Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

REVOLUT - karta wielowalutowa

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hariet1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 04.03.2019 10:41

komanch napisał(a):Szybkie pytanie, na stronie Pomocy Revolta
https://www.revolut.com/pl-PL/help/przewodnik-po-revolut/wysylanie-pieniedzy/wysylka-pieniedzy-na-konto-bankowe/do-jakich-krajow-moge-przelewac-pieniadze
nie widzę Chorwacji, dlaczego?
potrzebuję zapłacić za ubezpieczenie w kunach, muszę podać numer karty, myślałem właśnie o Revolt, mogę to zrobić?

Możesz to zrobić, transakcja na kuny będzie przeliczona z konta na którym masz najwięcej środków
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 10:59

hariet1 napisał(a):Możesz to zrobić, transakcja na kuny będzie przeliczona z konta na którym masz najwięcej środków

Dzięki za szybką odpowiedź :wink:
jeszcze jedno .... czy do takiej transakcji wystarczy mi karta wirtualna?
hariet1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 04.03.2019 11:09

komanch napisał(a):
hariet1 napisał(a):Możesz to zrobić, transakcja na kuny będzie przeliczona z konta na którym masz najwięcej środków

Dzięki za szybką odpowiedź :wink:
jeszcze jedno .... czy do takiej transakcji wystarczy mi karta wirtualna?

Tak :)
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 11:19

Jak tak składnie idzie to może jeszcze ..... jak najpewniej i najszybciej doładować taką kartę? czytałem ze często zdarzają się jakies problemy, że doładowanie długo idzie, albo pieniądze nawet gdzieś znikają, na dodatek kontakt z revoltem z żywym człowiekiem - brak, nie lubię takich sytuacji .... nie chcę się władować w jakąś minę ....
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 04.03.2019 11:34

komanch napisał(a):Jak tak składnie idzie to może jeszcze ..... jak najpewniej i najszybciej doładować taką kartę? czytałem ze często zdarzają się jakies problemy, że doładowanie długo idzie, albo pieniądze nawet gdzieś znikają, na dodatek kontakt z revoltem z żywym człowiekiem - brak, nie lubię takich sytuacji .... nie chcę się władować w jakąś minę ....

Przelew z Millenium na Revolouta trwał zawsze niecałą sekundę. Testowane chyba z 50 razy, zawsze bezproblemowo. Operacja zawsze aplikacją w telefonie często w kolejce do kasy. :D
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 11:38

Pik71 napisał(a):Przelew z Millenium na Revolouta trwał zawsze niecałą sekundę. Testowane chyba z 50 razy, zawsze bezproblemowo. Operacja zawsze aplikacją w telefonie często w kolejce do kasy. :D

Mówisz o zakupach w Cro? :)
hariet1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hariet1 » 04.03.2019 11:40

komanch napisał(a):Jak tak składnie idzie to może jeszcze ..... jak najpewniej i najszybciej doładować taką kartę? czytałem ze często zdarzają się jakies problemy, że doładowanie długo idzie, albo pieniądze nawet gdzieś znikają, na dodatek kontakt z revoltem z żywym człowiekiem - brak, nie lubię takich sytuacji .... nie chcę się władować w jakąś minę ....

Najsprawniej i najszybciej doładować swoją kartą z banku, pieniądze są za chwilę na Revolut. Ale i przelew idzie sprawnie, jeżeli jest to dzień powszedni to powinny być przy następnym księgowaniu. Chyba że jakaś awaria :) U mnie żadnych problemów do tej pory nie było :)
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 04.03.2019 14:05

komanch napisał(a):
Pik71 napisał(a):Przelew z Millenium na Revolouta trwał zawsze niecałą sekundę. Testowane chyba z 50 razy, zawsze bezproblemowo. Operacja zawsze aplikacją w telefonie często w kolejce do kasy. :D

Mówisz o zakupach w Cro? :)

Tak
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 14:26

Czy jest inna forma szybkiego doładowania konta Revolut? przypięcie mojej karty z innego banku wiąże się z jej całkowitym udostepnieniem, tak więc Revolut ma nieograniczony dostęp do mojej karty i konta głównego. Nie jest to zbyt rozsądne rozwiązanie jeśli chcemy czuć się w 100% bezpieczni, mam rację?
Czy prócz PayPala można zrobić doładowanie przez np Przelewy24, albo coś równie szybkiego? A może ten Google Pay pozwala na szybkie doładowanie bez udostepniania karty?

Przy okazji ... czytam te komentarze (na dole) i nie wygląda to jednak ciekawie
https://www.spidersweb.pl/2018/01/revolut-opinie.html
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 04.03.2019 21:59

W ubiegłym roku Revolut fenomenalnie sprawdził nam się na wyprawie jachtowej. 10 bab,każda miała Revoluta, mój służy za ten najważniejszy :) Usiadłyśmy, myk każda w ułamku sekundy zasiliła moją kartę umówioną kwotą i w ten sposób regulowaliśmy rachunki. Zawsze bez problemu. Tydzień temu bilety lotnicze pojawiły się w niezłej cenie, szybka wiadomość do pozostałych bab i nim zdążyłam przejść przez wszystkie kroki w rezerwacji biletu już na Revolucie od każdej miałam kasę na bilet. W tym roku zaliczkę za jacht również płaciłam przelewem w Euro. Pieniądze u odbiorcy były w ciągu doby. Trochę szkoda, że nie ma kuny jako waluty, ale i tak uważam to rozwiązanie za fenomenalne.
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 22:18

Aldonka napisał(a):Trochę szkoda, że nie ma kuny jako waluty, ale i tak uważam to rozwiązanie za fenomenalne.

A właśnie, co by to zmieniło gdyby była waluta kuny? Najlepiej na jakimś prostym przykładzie żebym zrozumiał :wink:
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 04.03.2019 22:34

komanch napisał(a):Czy jest inna forma szybkiego doładowania konta Revolut? przypięcie mojej karty z innego banku wiąże się z jej całkowitym udostepnieniem, tak więc Revolut ma nieograniczony dostęp do mojej karty i konta głównego. Nie jest to zbyt rozsądne rozwiązanie jeśli chcemy czuć się w 100% bezpieczni, mam rację?
Czy prócz PayPala można zrobić doładowanie przez np Przelewy24, albo coś równie szybkiego? A może ten Google Pay pozwala na szybkie doładowanie bez udostepniania karty?

Przy okazji ... czytam te komentarze (na dole) i nie wygląda to jednak ciekawie
https://www.spidersweb.pl/2018/01/revolut-opinie.html

O jakim całkowitym udostępnieniu mówisz ? Przecież kasa nie przelewa się sama z głównego konta na Revolut-a.
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 04.03.2019 23:13

Pik71 napisał(a):O jakim całkowitym udostępnieniu mówisz ? Przecież kasa nie przelewa się sama z głównego konta na Revolut-a.

Pewnie że sie sama nie przelewa, ale udostępniasz wszystkie wymagane do tego dane, tj. nr karty, imie nazwisko i kod CVC, kto to po drugiej stronie wykorzysta to już nie wiesz, nikt Ci tego nie zagwarantuje, bo Revolut to nawet nie jest bank.
Tak na szybko pare linków z brzegu, ale sam sobie wpisz i poczytaj, setki tego jest ....
https://niebezpiecznik.pl/post/placac-przez-booking-com-masz-pewnosc-ze-dane-karty-beda-bezpieczne-oh-wait/
https://www.fly4free.pl/forum/podanie-numeru-karty-platniczej-czy-to-bezpieczne,20,106990
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 04.03.2019 23:57

komanch napisał(a):
Pik71 napisał(a):O jakim całkowitym udostępnieniu mówisz ? Przecież kasa nie przelewa się sama z głównego konta na Revolut-a.

Pewnie że sie sama nie przelewa, ale udostępniasz wszystkie wymagane do tego dane, tj. nr karty, imie nazwisko i kod CVC, kto to po drugiej stronie wykorzysta to już nie wiesz, nikt Ci tego nie zagwarantuje, bo Revolut to nawet nie jest bank.
Tak na szybko pare linków z brzegu, ale sam sobie wpisz i poczytaj, setki tego jest ....
https://niebezpiecznik.pl/post/placac-przez-booking-com-masz-pewnosc-ze-dane-karty-beda-bezpieczne-oh-wait/
https://www.fly4free.pl/forum/podanie-numeru-karty-platniczej-czy-to-bezpieczne,20,106990

Straszne pierdoły wypisujesz. Zacznij używać w praktyce a potem możesz oceniać. Jak możesz porównywać kartę kredytową do Revoluta ? Zasada jest prosta i bezpieczna, musisz zapłacić określona kwotę to przelewasz z telefonem odpowiednią kwotę na R i już. Revolut nie jest karta kredytową ? Nie ma środków nie ma obciążenia. Dla mnie karta ekstra nawet pod kątem zabezpieczeń typu karta wirtualna lub karta bez lokalizacji telefonu zero operacji. Cena zakupu walu też porównywalna z znanym portalem na Ć.
komanch
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) komanch » 05.03.2019 07:34

Chyba nie zrozumiałeś, nie piszę o karcie Revoluta. Piszę o udostępnianiu karty swojego banku podczas zasilania Revoluta. To że coś działa, nie znaczy że jest bezpieczne.
Pik71 napisał(a):Zasada jest prosta i bezpieczna, musisz zapłacić określona kwotę to przelewasz z telefonem odpowiednią kwotę ...

To co właśnie napisałeś mógłbym nazwać bzdurą, od kiedy to telefon jest źródłem finansowania? :D on tylko pośredniczy ....
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

REVOLUT - karta wielowalutowa - strona 52
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone