.png)

kulka53 napisał(a):Nie wiem......
Pod koniec września 2008 nikt żadnych opłat nie pobierał, nie widziałem też żadnych budek z biletami otwartych np tylko w sezonie..........
Renowacja faktycznie trwała.
.png)
kulka53 napisał(a):Potem oczywiście szukamy wejścia na mury, dość niepozornie ono wygląda, zaskakuje nas oczywiście na duży ''plus'', że spacer murami będzie bezpłatny, to chyba taki chorwacki ewenement. No ale mury są całkiem fajne, wąskie i dość stromo się nimi podchodzi. I tu również widać, że poddaje się je gruntownej renowacji, oplecione są bowiem rusztowaniami. Pewnie kiedyś będzie można podejść aż na szczyt wzgórza do stojącej tam twierdzy. Chociaż pewnie mało kto się na ten krok zdecyduje
![]()
.png)
.png)
helen napisał(a):Ston jest bardzo sympatyczny, ale na dłuższy pobyt to raczej nie bardzo, no i nie ma plaży. Trstenik też i ja bym poleciła, albo niecałe 30 km od Dubrovnika leży bardzo spokojne Slano, na wypady w okolicę nadaje się bardzo dobrze.
.png)
Fatamorgana napisał(a):Oj, Slano to ja polecam wyjatkowo gorąco.
Lubiący luksusy mogą zajrzeć do pięknego hotelu (****+) - cały kompleks tam jest, natomiast sam widok na tą zatoczke i miejscowość wywołuje tęsknotę jeszcze długo po wyjeździe.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne