Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

sprawdzony apartament na hawarze w hwarze , może ktoś poleci

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 19.09.2008 18:40

wybieram sie na hwar (w przyszłym roku) jak zwykle z pontonikiem, poszukuję jakiegoś apartamentu dla 2 osób , dobrze było niedaleko do morza/zatoczki, bardzo dziekuję , z góry i pozdrawiam jak zwykle, mogę sie odwdzięczyć tym samym z korculą.
Ostatnio edytowano 19.09.2008 19:09 przez bogdan63, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 19.09.2008 18:57

Po pierwsze przypominam o pkt 4 regulaminu.

Po drugie złamię pkt 10 regulaminu

Obrazek

Po trzecie napiszę, że domek jest niecałe 100 metrów od plaży i dojście po płaskim + około 10 schodków. Na końcu zdjęcia z Ivan Dolac KLIK TU
Crokuski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crokuski » 19.09.2008 21:20

Rysio, prośba była o miasto Hvar a ty tu jakieś alternatywy sypiesz ;-)
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 20.09.2008 07:54

dzięki, ale no własnie hwar na hwarze , tak do piekilnych na wprost, no troche na skos może byc...,
pozdrawiam
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.09.2008 09:13

Ano i nie doczytałem, bo w poście już o samym Hvarze nie było. No to niestety nie wiem :) Ponawiam prośbę o poszanowanie do języka polskiego. Nazwy własne piszemy z dużej litery :!: i używamy "alta" na klawiaturze by uzyskać polskie znaki :lol:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 20.09.2008 10:31

Witaj,
Byłam kilkanaście dni temu na wyspie Hvar między innymi w mieście Hvar, Stari Grad, Vrboska itd..nocleg jednak postanowiliśmy znaleźć właśnie w Stari Grad, dla mnie o wiele ładniejszy od przereklamowanego Hvaru.
Jeśli chcesz mogę wysłać namiary ze zdjęciami.
Do portu i centrum miasteczka jest ok 300m.
Vrboska także prześliczna i godna zainteresowania.. :)
Pozdrawiam
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 20.09.2008 21:30

Polecam Jelsę, lub nieco mniejsze miejscowości np. Sveta Niedielija, Bojanc Bad Jagodna, Uvala Zarace,, lub Ivan Dolac, Zavala. W samym Hvarze wybij sobie z głowy, że zostawisz swój pontonik na wodzie. A tak w ogóle jest przereklamowany, dużo i znacznie droższy od pozostałych miejscowosci na wyspie. :lol:
jkowal
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkowal » 21.12.2008 16:21

Polecam apartament w Sveta Nedjelja
Villa Irming

Morze jest 20m od posesji, zejście dla łódek też.
osito1963
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) osito1963 » 08.01.2009 20:43

ines napisał(a):Witaj,
Byłam kilkanaście dni temu na wyspie Hvar między innymi w mieście Hvar, Stari Grad, Vrboska itd..nocleg jednak postanowiliśmy znaleźć właśnie w Stari Grad, dla mnie o wiele ładniejszy od przereklamowanego Hvaru.
Jeśli chcesz mogę wysłać namiary ze zdjęciami.
Do portu i centrum miasteczka jest ok 300m.
Vrboska także prześliczna i godna zainteresowania.. :)
Pozdrawiam

Ines, Jeśli można prosić o namiary na Stari Grad, mamy ochotę w tym roku właśnie tam się wybrać. Jest kilka stron o Starim Gradzie, ale tak kiepsko opisane tam są kwatery i tak marne ich zdjęcia, że strach rezerwować. I oczywiście jeśli można, to kilka fotek też poproszę. :)
Pozdrawiam
Artur
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
AdamW
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamW » 19.01.2009 08:38

jkowal napisał(a):Polecam apartament w Sveta Nedjelja
Villa Irming

Morze jest 20m od posesji, zejście dla łódek też.

Witam!

Czy mógłby ktoś, kto zna tę willę, upewnieć mnie, że dobrze wybieram?
Gospodarz zaproponował nam dwa pokoje (jedziemy w dwie, dorosłe, pary) z możliwością korzystania ze wspólnej kuchni. Pokoje noszą nazwy AURELIA i BEUGUIQUES.
Brak mi informacji, czy są jakieś tarasiki do dyspozycji, czy widać z nich morze itp. itp... Albo czy ta kuchnia jest wspólna tylko dla tych dwóch pokoi, czy to ogólna stołówka.
Decyzję muszę podjąć do jutra (wtorek). Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Może kolego jkowal znajdziesz wolną chwilkę i napiszesz mi kilka słów. Bardzo proszę!

Ja nie jestem jeszcze ekspertem od Chorwacji, mam za sobą jeden wyjazd na Peljesac (Borak). Jeśli to kogoś intereswałoby, chętnie podrzucę jakieś informacje. Choć o Peljesacu jest dużo na tym forum.

Pozdrawiam,
Adam
Sysia_86
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sysia_86 » 25.01.2009 11:55

Bogdan63, mogę Ci bardzo polecić apartamenty Antoana u państwa Alujevic w samym miasteczku Hvar. Spędziliśmy tam tydzień w sierpniu 2008. Pani Ivana, właścicielka to super babka, zna bardzo dobrze angielski i jest bardzo sympatyczna. Jej mąż przyjechał po nas na motorze do centrum, kiedy dotarliśmy na miejsce :) Warto też zaznaczyć, że bez problemu zgodziła się żebyśmy nie wpłacali zaliczki (poprosiliśmy o to bo baliśmy się , że drogo wyjdzie nas przelew zagraniczny). Każdy apartament ma swój taras, są piękne widoki na morze. Nasz apartament był bardzo ładny, dobrze wyposażony, wyglądął jak nowy itd. same plusy. W sierpniu płaciliśmy 22 EUR od osoby.
Do morza jest jakieś 5 minut drogi, ale myślę, że w samym miasteczku naprawdę nie masz szans na apartament tuż przy morzu. Jednak jeśli nie jest to dla Ciebie problem, to naprawdę polecam, bo Hvar jest naprawdę piękny. A Piekielne Wyspy umożliwiają Ci wypoczynek nawet w zupełnej izolacji. To była moja pierwsza podróż do Chorwacji, po Hvarze pojechaliśmy na tydzień na Istrię, ale to już zupełnie inna bajka.
askaj
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) askaj » 01.02.2009 16:01

Czytalam ze miasto Hvar jest odciete dla zmotoryzowanych, czy dotyczy to calego miasta czy tylko starowki? Sa jakies ladne zwirowe plaze w Hvarze ...i jak dlugo plynie sie na St.Clement?

pozdrav
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.02.2009 16:16

W Hvarze zaraz wjazdu tylko na starówkę. Co do plaż, w miasteczku ich brak (to raczej normalka). Także pozostaje pływanie na Paklene Otoke (nie koniecznie na sv. Klementa- rejs wodnymi taxi to ok 15 min.) lub plaże po południowej stronie wyspy (Dubovica, Zaraće, Milna - to najbliżej).

Bogdanie63,
Z pontonem do miasta Hvar to raczej kiepski pomysł...
Pozdrawiam
askaj
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) askaj » 01.02.2009 16:34

Piszesz ze nie koniecznie na sv clement...podobno inne wysepki sa zarezerwowane dla nudystow:)

A jesli nie hvar to moze Milna...potrzebujemy miejscowosci z tzw deptakiem ,rozrywka, kramikami z pamiatkami a jednoczesnie z plaza dla starszych dzieci. Kilka dni mamy zamiar spedzic w Ivan Dolac lub Bayonic Bad a potem w troche bardziej "tetniacym zyciem" miasteczku.
Wg ciebie MIlna zaspokoi nasze oczekiwania?
pozdrav
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.02.2009 17:06

askaj napisał(a):Piszesz ze nie koniecznie na sv clement...podobno inne wysepki sa zarezerwowane dla nudystow:)

A jesli nie hvar to moze Milna...potrzebujemy miejscowosci z tzw deptakiem ,rozrywka, kramikami z pamiatkami a jednoczesnie z plaza dla starszych dzieci. Kilka dni mamy zamiar spedzic w Ivan Dolac lub Bayonic Bad a potem w troche bardziej "tetniacym zyciem" miasteczku.
Wg ciebie MIlna zaspokoi nasze oczekiwania?
pozdrav

Co do południowej "zatunelowej" części, to moim zdaniem Bojanić Bad jest fajniejszy niż Ivan Dolac.
A teraz o tętniących życiem miasteczkach. Trudno mi coś doradzać, bo przecież się nie znamy, a operujemy tutaj względnymi pojęciami. Uważam, że Hvar w sezonie jest nieznośny jako miejsce na nocleg (drogo, tłocznie, praktycznie zero plaż). Po prostu nie warto. Wyspa mała nie jest, ale znowu nie az tak duża, by stacjonując gdziekolwiek (poza mega nieatrakcyjnym Sućurjem) nie móc skoczyć "na kawkę" do Hvaru. Zresztą mogę się założyć, że szybko Wam się "odechce", jak zauważycie, że piwo, kawa itp są tam 30 % droższe niż w innych miasteczkach (a i za parking trzeba zapłacić...)...Hvar jest cudny o każdej porze roku prócz lata.
Raczej polecalabym poszukać kwatery gdzie indziej.
Milna...
Ja za Milną nie przepadam. Ale to nie znaczy, że Wam też nie przypadnie do gustu. Dla mnie to miejsce bez klimatu, sporo ludzi (plus chmary turystów dojeżdzających na plażę).
Które z miejsc wybrać?
Przeszperajcie forum (relacje i inne hvarskie tematy); tyle razy o tym pisaliśmy... że napisaliśmy chyba wszystko, co się da, a co wystarczy do zaplanowania urlopu na wyspie.
O nudyźmie:
Tu właściwie nie ma miejsc typowo, czy tylko i wyłącznie dla nudystów (poza kampem Nudist w Vrboskiej i wysepką Zečevo). Wybrzeże tu ma na tyle nieregularną linię (a i wysepki archipelagów), że naprawdę "wolna amerykanka"; wszystko w ramach wyczucia (a toples to normalka).
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone