Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sprecyzowane marzenia i mętlik w głowie :)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Babcia_W
Plażowicz
Sprecyzowane marzenia i mętlik w głowie :)

Postnapisał(a) Babcia_W » 28.12.2010 08:44

Witam zakochanych w Chorwacji :)

To będzie mój drugi wyjazd, poprzednio pojechaliśmy w ciemno, mieszkaliśmy na kempingu w Novigradzie. Zachwycił mnie ten kraj. W przyszłym roku chcemy wybrać się ponownie, tym razem może bardziej na południe, bo będziemy mieli więcej czasu. Plan jest taki, żeby przenocować gdzieś po drodze, może właśnie w okolicach Novigradu i na drugi dzień pojechać dalej. Czytam forum, oglądam apartamenty...i jestem na etapie kompletnego zagubienia :) Zbyt wiele informacji :)

Gdybyście byli tak uprzejmi i napisali co znawcy tematu radzą osobie która ma następujące marzenia:
- apartament dla 4 osób (2 dorosłych + dwoje dzieci), z klimatyzacją
- dzieci jęczą żeby był dostęp do internetu :)
- miejsce parkingowe (bo widzę że to niekoniecznie standard)
- cena tak do 80 euro za dobę
- fajna, czysta, łagodna plaża w pobliżu
- absolutnie nie miejscowość oblegana przez tłumy turystów, może być wiocha - w trakcie ostatniego pobytu pojechaliśmy do Puli i po paru godzinach w tłumie uciekaliśmy stamtąd w popłochu :) Lubimy małe mieściny.
Termin wyjazdu - 24.06 - 8.07.2011

Nie liczę na podanie ofert na tacy, ale może ktoś poleci choć fajną miejscowość albo oświeci mnie że za tę kasę mam sobie wybić z głowy wymagania :) Wszelkie uwagi przyjmę z pokorą i z góry dzięki!
pawelh
Cromaniak

Postnapisał(a) pawelh » 28.12.2010 14:16

_Ewa_ napisał(a):witaj :)

ja z czystym sumieniem mogę Ci polecić Igrane, w którym byłam trzykrotnie - na południu, małe i spokojne, z piękną plażą i uroczymi zakątkami :)
podejrzewam,że cenowo również znajdziesz coś w tym zakresie - zerknij tutaj: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

pozdrawiam i życzę udanego pobytu! :)
Jak najbardziej tylko ta spokojna plaża wymaga dziesięciominutowego spaceru w kierunku Makarskiej a jak się dobrze uwinie to wystarczy 40 do 50 euro.Po drodze z Novigradu zajrzyj do Pakoštane to milutkie miasteczko tam znajdziesz coś dla dzieci i dorosłych.Spokojne plaże poza centrum a apartament w sierpniu 2009r wynająłem za 35 euro co prawda kilometr od morza,ale z widokiem na nie.W spokojne miejsce i tak podjeżdżałem autem.Pozdrawiam:D :roll:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 28.12.2010 14:19

pawelh napisał(a):co prawda kilometr od morza

Ja wybierając apartament skreślam z listy te które mają w opisie powyżej 150-200 m do plaży.
lukasz1977
Croentuzjasta

Postnapisał(a) lukasz1977 » 28.12.2010 14:54

_Ewa_ napisał(a):witaj :)
ja z czystym sumieniem mogę Ci polecić Igrane, w którym byłam trzykrotnie - na południu, małe i spokojne, z piękną plażą i uroczymi zakątkami :)
podejrzewam,że cenowo również znajdziesz coś w tym zakresie - zerknij tutaj: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
pozdrawiam i życzę udanego pobytu! :)

A ja w Igrane mogę z całą odpowiedzialnością polecić:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Mieszkaliśmy tam w 2008 roku - do plaży rzut kamieniem, klima i internet bez problemu - ogólnie bardzo miły jegomość ;) Cena w sezonie - początek lipca to 75euro.
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 28.12.2010 17:11

Czy babcia jest skłonna skusić się na wyspy :?:

Propozycja Igrane , czy '' tysiąca '' podobnych na makarskiej ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link , nie jest na pewno szczytem babcinych marzeń :wink:
wojan
Koneser

Postnapisał(a) wojan » 28.12.2010 17:23

Babcia_W napisał(a):Nie liczę na podanie ofert na tacy, !

A dlaczego :?: :D

Proszę bardzo - może zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link ?
Nie ma internetu, ale reszta z grubsza się zgadza, no i taniej niż 80 euro :lol:
Niektórzy twierdzą,że daleko ... ale odległości to kwestia względna :D
Pozdrav.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 28.12.2010 17:26

Rysio napisał(a):

Ja wybierając apartament skreślam z listy te które mają w opisie powyżej 150-200 m do plaży.

To Ty ambitny jesteś... :)
lukasz1977
Croentuzjasta

Postnapisał(a) lukasz1977 » 28.12.2010 17:33

Bocian napisał(a):
Rysio napisał(a):

Pewnie nie ambitny tylko wygodny - jak jedzie na wakacje to dlaczego ma dymać więcej do plaży ;)
Ja również nie wyobrażam sobie mieszkać dalej niż 200 metrów od plaży - właśnie ze względu na dziecko i codzienne bieganie z masą tobołków na plażę ;)
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 28.12.2010 17:48

A bywa 15 - 20 metrów ...

... w dół :wink:
Babcia_W
Plażowicz

Postnapisał(a) Babcia_W » 28.12.2010 18:19

mkm napisał(a):Czy babcia jest skłonna skusić się na wyspy :?:

Babcia gotowa jest skusić się na wyspy, wysepki, laguny! ;)
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 28.12.2010 19:11

No to zaczynamy Babciu :wink:
Na pierwszy ogień puszczam moje tegoroczne odkrycie na Hvarze ... podczas plażowania na Gornji Piski odkryłem przypadkiem villę, która od dawna chodziła mi po głowie :D
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
... tam dzieciaki na pewno zapomną o internecie :wink:
mare123
Croentuzjasta

Postnapisał(a) mare123 » 28.12.2010 19:36

forum/viewtopic.php?t=30193
Piszcie na maila, myślę że mam apartament wedlug Państwa życzeń.
Pozdrawiam
pawelh
Cromaniak

Postnapisał(a) pawelh » 28.12.2010 19:43

lukasz1977 napisał(a):
Bocian napisał(a):
Rysio napisał(a):

Pewnie nie ambitny tylko wygodny - jak jedzie na wakacje to dlaczego ma dymać więcej do plaży ;)
Ja również nie wyobrażam sobie mieszkać dalej niż 200 metrów od plaży - właśnie ze względu na dziecko i codzienne bieganie z masą tobołków na plażę ;)
Akurat ta odległość nie stanowiła problemu bo i tak jeżdziłem na ustronną plażę.Natomiast apartament służył do spania a miejsce było bardzo ciche natomiast z tarasu był widok na morze.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 28.12.2010 19:45

Bocian napisał(a):To Ty ambitny jesteś... :)

No :wink: Jak Ci każą zabrać parasol, ręczniki, koc, torbę z piciem i innymi specjałami, ze 2 materace nadmuchane, 3 komplety ABC to ambicja w trakcie poszukiwań apartmana rośnie z kwadratem ilości tych tobołów :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 28.12.2010 21:30

Rysio napisał(a):
Bocian napisał(a):To Ty ambitny jesteś... :)

No :wink: Jak Ci każą zabrać parasol, ręczniki, koc, torbę z piciem i innymi specjałami, ze 2 materace nadmuchane, 3 komplety ABC to ambicja w trakcie poszukiwań apartmana rośnie z kwadratem ilości tych tobołów :)

Mówiąc o ambicji to miałem na myśli to, że dla mnie 50m to już dużo :)
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje