednak faktycznie coś się dowiedzieć to poczytaj TU.

Ja ze swej strony zdecydowanie polecam plazmę. Zużywa nieco więcej prądu od konkurencji ale w zdecydowanej większości reszty parametrów - wypada lepiej (kontrast, odwzorowanie kolorów, rozdzielczość dynamiczna obrazów ruchomych).

Pozdrawiam :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.02.2013 07:14

romuald22 napisał(a):
Ja ze swej strony zdecydowanie polecam plazmę.

Dzięki...jesteś już trzecią osobą, która poleca plazmę...a co do wątku to widzisz...wybłagany zespół doradców, przekroczył swoje kompetencje :twisted:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.02.2013 13:38

led-tv-t30981.html?hilit=led

Tutaj 16 stron o tym gadaliśmy.
Może w czymś to Ci pomoże. :D
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 02.02.2013 08:18

bluesman napisał(a): Drugie podejście to tv marki Toshiba, a tv tej marki już posiadaliśmy model płaski 26' aczkolwiek bez wodotrysków. Kolejny model był bardzo podobny do posiadanego w kwestii obsługi. Poza tym na nowym można korzystać z wi fi. Można z niego nagrywać na pena jak i odtwarzać z pendriva filmy i zdjęcia, ma lan i takie tam inne. Ma niestety tą samą przypadłość co Samsung czyli nie można razem skonfigurować cyfrowych i analogowych kanałów. Istnieją one odrębnie i trzeba przełączać, czyli są jedynka cyfrowa i jedynka analogowa itd. Tv jest LED nie LCD.

Chcesz wiedzieć więcej pytaj :) co do sprzętu elektronicznego mam pewne wymagania i wiem czego chcę ;)

O,o. Jestem też na etapie szukania czegoś user friendly z możliwością podłączenia do sieci. Gdybyś mógł podać jaka toszyba. Typ i jakie ma zdolności korzystania z internetu.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2013 08:51

romuald22 napisał(a):Jak widzę to wątek raczej humorystyczny i nie jestem w nim na bieżąco ale gdybyś chciał jednak faktycznie coś się dowiedzieć to poczytaj TU.

..nie sugerowałbym się takimi tekstami..to tak jak w sklepie, jak trafisz na sprzedawcę, fana Sony to Ci będzie mówił że tylko ta marka bo reszta to szajs i kupa złomu. Panasonica wymieniliśmy niedawno na Samsunga. Ilość regulacji obrazu, (głębi czerni choćby, nie wspominając o balansie bieli) bije poprzednika, a był to roczny model , na głowę. Smart HUB Samsunga,czyli dostęp do internetowych aplikacji zostawiło daleko w tyle Sony i Panasa (jest nawet strona Policja PL :oczko_usmiech: ).
Teoretyków wiedzy technicznej piszących takie artykuły przerabiałem w sklepie.Chodziło o zakup bezprzewodowego sprzętu do tv...jedynie zestawy po 200 i droższe miały współpracować z telewizorem. Chodzi o wygodę poruszania się po Hubie...bo wpisywanie z pilota to mordęga...se myślę...200 toż kurde zdzierstwo za mysz . Jeden nawet posunął się do tego stwierdzenia że trafić taką co będzie współpracowała to jak 6 w LOTTO. Ooooooooooo , no to klops... i tak trochę na czuja zakupiłem wczoraj w markiecie "gryzonia" za...17 złotych...nie tam żebym skąpy był :mrgreen: ...ot tak raczej dla przekory. W home podłączyłem...i ...działa. Nie to żebym akurat namawiał Marcina na Samsunga po prostu zapytał...... to napisałem. :mrgreen: :papa:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2013 09:10

A jakbyś miał wymienić 6 liczb pomiędzy 1 a 49, to które byś wybrał? :?

;)

Ja też wolę plazmę.
Elcedeka mi Ukrainka ścierą podrapała, a jeszcze jak się pod kątem patrzy, to kiepskie kolory się robią.
W plazmie mam z tym spokój i spokojnie mogę, nie przerywając oglądania Mody na sukces, po chusteczki pójść :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2013 09:21

weldon napisał(a):Elcedeka mi Ukrainka ścierą podrapała...

..ja to sam wycieram :cry: ..co do patrzenia pod kątem to może kiedyś tak było.. :mrgreen:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 02.02.2013 09:38

Ale ja mam duży kąt :D
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.02.2013 10:05

Przypadkowo trafiłem na tę ciekawą dyskusję. Osobicie podpisuję się pod tym, co napisał kolega lubelski :) Pozwolę sobie jeszcze zauważyć, że ten poradnik jest z roku 2008 i część argumentów tam przedstawionych straciła na ważności, przynajmniej jeśli chodzi o to, że plazma:

romuald22 napisał(a):w zdecydowanej większości reszty parametrów - wypada lepiej (kontrast, odwzorowanie kolorów, rozdzielczość dynamiczna obrazów ruchomych).
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.02.2013 10:46

walp napisał(a):Przypadkowo trafiłem na tę ciekawą dyskusję. Osobicie podpisuję się pod tym, co napisał kolega lubelski :) Pozwolę sobie jeszcze zauważyć, że ten poradnik jest z roku 2008 i część argumentów tam przedstawionych straciła na ważności, przynajmniej jeśli chodzi o to, że plazma:

romuald22 napisał(a):w zdecydowanej większości reszty parametrów - wypada lepiej (kontrast, odwzorowanie kolorów, rozdzielczość dynamiczna obrazów ruchomych).

Podając tego linka zdawałem sobie sprawę, że artykuł jest z 2008.
Pytanie brzmi.
Które z argumentów przedstawionych tam i dotyczących różnic technologicznych między LCD i plazmą straciły na ważności?
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 02.02.2013 10:51

demi-duox napisał(a):
bluesman napisał(a): Drugie podejście to tv marki Toshiba, a tv tej marki już posiadaliśmy model płaski 26' aczkolwiek bez wodotrysków. Kolejny model był bardzo podobny do posiadanego w kwestii obsługi. Poza tym na nowym można korzystać z wi fi. Można z niego nagrywać na pena jak i odtwarzać z pendriva filmy i zdjęcia, ma lan i takie tam inne. Ma niestety tą samą przypadłość co Samsung czyli nie można razem skonfigurować cyfrowych i analogowych kanałów. Istnieją one odrębnie i trzeba przełączać, czyli są jedynka cyfrowa i jedynka analogowa itd. Tv jest LED nie LCD.

Chcesz wiedzieć więcej pytaj :) co do sprzętu elektronicznego mam pewne wymagania i wiem czego chcę ;)

O,o. Jestem też na etapie szukania czegoś user friendly z możliwością podłączenia do sieci. Gdybyś mógł podać jaka toszyba. Typ i jakie ma zdolności korzystania z internetu.

Toshiba RL939, przez jeden dzień miałem Samsunga ale straciłem do niego cierpliwość przy programowaniu i oddałem;)

http://www.toshiba-om.net/LCD/PDF/Polis ... Polish.pdf
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 02.02.2013 11:31

romuald22 napisał(a):Podając tego linka zdawałem sobie sprawę, że artykuł jest z 2008.
Pytanie brzmi.
Które z argumentów przedstawionych tam i dotyczących różnic technologicznych między LCD i plazmą straciły na ważności?

Różnice technologiczne się nie zmieniły, bo inaczej nie byłoby plazmy i LCD tylko coś zunifikowanego. :)
Chodziło mi o to, że różnice dotyczące parametrów obrazu w LCD i plazmie nie są już tak rażące, jak 5-7 lat temu.
Producenci LCD zdawali sobie z tego sprawę i starali się te niedoskonałości poprawić w miarę możliwości.
Weźmy np. Samsunga, którego miałem możliwość porównać w I i VI generacji.
Pierwszy LCD Sony, dawno temu kupiony strasznie mnie irytował, bo podczas obrazów dynamicznych, np. transmisji sportowych następowało smużenie. Dziś trzeba by chyba specjalnie szukać, aby kupić sprzęt z takim "efektem" :wink:

Jestem świadomy tego, że pewnego rodzaju niedoskonałości nie da się wyeliminować, bo właśnie wynika to z różnic technologicznych (np. uzyskanie czerni). Jednak na dzisiejszym etapie rozwoju technologii LCD, większość użytkowników nie będzie narzekać.
Oczywiście, możemy wchodzić w szczegóły, ale to może skończyć się tak jak w przypadku zakupu sprzętu audio przez znajomego. Sprowadził markowy wzmacniacz z zagranicy, a następnie jechał z nim do specjalnego studia w Gdańsku, żeby go dostroić, bo wrażenia odsłuchowe były niezadowalające.
Pozdrawiam. :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.02.2013 13:22

walp napisał(a):Różnice technologiczne się nie zmieniły, bo inaczej nie byłoby plazmy i LCD tylko coś zunifikowanego. :)
Chodziło mi o to, że różnice dotyczące parametrów obrazu w LCD i plazmie nie są już tak rażące, jak 5-7 lat temu.Producenci LCD zdawali sobie z tego sprawę i starali się te niedoskonałości poprawić w miarę możliwości.

Zgadzam się. Telewizory LCD przez ostatnie lata nadrabiają zaległości starając się osiągnąć jakość plazmy.Tak jak i producenci plazm praktycznie osiągnęli zużycie energii konkurencji.
Szkoda, że jednak producenci LCD czasami nas oszukują jak np. Samsung czy Sony w swoich sztuczkach z migocącym podświetleniem.

walp napisał(a):Jestem świadomy tego, że pewnego rodzaju niedoskonałości nie da się wyeliminować... Jednak na dzisiejszym etapie rozwoju technologii LCD, większość użytkowników nie będzie narzekać.

Właściwie to tak. I tak każdy sobie kupi co mu się podoba.
Jednak mój główny telewizor to plazma. Na LCD zdecydowanie lepiej ogląda się zdjęcia. Ale to chyba nie jest główne zadanie telewizora :wink: .
Pozdrawiam :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone