No nareszcie można normalnie wejść na stronę i odpowiedzieć
piotrf napisał(a):Dziękuję pięknie

za to , że zabrałeś nas w tą podróż po ścieżkach znanych i nieznanych ,
Dziękuję, Piotrze, że podążałeś naszym krokiem i dorzuciłeś coś od siebie
piotrf napisał(a):Coś musi zostać "na następny raz" , "na kiedyś" , "przy okazji" , albo "po drodze" . . .
Jeżeli chodzi o Castillo Monumento Colomares , jest to traktowane przez nas jako ciekawostka związana z Kolumbem , taki solidnie wykonany Disneyland , ciekawe symbolicznie , ale w porównaniu z Medina Azahara czy pozostałymi pozycjami jej wartość historyczna jest żadna . Nie samą historią jednak żyje człowiek i np. dla dzieci zapewne będzie to fajne przeżycie .
Całkiem przyjemne podsumowanie, ale rzeczywiście Colomares trochę Disneylandowo-Gargamelowy
majkik75 napisał(a):Dzięki za relację, fajnie było wrócić do niektórych miejsc co udało się zobaczyć kiedyś. Ale jak widać jest jeszcze "trochę" co byłoby do zobaczenia

Gracias. I to całkiem sporo jeszcze zostało; oprócz wymienionych wcześniej następnym razem bankowo Sevilla, Malaga, Sierra Nevada, i jak żona zechce to Gibraltar z czymś po drodze...
maslinka napisał(a):Na lotniskach niestety zdarza się, że bywa nerwowo. Trzeba to jakoś przełknąć. Piękne macie nocne zdjęcia z samolotu

Dziękuję za bardzo ciekawą relację. Mam nadzieję, że z niej kiedyś skorzystam

Dzienks, proszę bardzo
AgaGy napisał(a):Też dziękuję za przydasie. Przydadzą się na pewno, bo jest planowany powrót w tamte okolice.
Oby prędzej niż później
mysza73 napisał(a):te kiero napisał(a):To by było na tyle opowieści i tytułowych PRZYDASI. Może Ktoś skorzysta i komuś się przyda...
Bardzo dziękuję za wszystkie
przydasie
Czuję się z nimi trochę pewniej ... choć i tak jak dziecko we mgle
Byle do wiosny

Powodzenia w realizacji planów i będę czekał na relację
marze_na napisał(a):Ja też ładnie podziękuję za relację

.
Może będzie okazja wrócić do kilku
przydasi.
Marzena, Ty będziesz 200% lepiej przygotowana, ale dziękuję i mam nadzieję, że relacja powstanie "tam u Was"
piekara114 napisał(a):Dzięki za relację...kiedyś pewnie przydasie się przydadzą...
_Piotrek_ napisał(a):Bardzo fajny przewodnik z super zdjęciami, mogę tylko ubolewać nad tym, że nie było go przed moim wyjazdem. Z pewnością, zgodnie z tytułem, będzie przydatny przy organizacji wyjazdu dla niejednego forumowicza/forumowiczki.
Pozdrawiam.
W połączeniu z Twoją i jeszcze innymi to kompendium wiedzy będzie
wiola2012 napisał(a):Pięknie pokazałeś Andaluzję. Ronda, Firigliana, Caminito del Rey... tyle pięknych wspomnień mam z tych covidowych
wakacji. Koniecznie muszę nadrobić Cordobę i tak jak Beata (Piekara) napisała, nie na jeden dzień, ale z noclegiem.
Dziękuję, pamiętam jak czerpałem z Twojej...
I Cordo oczywiście mega warto