Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Stacja paliw w Letenye?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak
Stacja paliw w Letenye?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 11.06.2007 14:33

Jest po Chorwackiej stronie jakas stacja paliw,nie pamietam.Wychodzi mi z obliczen,ze w tych rejonach bede tankowal ON.Albo ile km jest do najblizszej stacji za granica,przejsciem Letenye? Ostatnio jezdzilem przez zachodnie Wegry,ale przyszla pora na zmiane trasy :).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2007 15:50

Stacja paliw jest na terenie przejścia granicznego ju z po stronie chorwackiej.W Letenye nie ma stacji benzynowej,jest o ostatniej miejscowości przed Letenye /oczywiście po stronie węgierskiej/.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 11.06.2007 18:34

Dzieki.Moze wiesz w jakiej odleglosci jest nastepna stacja w strone Zagrzebia ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2007 19:51

gwadas napisał(a):Stacja paliw jest na terenie przejścia granicznego ju z po stronie chorwackiej.W Letenye nie ma stacji benzynowej,jest o ostatniej miejscowości przed Letenye /oczywiście po stronie węgierskiej/.

A to ciekawe rzeczy piszesz mówiąc, że w Letenye nie ma stacji benzynowej 8O 8O 8O .....ale w takim razie czuje się wyróżniony przez Węgrów bo od kilku lat tankuje benzyne i LPG w Letenie na stacji MOL i jeszcze dodatkowo przyjmują mi karte. Czyżby ta stacja była wirtualna :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: Jakby Ci sie chciało wyszukac to nawet kilka dni temu zamieściłem na forum zdjęcie tej stacji benzynowej (był taki temat wałkowany) :wink:
:papa:
stempy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stempy » 11.06.2007 20:13

witam
Chciałbym w tym roku również pojechać przez Węgry, autostradami M1 i M7 , ale bez tankowania na Węgrzech. W Bratysławie,a później właśnie w Chorwacji, i też jestem ciekaw jak daleko są stacje od granicy ? Mam bak 60L , pali ok 8-9L/100 na autostradzie, myślę że przeskoczę :) , oczywiście jeśli Chorwaci mają koło granicy stacje.
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 11.06.2007 20:27

Ja od lat jeżdżę przez Węgry i nigdy u nich nie tankowałem :D .Sposób mam taki - napełniam bak pod korek na stacji Shella za Koszycami i na tym przeskakuję całe Madziarowo.
A poza tym potwierdzam słowa Piotrka - w Letenye jest stacja MOL zaraz przy wieździe do miasteczka,a pierwsza stacja w Chorwacji jest na terenie przejścia granicznego Gorican.
Pozdrav.
stempy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stempy » 11.06.2007 21:02

dzieki Wojan za wiadomość, a możesz napisać jak tam budowa autostrady M7 wyglada ? czy duży odcinek jest bez autostrady ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.06.2007 21:08

stempy napisał(a):dzieki Wojan za wiadomość, a możesz napisać jak tam budowa autostrady M7 wyglada ? czy duży odcinek jest bez autostrady ?

tu masz strone www węgieskich autostrad z zaznaczonymi otwartymi odcinkami:
http://www.motorway.hu/Engine.aspx
stempy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) stempy » 11.06.2007 21:17

Dzięki, zaglądam tam codziennie, z nadzieją że coś się zmieni ,za Siofok kawałek miał być do końca 2006 r otwarty , ale widać nie udało im się.
Może ktoś jechał ostatnio i coś wie ?

pozdrawiam
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 11.06.2007 22:58

stempy napisał(a):dzieki Wojan za wiadomość, a możesz napisać jak tam budowa autostrady M7 wyglada ? czy duży odcinek jest bez autostrady ?

Mogę napisać.... ale tak gdzieś za ok.4 tyg. jak wrócę :D :D
Pozdrav.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 12.06.2007 06:31

Dzieki za info,a ta stacja na przejsciu w Gorican po stronie Chorwackiej jest calodobowa,czy od 6.8-22 ?
grzegorzch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorzch » 12.06.2007 08:28

Stacja jest całodobowa
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 12.06.2007 09:20

Wielkie dzieki,wszystko wiem :).
Użytkownik usunięty
re

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.06.2007 12:15

Piotrek_B napisał(a):
gwadas napisał(a):Stacja paliw jest na terenie przejścia granicznego ju z po stronie chorwackiej.W Letenye nie ma stacji benzynowej,jest o ostatniej miejscowości przed Letenye /oczywiście po stronie węgierskiej/.

A to ciekawe rzeczy piszesz mówiąc, że w Letenye nie ma stacji benzynowej 8O 8O 8O .....ale w takim razie czuje się wyróżniony przez Węgrów bo od kilku lat tankuje benzyne i LPG w Letenie na stacji MOL i jeszcze dodatkowo przyjmują mi karte. Czyżby ta stacja była wirtualna :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol: Jakby Ci sie chciało wyszukac to nawet kilka dni temu zamieściłem na forum zdjęcie tej stacji benzynowej (był taki temat wałkowany) :wink:

Przed wjazdem do Letenye owszem, ale wyraznie napisalem "w Letenye nie ma". A bylem juz tam oko0lo 28 razy :-) Pozdrawiam
wojan
Koneser
Re: re

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 12.06.2007 13:13

gwadas napisał(a):
Piotrek_B napisał(a):

Przed wjazdem do Letenye owszem, ale wyraznie napisalem "w Letenye nie ma". A bylem juz tam oko0lo 28 razy :-) Pozdrawiam

Stacja jest w Letenye,bo za tablicą z nazwą miejscowości :D :D
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone