ale se zapodasz pasiastą drużynę w new TV - ło matko ale będzie się działo- chyba zaprosisz kolegów na jakiś meczyk.
zebik napisał(a):Stomil PANY

zebik napisał(a):chyba zaprosisz kolegów na jakiś meczyk.

.png)

romuald22 napisał(a):
Ja ze swej strony zdecydowanie polecam plazmę.
.png)
bluesman napisał(a): Drugie podejście to tv marki Toshiba, a tv tej marki już posiadaliśmy model płaski 26' aczkolwiek bez wodotrysków. Kolejny model był bardzo podobny do posiadanego w kwestii obsługi. Poza tym na nowym można korzystać z wi fi. Można z niego nagrywać na pena jak i odtwarzać z pendriva filmy i zdjęcia, ma lan i takie tam inne. Ma niestety tą samą przypadłość co Samsung czyli nie można razem skonfigurować cyfrowych i analogowych kanałów. Istnieją one odrębnie i trzeba przełączać, czyli są jedynka cyfrowa i jedynka analogowa itd. Tv jest LED nie LCD.
Chcesz wiedzieć więcej pytajco do sprzętu elektronicznego mam pewne wymagania i wiem czego chcę
romuald22 napisał(a):Jak widzę to wątek raczej humorystyczny i nie jestem w nim na bieżąco ale gdybyś chciał jednak faktycznie coś się dowiedzieć to poczytaj TU.
).
.png)
weldon napisał(a):Elcedeka mi Ukrainka ścierą podrapała...
.png)
romuald22 napisał(a):w zdecydowanej większości reszty parametrów - wypada lepiej (kontrast, odwzorowanie kolorów, rozdzielczość dynamiczna obrazów ruchomych).
.png)
walp napisał(a):Przypadkowo trafiłem na tę ciekawą dyskusję. Osobicie podpisuję się pod tym, co napisał kolega lubelskiPozwolę sobie jeszcze zauważyć, że ten poradnik jest z roku 2008 i część argumentów tam przedstawionych straciła na ważności, przynajmniej jeśli chodzi o to, że plazma:
romuald22 napisał(a):w zdecydowanej większości reszty parametrów - wypada lepiej (kontrast, odwzorowanie kolorów, rozdzielczość dynamiczna obrazów ruchomych).
.png)
demi-duox napisał(a):bluesman napisał(a): Drugie podejście to tv marki Toshiba, a tv tej marki już posiadaliśmy model płaski 26' aczkolwiek bez wodotrysków. Kolejny model był bardzo podobny do posiadanego w kwestii obsługi. Poza tym na nowym można korzystać z wi fi. Można z niego nagrywać na pena jak i odtwarzać z pendriva filmy i zdjęcia, ma lan i takie tam inne. Ma niestety tą samą przypadłość co Samsung czyli nie można razem skonfigurować cyfrowych i analogowych kanałów. Istnieją one odrębnie i trzeba przełączać, czyli są jedynka cyfrowa i jedynka analogowa itd. Tv jest LED nie LCD.
Chcesz wiedzieć więcej pytajco do sprzętu elektronicznego mam pewne wymagania i wiem czego chcę
O,o. Jestem też na etapie szukania czegoś user friendly z możliwością podłączenia do sieci. Gdybyś mógł podać jaka toszyba. Typ i jakie ma zdolności korzystania z internetu.
.png)
romuald22 napisał(a):Podając tego linka zdawałem sobie sprawę, że artykuł jest z 2008.
Pytanie brzmi.
Które z argumentów przedstawionych tam i dotyczących różnic technologicznych między LCD i plazmą straciły na ważności?
.png)
walp napisał(a):Różnice technologiczne się nie zmieniły, bo inaczej nie byłoby plazmy i LCD tylko coś zunifikowanego.![]()
Chodziło mi o to, że różnice dotyczące parametrów obrazu w LCD i plazmie nie są już tak rażące, jak 5-7 lat temu.Producenci LCD zdawali sobie z tego sprawę i starali się te niedoskonałości poprawić w miarę możliwości.
walp napisał(a):Jestem świadomy tego, że pewnego rodzaju niedoskonałości nie da się wyeliminować... Jednak na dzisiejszym etapie rozwoju technologii LCD, większość użytkowników nie będzie narzekać.