Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam nowego miejsca na wakacje 2011 (z małymi dziećmi)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.09.2010 19:59

Ewa , mam w planach Bayern + Tirol, od kilku już lat... jakoś nie wychodzi :(
Pamiętam jak kilka lat temu , przed Cro , tydzień spędziłem w Alpach Julijskich . Było super , ale jednak z każdym dniem coraz bardziej ciągnęło nad Jadran :wink:
Widzę , że masz jeden problem z głowy ... Mali Rapak jest super . Trochę przyjrzałem się w sierpniu gdinjskim zatoczkom . Gdybym miał wybrać , to tylko '' jurica '' :D
Możesz spać spokojnie i cierpliwie czekać na kolejną Croeskapadę.
... tak to mniej więcej wygląda ... Mali Rapak jest pół kilometra dalej i zdecydowanie bardziej kameralny ... Jak Ci się znudzi, to możesz przejść na Trvdni Dolac lub Torac ... sprzedają tam zimnego fulla :D
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 20.09.2010 20:36

mkm napisał(a):możesz przejść na Trvdni Dolac lub Torac ... sprzedają tam zimnego fulla :D
i to jest wspaniała wiadomość dla naszych mężczyzn :lol: :lol:
Mkm gdyby kiedykolwiek przyszło Ci wybrać się do Austrii, to myślę, że mogę pomóc w tym temacie :idea: :idea:
A może pokuszę się o krótką relację :?: :?:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.09.2010 21:49

W takim razie będę pilnie wszystko notował i z uwagą słuchał Panią Belfer :wink:
krombocher
Cromaniak
Re: Czyli po nitce...

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 22.09.2010 20:56

Waldii77 napisał(a):Witam
Dzięki krombocher za odpowiedz; myślę ze pomału się rozkręce tu u Was. Teraz pewnie czas na kolejne pytanie; jak szukać noclegów?Preferuje raczej wcześniej uzgodnione i dogadane - w ciemno -hmmm no gdybym był jeszcze kawalerem to na pewno...:)Gdybyście cos mogli podać, czy nakreślić to dzięki z góry bo okrutnie mnie czas goni.Zachciało się nam remontu w domu-zamiast wydać te pieniądze na Chorwacje...ech. Pocieszam się ze na wrzesień powinienem sobie przed zimą coś zarezer. ale...najważniejsze to nie trafić pod most:)Pozdrówki:)

Jak to ma być wrzesień przyszłego roku, to na pewno zdążysz się rozkręcić. Masz co najmniej czas do maja na szperanie po tym forum i wyrobienie sobie zdania gdzie chcesz jechać. Jak już będziesz wiedział gdzie, to wtedy myśl o kwaterze.
Pozdrawiam :)
lukassonimo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukassonimo » 22.09.2010 21:50

mkm napisał(a):Anulko , jak się już TO ma w zasięgu ręki, to zima jest całkiem przyjemna ... gdyby nawet coś nie wypaliło z Prigradicą , nie daj Boże ,to mam wyjście awaryjne przygotowane ... Też na wyspie oczywiście :D ...

Witam to moj pierwszy post na tym forum, przeczytalem caly ten watek i zobaczylem tego linka , czy ktos z was moglybys polecic cos ciekawego, szukam podobnych klimatow jak autor tego watku, w tym roku bylem w Kozinie kolo Zadaru i chciałbym za rok wybrac sie z rodzina na wyspy w tej okolicy
Z gory dziękuje
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 23.09.2010 08:32

krombocher napisał(a):
Dzięki krombocher za odpowiedz; myślę ze pomału się rozkręce tu u Was. Teraz pewnie czas na kolejne pytanie; jak szukać noclegów?Preferuje raczej wcześniej uzgodnione i dogadane - w ciemno -hmmm no gdybym był jeszcze kawalerem to na pewno...:)Gdybyście cos mogli podać, czy nakreślić to dzięki z góry bo okrutnie mnie czas goni.Zachciało się nam remontu w domu-zamiast wydać te pieniądze na Chorwacje...ech. Pocieszam się ze na wrzesień powinienem sobie przed zimą coś zarezer. ale...najważniejsze to nie trafić pod most:)Pozdrówki:)

Jak to ma być wrzesień przyszłego roku, to na pewno zdążysz się rozkręcić. Masz co najmniej czas do maja na szperanie po tym forum i wyrobienie sobie zdania gdzie chcesz jechać. Jak już będziesz wiedział gdzie, to wtedy myśl o kwaterze.

do maja? w maju to już chyba co fajniejsze kąski będą zarezerwowane :D
wiesz, niektórzy są walnięci i rezerwują wakacje z rocznym wyprzedzeniem :twisted: ale wszystko zalezy od tego na czym komu zalezy :D
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 23.09.2010 09:34

a_nula napisał(a):
krombocher napisał(a):

do maja? w maju to już chyba co fajniejsze kąski będą zarezerwowane :D
wiesz, niektórzy są walnięci i rezerwują wakacje z rocznym wyprzedzeniem :twisted: ale wszystko zalezy od tego na czym komu zalezy :D

Myślę, że jeśli to ma być wrzesień to aż takiego pośpiechu nie ma jak w przypadku rezerwacji dotyczących szczytu sezonu. Natomiast jeśli rzeczywiście coś wpadnie w oko i jest się w 100 % przekonanym to nie ma co zwlekać, tym bardziej, że wątek dotyczy wakacji z małymi dziećmi, więc wcześniejsza rezerwacja jest raczej lepszym rozwiązaniem :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.09.2010 10:10

a_nula napisał(a): wiatr tam był tak przerazliwie zimny, że termometr rzadko odnotowywał temperatury wyższe niż 20*C ... na tarasie siedzieć się nie dało, bo głowy urywało... mimo to nie wywiało nas ;)
to było początkiem wrzesnia (2 lata temu)

Chyba nie ;)
dwa lata temu był 2008 i jeden z bardziej upalnych wrześni w CRO ...tak jakos do 12-stego.
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 23.09.2010 10:30

hepik napisał(a):
a_nula napisał(a): wiatr tam był tak przerazliwie zimny, że termometr rzadko odnotowywał temperatury wyższe niż 20*C ... na tarasie siedzieć się nie dało, bo głowy urywało... mimo to nie wywiało nas ;)
to było początkiem wrzesnia (2 lata temu)

Chyba nie ;)
dwa lata temu był 2008 i jeden z bardziej upalnych wrześni w CRO ...tak jakos do 12-stego.

Niedowiarek... :D

Bardzo proszę, Rab wrzesien 2008:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 23.09.2010 16:59

a_nula napisał(a):
niektórzy są walnięci i rezerwują wakacje z rocznym wyprzedzeniem :twisted:

W takim razie jestem walnięta, bo już mam rezerwację i to jeszcze w miejsce, gdzie diabeł mówi dobranoc 8)
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 23.09.2010 19:05

Ewa Zuber napisał(a):
a_nula napisał(a):

W takim razie jestem walnięta, bo już mam rezerwację i to jeszcze w miejsce, gdzie diabeł mówi dobranoc 8)

hihihi, ja rezerwuję w przyszłym tygodniu, też chyba jestem walnięta :wink: 8) :lol:
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 23.09.2010 19:20

Elizasz napisał(a):
Ewa Zuber napisał(a):
a_nula napisał(a):

hihihi, ja rezerwuję w przyszłym tygodniu, też chyba jestem walnięta :wink: 8) :lol:

dziewczyny drogie :D żeby nie było, ja pisałam o sobie :) :wink: :lol:
Ewa Zuber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ewa Zuber » 23.09.2010 19:41

a nula wiem o co Ci dosłownie chodziło :lol: , ale dzięki temu jestem tam, gdzie chcę, a nie tam, gdzie muszę. Mam nadzieję, że jak wszystko pójdzie pomyślnie to spędzę wakacje 2011 w tym miejscu
http://www.valsa.cz/fotogalerie/foto.ph ... &current=7 8O . Pozdrawiam Ewa
krombocher
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krombocher » 23.09.2010 20:11

Elizasz napisał(a):
Ewa Zuber napisał(a):
a_nula napisał(a):

Dziewczyny nie łamcie się, są tacy którzy rezerwują już podczas swojego pobytu :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.09.2010 20:13

Ja co rok, w czasie wyjazdu mówię, see you next year! :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne