Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam nowego miejsca na wakacje 2011 (z małymi dziećmi)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
elawal
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elawal » 16.09.2010 12:40

dokładnie, szukajcie a znajdziecie :D dla nas za małe, ale miejsce faktycznie super :D a ja będę szukać dalej, a jak coś znajdę, to napiszę i zapytam o radę.
a może od razu zapytam o radę :D kochani doradźcie w takim razie, lepiej jechać na sam koniec czerwca, czy może lipiec/sierpień, żeby była piękna pogoda, ale bez tropikalnych upałów i ciepłe morze? nie lubię dzikich tłumów, ale mamy szkolne dzieci więc niestety musimy jechać w pełni sezonu. doświadczonych cromaniaków proszę o radę. pozdarwiam
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 16.09.2010 13:43

Rozumiem, że te 27C ma dotyczyć wody ; )
Co do kwater to specyfiką Mali i Veli Losinj jest to, że raczej jesteś skazany na agencje. Choć jak widzę zaczyna to także dotyczyć innych wysp (sam ostatnio rozglądałem się w necie za czymś na Bracu, tak do 6 km od Supetaru i jak na razie bez zadowalającego efektu).
Nam jako baza na nocleg podobało się wschodnie wybrzeże od strony lądu i wyspy Pag, np. U. Zagazine (uliczki przy morzu), U. Valdarke, a zwłaszcza samo Veli L., choć korzystaliśmy także z tych słynniejszych plaż, po drugiej stronie wyspy (w czerwcu były jeszcze spokojne i puste).
W mojej ocenie wybór Mali L. zależy też w dużej mierze od tego na co się nastawiasz. Jeżeli lubicie pospacerować (pojeździć na rowerach), poszukać małych zatoczek i generalnie się poruszać to trafny wybór. Dla nas atutem była także duża ilość tras do spacerów z wózkiem.
Pozdrawiam
K

P.S.
Co do wyjazdu w szczycie sezonu, a zwłaszcza w sierpniu to słuchając relacji mieszkańców byłbym ostrożny, choć wiem że dla niektórych nadmiar towarzystwa jest zaletą :)
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 16.09.2010 16:17

Ha, a myślałam, że tylko ja jestem "świrem" i już szukam kwatery na przyszły rok 8) :wink: :lol:
Miło wiedzieć, że jest inaczej 8) :wink:
Jednak ja poszukuję czegoś w Makarskiej, zdecydowanie poniżej ulicy Vukovarskiej i Starcevica.......
Przekopię forum oczywiście (i nie tylko forum), ale jak ktoś przypadkiem ma jakieś ciekawe namiary (2+2), to będę wdzięczna :)
Dotąd rezerwowałam kwaterę przez adriatic.hr, jednak zdecydowanie się nie opłaca, a w poszukiwaniach gdzie indziej dopiero raczkuję :roll: :oops:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.09.2010 17:39

elawal napisał(a):dokładnie, szukajcie a znajdziecie :D dla nas za małe, ale miejsce faktycznie super :D a ja będę szukać dalej, a jak coś znajdę, to napiszę i zapytam o radę.
a może od razu zapytam o radę :D kochani doradźcie w takim razie, lepiej jechać na sam koniec czerwca, czy może lipiec/sierpień, żeby była piękna pogoda, ale bez tropikalnych upałów i ciepłe morze? nie lubię dzikich tłumów, ale mamy szkolne dzieci więc niestety musimy jechać w pełni sezonu. doświadczonych cromaniaków proszę o radę. pozdarwiam

Nie jest istotne kiedy , tylko gdzie :wink:
Jak się już naszukasz , to chętnie zobaczymy TO :D Na dobry poczatek rozejrzyj się tu ... http://www.valsa.cz/ostrov-korcula/ ... zapytaj kiedy będzie do dyspozycji http://www.valsa.cz/ubytovani/index.php?dum=49 ... Naplovac to tylko 2km. od Prigradicy ... polecam :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.09.2010 19:36

Elizasz napisał(a):Ha, a myślałam, że tylko ja jestem "świrem" i już szukam kwatery na przyszły rok 8) :wink: :lol:
Miło wiedzieć, że jest inaczej 8) :wink:
Jednak ja poszukuję czegoś w Makarskiej, zdecydowanie poniżej ulicy Vukovarskiej i Starcevica.......
Przekopię forum oczywiście (i nie tylko forum), ale jak ktoś przypadkiem ma jakieś ciekawe namiary (2+2), to będę wdzięczna :)
Dotąd rezerwowałam kwaterę przez adriatic.hr, jednak zdecydowanie się nie opłaca, a w poszukiwaniach gdzie indziej dopiero raczkuję :roll: :oops:

Zostaw makarską w spokoju i płyń na wyspę ...obojętnie jaką :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.09.2010 19:49

Interseal napisał(a):mkm - ze Starą Kućą się wstrzeliłeś! :) Super sprawa.

Pozdrawiam.

Celne strzały to moja specjalność :D
Pozdrav...
Waldii77
Globtroter
Dalmacja we wrześniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldii77 » 17.09.2010 10:25

Witam
Będzie to pierwszy post na tym forum...ale kiedyś zawsze musi być:) Więc witam raz jeszcze wszystkich oczarowanych pięknem Chorwacji. Pewnie mnie zganicie ze nie korzystam z wyszukiwarki ale...Myślę( w końcu!!!) wybrać się w przyszłym roku we wrześniu na Chorwacje i zastanawiam się nad Dalmacją.Moze coś doradzicie dla takiej ekipy(pewnie apartament) bo totalnie nie wiem gdzie by tu spróbować uderzyć. Raczej w miare spokojne miejsce, plaża; coś dla dzieciaka i żony(moze się nie obrazi ze na końcu). Dzięki za jakikolwiek sygnał -obiecuje bardziej zagłębić się w forum:)
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 17.09.2010 13:17

Witaj
Jeżeli jest to pierwszy raz i chcesz także zaliczyć "jazdę obowiązkową" turystycznych atrakcji Dalmacji, to jako miejsce pobytu i bazę wypadową wybierz którąś z miejscowości poniżej Makarskiej (np. okolice Igrane). Stamtąd będziesz mógł w stosunkowo krótkim czasie dotrzeć zarówno do Trogiru i Splitu jak i Dubrownika. Ponadto niedaleko jest BiH z Mostarem, który naprawdę warto odwiedzić (potrzebna zielona karta).

Natomiast na drugi raz oczywiście polecam wyspy :D

Pozdrawiam
K
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 17.09.2010 20:28

Witam. Gość z kamiennego domku podał mi cenę 12600 euro za miesiąc.Ciekawy jestem ,jakie Wam podał ceny , Proszę o odpowiedz. Pozdrowienia.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.09.2010 20:31

Pomyliłeś kuce :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 17.09.2010 20:39

krombocher napisał(a):Witaj
Jeżeli jest to pierwszy raz i chcesz także zaliczyć "jazdę obowiązkową" turystycznych atrakcji Dalmacji, to jako miejsce pobytu i bazę wypadową wybierz którąś z miejscowości poniżej Makarskiej (np. okolice Igrane). Stamtąd będziesz mógł w stosunkowo krótkim czasie dotrzeć zarówno do Trogiru i Splitu jak i Dubrownika. Ponadto niedaleko jest BiH z Mostarem, który naprawdę warto odwiedzić (potrzebna zielona karta).

Natomiast na drugi raz oczywiście polecam wyspy :D

Pozdrawiam
K

Na lądzie liczy się tylko Peljesac :wink: A tak w ogóle to się z kolegą zgadzam
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 17.09.2010 22:42

Marsallah napisał(a):Walczyłem i wywalczyłem... :D Nie zapeszam, bo jeszcze nie dopięliśmy szczegółów związanych z rezerwacją, ale nowa, zmodyfikowana oferta, którą przedstawił mi Ivo, podoba mi się ...

Bartek, świetny wybór. Kurija jest niesamowita, chociaż w zasadzie dolny apartament Ivo w Prigradicy również. Sama Prigradica w/w Kuriji dysponuje restauracjami, sklepem oraz wieloma niesamowitymi atrakcjami. Szlifuj angielski, chyba, że potrafisz władać dość dobrze chorwackim. Pozdrawiam :papa:
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 17.09.2010 23:00

Miło mi, ale z tym Peljesacem i liczeniem się na lądzie to tak nie do końca - przecież to "pół wyspy" :wink: , no chyba że po otwarciu nowego mostu :D
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 18.09.2010 15:49

A ja po raz kolejny posłuchałam mkm i już dokonałam wyboru. Po uroczym Peljesacu przyszła pora na lawendowy Hvar. Uvala Mali Rapak jest nasza - dzięki mkm - jesteś wielki w doradzaniu !!! :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 18.09.2010 16:10

Ewa Zuber napisał(a):A ja po raz kolejny posłuchałam mkm i już dokonałam wyboru. Po uroczym Peljesacu przyszła pora na lawendowy Hvar. Uvala Mali Rapak jest nasza - dzięki mkm - jesteś wielki w doradzaniu !!! :D

Też tam w połowie sierpnia byłem , prześlizgnąłem się w dół obok ''juricy '' i zaliczyłem kapitalną kąpiel :D ... mkm się nigdy nie myli !!!
Pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Szukam nowego miejsca na wakacje 2011 (z małymi dziećmi) - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone