Za dużo opcji i za dużo pomysłów. Nie umiemy zdecydować
.png)
.png)
_Piotrek_ napisał(a):W tym roku najprawdopodobniej szykuje się przerwa od włoskich wojaży, więc na Sycylię być może wybierzemy się za rok. Trochę się naczytałem i nasłuchałem o sycylijskich przygodach związanych z samochodami, a to kradzieże kół, lamp czy nawet, całych aut. Nie wyobrażam sobie podróżować tam w inny sposób, a z każdą relacją atrakcji przybywa.

.png)
te kiero napisał(a):mysza73 napisał(a):
Zapraszam zatem na krótki spacer po Taorminie![]()
Te ogrody i zabudowania bardzo mi się skojarzyły z portugalską Sintrą i Quintą, super
.png)

.png)
mysza73 napisał(a):Czy Wy też tak jak ja odliczacie już DDW? ... gdziekolwiek ... byle było słońce i ciepło![]()
.png)
piekara114 napisał(a):mysza73 napisał(a):Czy Wy też tak jak ja odliczacie już DDW? ... gdziekolwiek ... byle było słońce i ciepło![]()
Uwielbiam ciepełko, ale normalna zima (biała i śnieżna) mnie cieszy![]()
Dziś o 8 rano było u mnie minus 15 stopni.

.png)
mysza73 napisał(a):Czy Wy też tak jak ja odliczacie już DDW? ... gdziekolwiek ... byle było słońce i ciepło![]()
Ale na razie ogrzejmy się w sycylijskim słońcu ... wirtualnie![]()
Cro. 15 stopni i słoneczko na przełomie grudnia i stycznia to całkiem satysfakcjonujące warunki 
piekara114 napisał(a):Uwielbiam ciepełko, ale normalna zima (biała i śnieżna) mnie cieszy![]()
Dziś o 8 rano było u mnie minus 15 stopni.
Na pewno na długo zapamiętamy ten powrót .png)
mysza73 napisał(a):Czy Wy też tak jak ja odliczacie już DDW? ... gdziekolwiek ... byle było słońce i ciepło:
.png)
Czytałam, czytałam w "Twoim mandarynkowym Dubrowniku"maslinka napisał(a):mysza73 napisał(a):Czy Wy też tak jak ja odliczacie już DDW? ... gdziekolwiek ... byle było słońce i ciepło![]()
Ale na razie ogrzejmy się w sycylijskim słońcu ... wirtualnie![]()
3 dni temu wróciliśmy z wiosennejCro. 15 stopni i słoneczko na przełomie grudnia i stycznia to całkiem satysfakcjonujące warunki
(Na wybrzeżu, bo w środkowej i północnej Chorwacji to już zupełnie inna bajka.) Chwilowo więc nie odliczam
) słonecznych zdjęć Podejrzewam Cię o nartowanie w Italiimaslinka napisał(a):Scicli przepiękne!Sycylia ciągle przed nami, ale wcześniej (mam nadzieję, całkiem niedługo) będą inne rejony Italii
Ciągle uparcie uczę się włoskiego
Hmmmm, może to można jakoś leczyćTrajgul napisał(a):mysza73 napisał(a):Czy Wy też tak jak ja odliczacie już DDW? ... gdziekolwiek ... byle było słońce i ciepło:
Nie, nie, nie
Uwielbiam zimę, na szczęście kilka dni temu spadło trochę śniegu, choć nie za dużo ale dziś ma być nowa dostawa![]()
P.S. Ja to z tęsknoty za prawdziwymi zimami uwielbiam oglądać programy przyrodnicze na NG o Arktyce czy Alasce
.png)
mysza73 napisał(a):Podejrzewam Cię o nartowanie w Italii

.png)
Aaaa, to jeszcze lepiejmaslinka napisał(a):mysza73 napisał(a):Podejrzewam Cię o nartowanie w Italii
Tam to akurat bardziej niemiecki się przydaje, chociaż dwa lata temu mieszkaliśmy u prawdziwego Włocha Giovanniego i trochę sobie z nim porozmawiałam
Tym razem nie chodzi o nartowanie![]()
maslinka napisał(a):A kilka(naście) albo i kilka(dziesiąt) słonecznych zdjęć jest w przygotowaniu![]()

No zwłaszcza Etnę i Sycylięmorgana napisał(a):Jak dobrze, że tu w końcu trafiłam... żeby dowiedzieć się, że pan komisarz ma serial.
Oczywiście Etnę, Sycylię i Myszę też z przyjemnością podziwiam.