Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Telewizor 32 LCD

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wodnik
Croentuzjasta

Postnapisał(a) wodnik » 07.02.2010 16:54

Polecam samsunga. Mam z serii 6. Obraz z kablówki b.dobry. Zdjęcia z aparatu cyfrowego to bajka.

Wodnik
PS. Poprzedni samsung ( kineskopowy ) "chodzi" 17 lat i nic się nie dzieje.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 07.02.2010 17:17

hepik napisał(a):Tak po prawdzie...w sypialni jest wiele innych interesujących zajęć niz oglądanie tv ;)

:D :D :D .... :wink:

Toż przecie cały czas powtarzam "ślubnej" ... ale lata już nie te. :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 07.02.2010 18:00

woka napisał(a):Toż przecie cały czas powtarzam "ślubnej" ... ale lata już nie te. :wink:

To zaśpiewaj to,
a jak nie pomoże śpiewaj to :wink:

Pomoże! Na sto procent.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 07.02.2010 22:28

weldon napisał(a):
woka napisał(a):Toż przecie cały czas powtarzam "ślubnej" ... ale lata już nie te. :wink:

To zaśpiewaj to,
a jak nie pomoże śpiewaj to :wink:

Pomoże! Na sto procent.

Raczej to:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 08.02.2010 06:25

Jeżeli tylko nie śpiewasz cienko ....

... to też może być :wink:

Pogodnych wyborów życzę.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 08:00

Odświeżę temat bo dawno nieaktualny a technika idzie do przodu...zresztą mam zamiar sprezentować sobie nowy TV ale jaki...bez bajerów, piłka nożna i filmy ( dobry do HD ). Czy jest sens dopłacać do HD ? Podobno nie...Czy LED, czy jednak tradycyjny LCD ? Czy Samsung czy może inny ? ( LG, SHARP i SONY odpadają jak dla mnie )...na te tematy wiedzy nie mam, sugeruję się opiniami innych...macie jakieś propozycje, rady ? ( przekątna 42 - 47 cali )... :oops:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 08:57

alessandro1977 napisał(a):...macie jakieś propozycje, rady ?

..idź do kina... :mrgreen: :mrgreen:

.....a na poważnie to zakupiłem nowego Samsunga z serii 6 http://www.euro.com.pl/telewizory-led-l ... bhtml#opis 40 cali, w sam raz do pokoju, Wi-fi , więc odpadają następne kable w pokoju :mrgreen: , obraz z "n-ki" brzytwa, konwersja z 2D do 3D..hmmmm no w miarę, zresztą zależy od filmu, kupa bajerów do których trzeba dokupić mysz bezprzewodową bo z pilota wpisywać to masakra. Moim zdaniem naprawdę dobry tv za rozsądna cenę..(promocja jest teraz na niego, coś ok 2 tyś). No i koniecznie trzeba się trochę pobawić ustawieniami bo fabryczne to wiesz sam..ale obraz naprawdę rewelacja. W komplecie 2 pary okularów 3D. Jak wejdziesz w smarta to masz filmy i reklamówki, krótkie i parę ponad godzinnych..bajer. Okularki oczywiście bezprzewodowe, maja jedna wadę...nie zasłonięte boki ale daje radę oglądać :papa: ...w razie czego tel masz... :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 09:07

lubelski napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):..idź do kina... :mrgreen: :mrgreen:

Wiedziałem, że zaraz pójdzie jakaś riposta :twisted:
Do kompletu brakuje jeszcze tylko aniego i zebika :D

Tylko zastanawiam się czy w ogóle dopłacać do tego 3D bo wiadomo, że to jeszcze raczkuje i programów, filmów w 3D jak na lekarstwo póki co jest...nie wiem, czy np. w zamian za 3D nie kupić dodatkowych cali...
Taki jak Twój mogę kupić za 2 600 zł na miejscu w sklepie...
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 31.01.2013 09:17

Przy tej przekątnej (powyżej 40 cali) zdecydowanie warto dopłacić do HD. Do 3D z kolei ja bym nie dopłacał. LED w stosunku do zwykłego LCD ma bardziej wyraziste kolory - szczególnie głębszą czerń no i jest bardziej oszczędny. Jeśli głównie będziesz oglądał mecze to warto zwrócić uwagę na częstotliwość odświeżania - min. 100 MHz a najlepiej 200. Do bajerów typu Wi-fi, DLNA moim zdaniem nie warto dopłacać bo rzadko się tego używa (albo wcale). Zwróć uwagę na wyjścia by miał min. 3x HDMI i przynajmniej jedno euro oraz koniecznie USB (przydaje się do oglądania zdjęć i filmów prosto z pendrive'a. Co do firm, do przy obecnej globalizacji nie ma chyba reguły. Producenci wymieniają się podzespołami, często różne marki robione są w tej samej fabryce, przez tych samych ludzi... Dobre opinie ostatnio mają samsungi i lg. Ja mam panasonica i jestem bardzo zadowolony.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 09:22

greenrs napisał(a): koniecznie USB

W obecnym Samsungu, zakupionym 5 lat temu mam co prawda USB ale nie odtwarza filmów...zdjęcia, muzykę - tak ale tego co najważniejsze, już nie...ogólnie z telewizora jestem zadowolony ale ten szczegół mnie irytuje...
A jak to jest z zużyciem energii, czy plazma rzeczywiście aż tak dużo więcej pobiera czy są to tezy wyssane z palca ?
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 31.01.2013 09:28

Co do plazmy to prawda. Choć najnowsze nie są już tak bardzo prądożerne jak te sprzed kilku lat. Za to znajomy, który miał kiedyś dużą plazmę, zaoszczędził na ogrzewaniu. Telewizor przejął rolę kaloryfera :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 09:37

Kupić teraz telewizor to nie lada wyzwanie...marek, mareczek...LCD, Plazma, LED...ciężko się w tym wszystkim połapać... :x
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 09:48

..plazma teraz to ok 150 Watów..to nie te czasy że żarły po pół kilowata.. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 09:52

lubelski napisał(a):..plazma teraz to ok 150 Watów..to nie te czasy że żarły po pół kilowata.. :mrgreen:

To samo powiedział mi sprzedawca w sklepie i proponował mi Panasonica bez 3D i tych wszystkich bajerów...kilka setek tańszy a na moje potrzeby byłby chyba ok...podobno plazmy za to obraz mają lepszy :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2013 09:53

alessandro1977 napisał(a):Wiedziałem, że zaraz pójdzie jakaś riposta :twisted:
Do kompletu brakuje jeszcze tylko aniego i zebika :D

..dostałeś odpowiedź :?: , mało wyczerpującą :?: ..to czego się burzysz...nieudańcu.. :mrgreen: :mrgreen:
greenrs pisze że Wi-Fi, DLNA nie przepłacałby..ale to standard w tej serii tv..jak pisałem mniej kabli a w tz. "chmurze" filmy idą jak ta lala z kompa
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone