Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam nowego miejsca na wakacje 2011 (z małymi dziećmi)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.09.2010 20:56

lukassonimo napisał(a):
mkm napisał(a):Anulko , jak się już TO ma w zasięgu ręki, to zima jest całkiem przyjemna ... gdyby nawet coś nie wypaliło z Prigradicą , nie daj Boże ,to mam wyjście awaryjne przygotowane ... Też na wyspie oczywiście :D ...

Witam to moj pierwszy post na tym forum, przeczytalem caly ten watek i zobaczylem tego linka , czy ktos z was moglybys polecic cos ciekawego, szukam podobnych klimatow jak autor tego watku, w tym roku bylem w Kozinie kolo Zadaru i chciałbym za rok wybrac sie z rodzina na wyspy w tej okolicy
Z gory dziękuje

W tej okolicy Dugi Otok wydaje się być optymalnym rozwiązaniem ... ale nie napewno :wink:

Może jednak za rok opuścisz się trochę niżej ... ... Korcula to najbardziej klimatyczna wyspa południowej Dalmacji ... napewno :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.09.2010 21:00

Ewa Zuber napisał(a):a nula wiem o co Ci dosłownie chodziło :lol: , ale dzięki temu jestem tam, gdzie chcę, a nie tam, gdzie muszę. Mam nadzieję, że jak wszystko pójdzie pomyślnie to spędzę wakacje 2011 w tym miejscu
http://www.valsa.cz/fotogalerie/foto.ph ... &current=7 8O . Pozdrawiam Ewa

Szczęściara z Ciebie :D ... Ale Ci co w ciemno i tak tego nie zrozumieją :wink:
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 23.09.2010 21:25

Ewa Zuber napisał(a):ale dzięki temu jestem tam, gdzie chcę, a nie tam, gdzie muszę.

otóż to! :wink:
Marsallah
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marsallah » 24.09.2010 11:54

hepik napisał(a):
a_nula napisał(a): wiatr tam był tak przerazliwie zimny, że termometr rzadko odnotowywał temperatury wyższe niż 20*C ... na tarasie siedzieć się nie dało, bo głowy urywało... mimo to nie wywiało nas ;)
to było początkiem wrzesnia (2 lata temu)

Chyba nie ;)
dwa lata temu był 2008 i jeden z bardziej upalnych wrześni w CRO ...tak jakos do 12-stego.

No właśnie. Czyli ile było tego upalnego września? Sam sobie odpowiedziałeś. Myśmy akurat mieli pecha, na Rab spędziliśmy drugą połowę września. Ja tam wchodziłem do morza prawie codziennie, ale ja to ja, jak Jadran zamarznie, to dziurę w przerębli wykopię, wakacje to wakacje, siamać! :twisted:
a_nula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) a_nula » 24.09.2010 12:23

Marsallah napisał(a):
hepik napisał(a):
a_nula napisał(a): wiatr tam był tak przerazliwie zimny, że termometr rzadko odnotowywał temperatury wyższe niż 20*C ... na tarasie siedzieć się nie dało, bo głowy urywało... mimo to nie wywiało nas ;)
to było początkiem wrzesnia (2 lata temu)

Chyba nie ;)
dwa lata temu był 2008 i jeden z bardziej upalnych wrześni w CRO ...tak jakos do 12-stego.

No właśnie. Czyli ile było tego upalnego września? Sam sobie odpowiedziałeś. Myśmy akurat mieli pecha, na Rab spędziliśmy drugą połowę września. Ja tam wchodziłem do morza prawie codziennie, ale ja to ja, jak Jadran zamarznie, to dziurę w przerębli wykopię, wakacje to wakacje, siamać! :twisted:

Jednak nie popływaliśmy sobie zbytnio tamtego lata. Żeby dotrzeć do wody głębszej ni po kolana należało przecież przejść paręset dobrych metrów, czyli wyjść zza osłaniającej od bury skały, co było nie do zrobienia, bo człowiek zamarzał od kolan wzwyż.
Pamiętam że udało nam się popływać na Saharze, wtedy był jeden z nielicznych zupełnie bezwietrznych dni naszego urlopu ;)

Ale fakt, my wakacje zaczynaliśmy chyba w okolicy 12go.
DarioG
Croentuzjasta
re

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 26.09.2010 11:58

Witam, przeczytałem ten wątek i mam wielką prośbę ..., jeżeli to możliwe oczywiście proszę Was o wskazanie konkretnych adresów apartamentów na wyspie Korcula lub Hvar dla rodzin z małymi dziećmi, więc z plażą żwirkową lub kamienistą. W tym roku byliśmy na wyspie Hvar, polecam niedużą miejscowość Ivan Dolac, cicho, kameralnie, czysto. Miejsce to odnalazłem dzięki Majeczce, za co serdecznie dziękuję. Pozdrawiam i liczę na pomoc D.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.09.2010 16:07

Pomoc nadejdzie w odpowiednim czasie... Pojedziesz za Majeczką , tym razem na Korculę :D
Stamtąd widać najpiękniejsze zachody słońca ...
DarioG
Croentuzjasta
Ech

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 26.09.2010 22:07

Hehe jasność, jednakże w tzw międzyczasie mógłbym Cię prosić o wskazóweczki ? Przecież MKM wie najlepiej :) Pozdrawiam
mkm
Koneser
Re: Ech

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 27.09.2010 18:24

DarioG napisał(a):Hehe jasność, jednakże w tzw międzyczasie mógłbym Cię prosić o wskazóweczki ? Przecież MKM wie najlepiej :) Pozdrawiam

Oczywiście , że tak ... ... takich klimatów przecież Ci potrzeba :D

Pozdrav...
DarioG
Croentuzjasta
heh

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 27.09.2010 20:42

Samo sedno ! Właśńie tak mi trzeba ! Człowiek pięć minut temu wrócił z Cro a już by chciał znowu :) I tak właśnie kombinuję :) Dotąd organizowałem z pomocą forumowiczów 5 wyjazdów do Cro, to były przemyślane decyzje poprzedzone studiowaniem tutejszych zasobów wiedzy. A przecież lato już tuż tuż i trzeba działać ! Pozdrawiam :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.09.2010 17:59

Proszę bardzo ... oto samo sedno :D http://www.apartmanihrvatska.hr/Hrvatsk ... ena-1-7776

Pozdrav.
DarioG
Croentuzjasta
:)

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarioG » 28.09.2010 18:37

Aaaa pikne ! Ten taras i zejscie, miejsce naprawdę fajne, jedno pytanie, plaża kamienista tak ? Czy w okolicy jest może żwirek dla 5 latków ? Pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.09.2010 19:06

Wygląda na skałki dla 5 latków :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 28.09.2010 19:14

majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.09.2010 19:19

mkm napisał(a):Pomoc nadejdzie w odpowiednim czasie... Pojedziesz za Majeczką , tym razem na Korculę :D
Stamtąd widać najpiękniejsze zachody słońca ...

Do Kuriji, czy też Prigradicy? Mogę również zaproponować coś alternatywnego, ale niestety tylko dla wytrwałych... :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne