Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Telewizor 32 LCD

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.02.2010 12:59

alessandro1977 napisał(a):telewizory LCD to Samsungi właśnie są najmniej awaryjne z tej rodziny

..a czasem ta firma nie produkuje matryc do ponad 70% tv na rynku... :?: :wink:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 05.02.2010 13:10

woka napisał(a):Już upatrzyłem sobie SONY S5600, - to niby stary.

Kupiłem ostatnio taki sam tyle że 40 cali. Obraz jest, fonia jest, cena przystępna a do końca stycznia dawali 5 lat gwarancji. Nie wiem czy przedłużyli tą promocję czy nie ale warto zapytać.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 05.02.2010 13:12

lubelski napisał(a): ... poza tym jakość obrazu z kablówki a moja "n" to przepaść..na korzyść "n" :D

Wiem, syn ma "N". (też Sony z 5 gwarancji).
Jednak, jak już pisałem, nie jestem fanem telewizorni i jak obraz nie śnieży to dla mnie jest ok.
Jakoś tak do tego podchodzę. :oops:

Ten LCD to do mieszkania w "bloku", w którym sygnał kablówki Vectry nie jest zły.
Co innego dom jednorodzinny. Tutaj w zasadzie bez "talerza" trudno o coś dobrego.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.02.2010 13:18

Mam dwa Samsungi jeden od trzech lat drugi od roku i jak na razie (odpukać) działają bez zarzutu
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 05.02.2010 13:34

Rysio napisał(a): Obraz jest, fonia jest,cena przystępna .....

Rysio ..(już Cię lubię). :wink:
Podchodzisz do tego tak jak ja. Jak widać i słychać to już jest dobrze. Reszta ... do śmietnika.
Po południu idę popatrzeć. Sam jestem ciekawy co z tego wyjdzie.
CinnamonGirl
Cromaniak

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 05.02.2010 13:48

ja wybrałam Samsunga (model z wejsciami usb), w przeciwieństwie do Sony z powodzeniem mozna z pendriva odtwarzać filmy divx itp. Sony ma dosć zaostrzona politykę w tej materii.
kapitan_statku
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kapitan_statku » 05.02.2010 15:46

A propos kupowania tv, to można zastanowić się jeszcze nad faktem, jaką rolę będzie spełniał tv - czy będzie służył tylko jako projektor obrazu, czy też będzie odtwarzał dźwięk. Wtedy można skupić się na jednym, interesującym nas czynniku

TV LCD dają sporą możliwość konfiguracji z innymi sprzętami, co też można wziąć pod uwagę przy wyborze.
porto
Croentuzjasta

Postnapisał(a) porto » 05.02.2010 15:58

lubelski napisał(a):
kulka53 napisał(a): Ja wybrałbym SONY......

..i to jest słuszny wybór... :D

Też mam SONY - model KDL32W4000. Pięć lat gwarancji - odbiera na "n" już ponad rok i jestem zadowolony.

P.S. Każdy ma jednak inne zdanie...Pozdrawiam. :D :D :D
porto
Croentuzjasta

Postnapisał(a) porto » 05.02.2010 16:04

lubelski napisał(a):..mój kolega z serwisu RTV mówi ..tylko ten co ma 5 lat gwarancji..sam nabyłem Sony (LCD KDL 40W5710) 40 calowego , 100 herców no i 5 latek bezpieczeństwa..(ponoć..) :wink: :wink: poza tym jakość obrazu z kablówki a moja "n" to przepaść..na korzyść "n" :D
w przypadku połączenia hdmi to nie polecam przewodu z supermarketów za 20 złotych...

Mam podłączony takim przewodem HDMI tylko zakupionym w małym sklepiku RTV ??? Dlaczego nie polecasz ??? Jest duża różnica w jakości ???
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.02.2010 17:40

W przypadku mojego przewodu hdmi który dostałem razem z odtwarzaczem dvd jakiejśtam firmy :evil: a zakupionym potem , za w miarę rozsądną cenę - zasadnicza .... . Potem poczytałem też trochę różnych artykułów gdzie niestety przestrzegają przed zakupem tanich tz. marketowskich kabli...czyli coś jednak w tym jest.
Przy okazji..jaką jakość (w ustawieniach) masz porto sygnału z "n"-ki
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 05.02.2010 19:24

Mam Samsunga A656 i bardzo ładnie świeci. Inna sprawa, już indywidualna , to tv w sypialni... :)
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 05.02.2010 19:36

Bocian napisał(a):Inna sprawa, już indywidualna , to tv w sypialni... :)

Można ,,riplej'' oglądać i wymienić uwagi co do akcji. :wink:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 05.02.2010 19:50

Bocian napisał(a): Inna sprawa, już indywidualna , to tv w sypialni... :)

Ja, dla odmiany, śpię w pokoju telewizyjnym...
To znaczy zasypiam przed telewizorem, z pilotem w ręku. Zazwyczaj.
Dlatego polecałbym wybór telewizora z dobrym SleepTimer'em.
Albo taki, który wyłącza się sam po jakimś czasie.
Zawsze to jakaś oszczędność ekranu i energii.

pzdr
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 05.02.2010 20:11

Mordęga z tym wyborem. Jednak jak do jutra się nie rozmyślę to Sharp 100 herc. ( wybór małżonki-jakby co). Sprzedawcy chwalili to ustrojstwo, tj. żaden nie powiedział złego słowa na ten model.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone