Przygotowania do wyjazdu Crazy Squadu tu
Spróbujemy też się pobawić we współprowadzenie
ja - jolamik - wielbicielka oazy u Dario i samego Daria wielka fanka
Knjaz - małżonek mój szanowny (głównie w kwestii KacVegas
Ewin - zwana także Kozą
winior - mąż Kozy - pewnie też głównie o KacVegas
Zicowski - abstrakt Zico
HAncur (chyba że Anka zechce swą własną uczynić)
START 28.07.2011- czwartek
Pogoda w Polsce - jak z resztą do połowy sierpnia w Polsce wyglądała tak
i tak nas pożegnała ...
prowadząc karawanę składającą się z trzech autek lookaliśmy czasem w lusterka czy aby się nikt nie zagubił, aczkolwiek poniekąd bylimy w posiadaniu szczekaczek, które pozwalały nam się porozumiewać niekoniecznie w sprawach nazwijmy je "podróżnych"
anyway... AKCJA CZAJNIK SIĘ ROZPOCZEŁA.. mieliśmy obawy wioząc AŻ 4 czajniki tescowe dla Daria czy aby celnicy nas na granicy nie spenetrują
do tej historyi dołączył sie jeszcze wątek dodatkowy, albowiem, Zicowski wiózł w swojej bryce paczkę dla Daria od Giulietty (dla niewtajemniczonych spędzający wraz z rodziną i nami wakacje u Daria 2010), paczka ów zapakowana była elegancko z niewiadomą nam wszystkim zawartością
po wielu pomysłach, co to może być - przyjęlismy najbardziej prawdopodobną wersję - to musi być fasolka
paczka - prostopadłościan o wymiarze podstawy ok 30cm na 30 cm i ok 80 cm wysokości...pytanio-konkurs co naprawdę było w paczce ?? o nagrodzie pomyslimy
generalnie w podróży pogode mieliśmy paskudną ale bez wielkich zjawisk atmosferycznych, tylko sie smialismy cały czas że do Mielna jedziemy
potem pogoda na chwilę się troszkę poprawiła
ale
29.07.2011 - piątek
w Austrii było kiepskawo
nawet pierszy widok na Jadran nie napawał optymizmem
ale już po przyjeździe okazało sie że nasze obawy, watpliwości, cykor lęk niepokój i trwoga o pogodę w Cro jest zupełnie nieuzasadniona
słoneczko świeciło nam cały czas
a tu komitet powitalny - mam nadzieję że Aga zrozumie że zamieszczam to zdjęcie w podzięce za mile spędzony wieczór
i dane nam było skosztować prsuta
a tu trunek obowiazkowy - godnie zapodany w pucharze
i tak się zaczyna nasz wypoczynek w Cro
Messi & Messi z powinowatymi ida zamoczyć swe ciałka w słonym i ciepłym Jadranie
oooo takkkk
C.D.N.

.png)

.png)
.png)
.png)