napisał(a) Wojtek_M » 23.08.2018 17:39
Również dołączam do grona zadowolonych klientów. Tydzień w Chorwacji (w tym Bośnia i Hercegowina) plus przejazd przez Słowację i Węgry. Wszędzie gdzie się dało płacić kartą używałem Revolut'a i bez problemu przechodziło. Plusem jest to, że od razu na telefonie przychodzi powiadomienie ile ściągnęło z konta w danej walucie i w złotówkach. Polecam jedynie wpierw przetestować kartę zbliżeniowo, chipem i paskiem w polsce. Przy pierwszych dwóch transakcjach w marketach miałem problemy. W ustawieniach pomimo, że były poprawnie włączone (płatności paskiem itd.) był problem z zapłaceniem. Wyłączyłem i włączyłem jeszcze raz i po kolejnej płatności paskiem już więcej problemów nie miałem (zarówno w Polsce jak i potem za granicą). Pieniądze wybierałem w Chorwacji w bankomacie Euronetu (język polski) i Raiffeisen (język angielski) z odrzuceniem przewalutowania i bez żadnych prowizji poszło w obu przypadkach. Na kartę czekałem prawie dwa tygodnie (przyszła w ostatni dzień przed wyjazdem). Po powrocie zrobiłem dwa przelewy pozostałych środków z revolut'a na polskie konto w banku i pomimo informacji, że może to porwać kilka dni.. pieniądze były na koncie następnego dnia roboczego.
Po około dwóch tygodniach korzystania z Revolut'a na ten moment jestem jak najbardziej na TAK.
yvoncia napisał(a):Mam pytanie odnośnie wypłat z bankomatów czy limit miesięczny 200 EUR dotyczy wszystkich walut? czyli jeśli będę wypłacać kuny to max równowartość 200 EUR?
Co do limitu wypłat z bankomatu to w aplikacji u mnie wyraźnie jest napisane i pasek z informacją, że 800zł jest granicą prowizji. Tak więc obawiam się, że jeśli ktoś wyciągnie 200 euro (lub równowartość), to w tym momencie przekroczy limit o 58zł (obecnie 1 EUR = 4,29zł) i zapłaci już 2% prowizji.
Na Androidzie sprawdza się to w Profilu:
Revolut -> Więcej -> Profil -> Plan taryfowy - Standard -> Wypłaty z bankomatu ___zł / 800zł