Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Szukam nowego miejsca na wakacje 2011 (z małymi dziećmi)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 11.09.2010 14:29

Dokładnie :) mkm , ahh ta Korcula , Prizba , Prigradica :d :oops: :oops: :oops:

Klapa Kumpanji - Probudi Me Jutrom

iz Blatooo !!!! :D:D :)
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 11.09.2010 18:54

Novi fosili i Prigradica ...
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 11.09.2010 19:23

mkm napisał(a):Novi fosili i Prigradica ...

Prizba vs Prigradica :D 2:1 dla Prizby :)
Marsallah
Cromaniak

Postnapisał(a) Marsallah » 13.09.2010 20:30

mkm napisał(a):
Marsallah napisał(a):
mkm napisał(a): Kmienna jest o dziesięć euro droższa od tej w Prigradicy ... Ale zdecydowanie warto więcej zapłacić :)

Dzieki za odp., to super wiadomosc! Wyslalem tez maila do gospodarzy z zapytaniem o cene, wiec jesli potwierdzi mi ta cene na przyszly rok, to chyba bedziemy sie decydowac :)

Ani chwili się nie zastanawiaj ... Tylko bierz :D

No , chyba że chcesz pójść na całość :wink: ... http://www.villaorgula.com/default.asp?lang=hr ... kilkaset metrów dalej nad zatoką Popovratak jest jeszcze jedna kamena kuca .
A Prizbą się nie przejmuj ... to nie ten klimat co Prigradica :)

Nieee, bez przesady, chata w Kuriji wydaje sie byc idealna, zreszta widze, ze juz niejednej osobie ja poleciles i nikt nie narzekal :)

Ale wlasnie, w jaki sposob moge skontaktowac sie z kims kto byl w kamiennej chacie w tym roku? Bo wymienilem maila z gospodarzem i napisal mi, ze kamienna chate rezerwowac moge tylko przez agencje i wychodzi to w sezonie 15 EUR za noc drozej niz max cena w Prigradicy... nie mowie, ze lokum nie jest tego warte, ale ciutke mnie to zdziwilo.
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 13.09.2010 20:46

Marsallah napisał(a):
Nieee, bez przesady, chata w Kuriji wydaje sie byc idealna, zreszta widze, ze juz niejednej osobie ja poleciles i nikt nie narzekal :)

Ale wlasnie, w jaki sposob moge skontaktowac sie z kims kto byl w kamiennej chacie w tym roku? Bo wymienilem maila z gospodarzem i napisal mi, ze kamienna chate rezerwowac moge tylko przez agencje i wychodzi to w sezonie 15 EUR za noc drozej niz max cena w Prigradicy... nie mowie, ze lokum nie jest tego warte, ale ciutke mnie to zdziwilo.

No niech się Ivo nie robi ...... :wink: Pogadaj tylko z majeczką , była tam niedawno... może ona coś wie, czego ja nie wiem :D
Marsallah
Cromaniak

Postnapisał(a) Marsallah » 13.09.2010 20:53

mkm napisał(a):
Marsallah napisał(a):

No niech się Ivo nie robi ...... :wink: Pogadaj tylko z majeczką , była tam niedawno... może ona coś wie, czego ja nie wiem :D

:) W miedzyczasie zorientowalem sie z forum, ze to do niej trzeba uderzyc, znalazlem jej maila i napisalem. Dzieki za odp. Moze ona zna jakies tajne haslo, na ktore gospodarz zareaguje pozytywnie ;)
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 14.09.2010 11:45

Marshall :) , wiele osób w tym roku z Prigradicy ;) , przyjeżdżało plażować do Prizby.. powód duży , duży , duży vjetar... w Prigradicy .
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 14.09.2010 19:11

Adam.B napisał(a):Marshall :) , wiele osób w tym roku z Prigradicy ;) , przyjeżdżało plażować do Prizby.. powód duży , duży , duży vjetar... w Prigradicy .

Gdyby nie ten vjetar , to nikt z Prigradicy nie wiedziałby o istnieniu Prizby :wink:
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 14.09.2010 19:21

mkm napisał(a):
Adam.B napisał(a):Marshall :) , wiele osób w tym roku z Prigradicy ;) , przyjeżdżało plażować do Prizby.. powód duży , duży , duży vjetar... w Prigradicy .

Gdyby nie ten vjetar , to nikt z Prigradicy nie wiedziałby o istnieniu Prizby :wink:

proszę cię ;| wiele więcej turystów .. w Prizbie ;D niż w tej Prigradicy :D
Marsallah
Cromaniak

Postnapisał(a) Marsallah » 14.09.2010 19:33

Adam.B napisał(a):
mkm napisał(a):

proszę cię ;| wiele więcej turystów .. w Prizbie ;D niż w tej Prigradicy :D

No, to ostatnie to akurat żadny argument "za" dla mnie :)

Ale co do zimnych wiatrów, to po tygodniu ciągłej bury na Rab mam nadzieję nigdy więcej takiej fatalnej pogody w Chorwacji nie zastać :twisted: Stąd też, najsamwpierw myślałem o południowym wybrzeżu wyspy (która by to nie była), bądź chociaż o jakiejś zatoczce z wysokimi skałami, ale...może limit niefarta na parę lat już wyczerpałem ;p
a_nula
Croentuzjasta

Postnapisał(a) a_nula » 14.09.2010 19:46

dobry wieczór szanownemu towarzystwu!

po długim czasie podczytywania pora i mnie się ujawnić, żona Marsallah'a z tej strony :)

tak... bura w loparze to niezapomniane wakacje. pamiątką po nich zdjęcia w swetrach, bluzach i czapkach (syn) wiatr tam był tak przerazliwie zimny, że termometr rzadko odnotowywał temperatury wyższe niż 20*C ... na tarasie siedzieć się nie dało, bo głowy urywało... mimo to nie wywiało nas ;)
to było początkiem wrzesnia (2 lata temu)
Adam.B
Cromaniak

Postnapisał(a) Adam.B » 14.09.2010 20:25

a_nula
Croentuzjasta

Postnapisał(a) a_nula » 14.09.2010 20:54

Adamie, bardzo dziękujemy za polecenie nam Prizby, jednak my już się raczej zdecydowaliśmy.
Wg materiałów dostępnych w internecie nasze potrzeby w 100% zaspokaja Prigradica. Poszukujemy miejsca z duszą, osady rybackiej, która będzie nas rozpieszczać swoją uroczą pamiętającą dawne czasy architekturą, ciszą i spokojem ;)
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 14.09.2010 21:23

Anula podobasz mi się ... za poczucie klimatu 8)
Życzę Wam, abyście szybko dogadali się z Ivo ... póki jeszcze maslina nieobrana :wink:
a_nula
Croentuzjasta

Postnapisał(a) a_nula » 14.09.2010 21:30

mkm :)

mamy wrazenie ze Ivo się wcześniej z agencją dogadał, no ale zobaczymy, trwa korespondencja. zawsze zostają jeszcze dwa apartamenty w Prigradicy szyldowane tym samym nazwiskiem...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Szukam nowego miejsca na wakacje 2011 (z małymi dziećmi) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone