Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 11:46

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):
garbowski napisał(a):Niesamowite to dożyć w takim wieku takiej formy 8O 8O . Siema wszelakie głomby i barany, inne też :mrgreen: w tę jakże piękną, deszczową niedzielę :evil: .

Siema cymbały grzmiące :) Znaczy się Andrzeju i Jarku dzień dobry :) I innym także :)
Nastąpił właśnie powrót do domu :) Grubcio w Papalinie zrobił mi takiego sziszczewapa, ze musiałem palącą japę ugasić butelką wina i czterema browarami :) Reszty nie pamietam ;)

A Wursta nie podali? :mrgreen:

Podali. Później :) Po meczu Lecha. W sumie wyszło, że byłem na typowo polskiej kolacji, kiełbasa z piwem :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.05.2014 11:47

Bocian napisał(a):Mnie nie gdyby ktoś pytał :) To była po prostu manifestacja pewnych poglądów, tak teraz myślę. Wczoraj na bieżąco o tym rozmawialiśmy i nie wiedziałem o co kaman :)

Niech tak będzie, Twoje zdanie. Ale normalne to nie jest. Ale może ja mam inne poczucie normalności
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 11:52

jara napisał(a):
Blaugrana napisał(a):
garbowski napisał(a):Kol. moderatorze Jarku, mogę post swój "zmoderować" :oczko_usmiech: ..łoj nie dziw się..Dareczka pewnie zbulwersiła wczorajsza wygrana w Eurowizji :mrgreen: :mrgreen: stąd taki..nabuzowany :oczko_usmiech:

Ciebie nabuzowała i zbulwersowała ? :)

A Ciebie nie?

Wczoraj nie oglądałam.
Ale dzisiaj zobaczyłam i dalej nie bulwersuje.
Cos ze mną nie tak ? :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.05.2014 11:59

Kwestia gustu
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 12:08

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):Mnie nie gdyby ktoś pytał :) To była po prostu manifestacja pewnych poglądów, tak teraz myślę. Wczoraj na bieżąco o tym rozmawialiśmy i nie wiedziałem o co kaman :)

Niech tak będzie, Twoje zdanie. Ale normalne to nie jest. Ale może ja mam inne poczucie normalności

Kiedyś Jara nie było normalne to, że Ziemia okrąża Słońce :) Także uważam, ze jeśli ktoś w ciele faceta czuje się kobietą, powinien doprowadzić aby tą kobietą być, psychicznie i fizycznie. I ta broda jest zbędna moim zdaniem. Ale nie używam ksenofobicznych stwierdzeń jak inni tu na forum.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.05.2014 12:53

Bocian napisał(a):Kiedyś Jara nie było normalne to, że Ziemia okrąża Słońce :)

Ok. Ale nauka udowodniła, że jest inaczej. Tutaj nauka też ma pole do popisu, szczególnie w zakresie kodu genetycznego i jego zaburzeń.

Bocian napisał(a): Także uważam, ze jeśli ktoś w ciele faceta czuje się kobietą, powinien doprowadzić aby tą kobietą być, psychicznie i fizycznie. I ta broda jest zbędna moim zdaniem. Ale nie używam ksenofobicznych stwierdzeń jak inni tu na forum.

Uważam podobnie, a broda była tu sposobem na osiągnięcie sukcesu. I to mi się nie podoba, nawet jako sceniczny image. Tak samo nie podobały mi stylizacje i maniera Szpaka, który deklarował się jako normalny facet.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 12:57

jara napisał(a): Tutaj nauka też ma pole do popisu, szczególnie w zakresie kodu genetycznego i jego zaburzeń.

Ale co to oznacza?
jara napisał(a):Uważam podobnie, a broda była tu sposobem na osiągnięcie sukcesu. I to mi się nie podoba, nawet jako sceniczny image. Tak samo nie podobały mi stylizacje i maniera Szpaka, który deklarował się jako normalny facet.

Gdyby ci wszyscy przeciwnicy nie waliliby tych ksenofobicznych tekstów, nie trzeba by uciekać się do takich demonstracji.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.05.2014 13:04

Bocian napisał(a):Ale co to oznacza?

To, że racjonalnie można takie sytuacje wytłumaczyć. Do teorii heliocentrycznej ludzkość tez nie przekonała się od razu.

Bocian napisał(a):Gdyby ci wszyscy przeciwnicy nie waliliby tych ksenofobicznych tekstów, nie trzeba by uciekać się do takich demonstracji.

Ale najpierw jest powód tekstów, on powoduje ich powstawanie. Artysta chce zaszokować i to mu się udaje. Wyobrażasz sobie czym byłaby cisza medialna dla Wursta po jego występie? Totalną porażką.
Ostatnio edytowano 11.05.2014 13:07 przez jara, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.05.2014 13:05

Conchita jest drag queen. To jest transwestytyzm, czyli facet ubiera, maluje sie jak kobieta, ale nie ma potrzeby trwałej zamiany płci. Wie że jest facetem, ale ubiera się w damskie ciuchy. Dodatkowo w byciu drag queen nie chodzi o to by upodobnić sie na siłę do kobiety, tylko o pewne przerysowanie, sceniczny image . To jest często ich praca, występują w klubach, śpiewają...
Szpaka lubiłam :) Bardziej z powodu możliwości wokalnych ale nie przeszkadzały mi jego włosy, makijaż, stroje :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.05.2014 13:19

Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 13:22

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):Ale co to oznacza?

To, że racjonalnie można takie sytuacje wytłumaczyć. Do teorii heliocentrycznej ludzkość tez nie przekonała się od razu.

Bocian napisał(a):Gdyby ci wszyscy przeciwnicy nie waliliby tych ksenofobicznych tekstów, nie trzeba by uciekać się do takich demonstracji.

Ale najpierw jest powód tekstów, on powoduje ich powstawanie. Artysta chce zaszokować i to mu się udaje. Wyobrażasz sobie czym byłaby cisza medialna dla Wursta po jego występie? Totalną porażką.

Udaje mu się bo właśnie przeciwnicy którzy nie chcą aby taki ktoś istniał najwięcej o nim mówią i on dzięki nim istnieje.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 13:26

jara napisał(a):http://teleshow.wp.pl/gid,16594104,title,Dzis-jest-gwiazda-Eurowizji-ale-jeszcze-niedawno-Jak-naprawde-wyglada-Conchita-Wurst,tpl,6,galeria.html

Mnie się to nie podoba.

Nie musi Jara. Mnie tez nie. Ale na przykład mi sie też nie podobają rudzi. Mam o nich mówić, że są tym czymś, wynaturzeniem, ...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 11.05.2014 13:30

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):http://teleshow.wp.pl/gid,16594104,title,Dzis-jest-gwiazda-Eurowizji-ale-jeszcze-niedawno-Jak-naprawde-wyglada-Conchita-Wurst,tpl,6,galeria.html

Mnie się to nie podoba.

Nie musi Jara. Mnie tez nie. Ale na przykład mi sie też nie podobają rudzi. Mam o nich mówić, że są tym czymś, wynaturzeniem, ...

Ale to już pachnie rasizmem :smo:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 13:32

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):

Mnie się to nie podoba.

Ale to już pachnie rasizmem :smo:

Dokładnie tym samym co w przypadku Wursta :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 11.05.2014 13:35

Jara, szczerze Ci powiem, że wolałbym spędzać czas w towarzystwie Wursta niż w towarzystwie prawdziwych mężczyzn, spoconych, śmierdzących, w podkoszulkach z siateczki, skarpetach do Kuboty :) A tacy są najzajadliwszymi wrogami takich Wurstów...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone