Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 16:14

MRK napisał(a):
Sven napisał(a):kinga ten przybytek kultury i schronisko uciśnionych nie istnieje od wczoraj, gdyby jakaś bojówka czy to ONR czy kibolska chciała to miejsce zaorać nie czekałaby na 11 listopada,
i teraz najlepsze : to miejsce było przed marszem odwiedzane przez policję ( następny kwiatek policja odwiedza nielegalnie zajęte budynki )
i mieszkańcy byli ostrzegani przed możliwością zajść
to jak to jest policja ostrzega mieszkańców przez pewną awanturą a zapomina obstawić miejsce w którym spodziewana jest bójka??

Obie strony zostały perfidnie wykorzystane przez politykierów do własnych wojenek

Sven ok, tylko troszkę płytko to widzisz. Absolutnie nikt nie miał prawa rozwalac nawet kawałka krawężnika. Tu jest problem, a nie w tym, że wszyscy wiedzieli, gdzie będą burdy. Nie może być na coś takiego przyzwolenia i nie można zwalac na zabezpieczenia przez policję itp.

Właśnie- nie może być przyzwolenia panstwa, jego instytucji, powołanych do ochrony porządku publicznego i ludzi na tego typu jatki. Nie moze być zgody na legalne ustawki, jeżeli tak należy interpretować te zajścia. Policja musi reagować z pełną stanowczością na takie wydarzenia.
Mam nadzieję, że to już ostatni taki marsz, że sytuacja osiągnęła masę krytyczną, że nie wystarczy powiedzieć -" idziemy po bandytów", ale trzeba to zrobić, że już koniec z przyglądaniem się jak barbarzyńcy rzucają koktajlami Mołotowa, kamieniami, obojętnie jakiego są koloru, że powinna nastąpić delegalizacja ugrupowań jawnie i świadomie dzialajacych na szkodę własnego kraju.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 16:30

Ament :-)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 16:31

lubelski napisał(a):..byś w przeprowadzce pomógł a nie pieprzysz bez sensu.. :mrgreen: się znasz..
....cześć niedorajdy, znafcy, fachowcy, omnibusy wszelakiej wiedzy..oraz inne..

A co kierownika budowy zwolniłeś :?: :mrgreen:
Co pieprzysz - prawdę piszę L-4 to podstawa niech spalą pół miasta będą wtedy władze wiedziały na co mają wydać zgodę, a nie jak trwoga to do Policji, a jak nic się nie dzieje to heja po nich. Ludzie mają zryte berety i się dziwią, że jest źle. :D :mrgreen:
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 14.11.2013 17:23

kinga35 napisał(a): ... powinna nastąpić delegalizacja ugrupowań jawnie i świadomie dzialajacych na szkodę własnego kraju.

Podobne teksty pamiętam z '81. Czekałem wtedy na teleranek. Nie było. Potem widziałem jadące przez wioskę czołgi.
anakin
Legenda_mistrz LM

Postnapisał(a) anakin » 14.11.2013 17:34

kinga35 napisał(a):Właśnie- nie może być przyzwolenia panstwa, jego instytucji, powołanych do ochrony porządku publicznego i ludzi na tego typu jatki. Nie moze być zgody na legalne ustawki, jeżeli tak należy interpretować te zajścia. Policja musi reagować z pełną stanowczością na takie wydarzenia.
Mam nadzieję, że to już ostatni taki marsz, że sytuacja osiągnęła masę krytyczną, że nie wystarczy powiedzieć -" idziemy po bandytów", ale trzeba to zrobić, że już koniec z przyglądaniem się jak barbarzyńcy rzucają koktajlami Mołotowa, kamieniami, obojętnie jakiego są koloru, że powinna nastąpić delegalizacja ugrupowań jawnie i świadomie dzialajacych na szkodę własnego kraju.

Gdzieś już to słyszałem....i to wielokrotnie.
Chyba tutaj:
Obrazek

Napieraj więc i przełóż teorię na praktykę.
A przynajmniej spróbuj.
Będę pierwszym, który złoży kwiaty pod Twoim cokołem.
Z wdzięczności oczywiście.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 17:35

Rysio napisał(a):
kinga35 napisał(a): ... powinna nastąpić delegalizacja ugrupowań jawnie i świadomie dzialajacych na szkodę własnego kraju.

Podobne teksty pamiętam z '81. Czekałem wtedy na teleranek. Nie było. Potem widziałem jadące przez wioskę czołgi.

To Twoje wspomnienia. Ja nie mam takich traumatycznych skojarzeń.
Uważam że takie organizacje jak ONR, NOP, MW, propagujące faszyzm powinny zostać zdelegalizowane. W kraju dotkniętym przez faszyzm tak jak Polska takie bojówki to hańba.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 14.11.2013 17:46

Rysio napisał(a):

Szacun, Rysio
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 14.11.2013 17:47

kinga35 napisał(a):
Rysio napisał(a):

Uważam że takie organizacje jak ONR, NOP, MW, propagujące faszyzm powinny zostać zdelegalizowane. W kraju dotkniętym przez faszyzm tak jak Polska takie bojówki to hańba.

Ty naprawdę sądzisz, że żyjesz w wolnym kraju?
Ruch Narodowy nie jest równoznaczny z faszystowskim.
Hańbą to jest trwonienie spuścizny i majątku narodowego pod płaszczykiem tolerancji i otwierania się na świat.
Hańbą jest to, że poprzez media jesteśmy wyzuwani z tożsamości narodowej. W imię rozwoju i pseudo eurokultury.
Ostatnio edytowano 14.11.2013 17:51 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 17:51

baunty napisał(a):
kinga35 napisał(a):
Rysio napisał(a):

Hańbą to jest trwonienie spuścizny i majątku narodowego pod płaszczykiem tolerancji i otwierania się na świat.

Tak. Żyję w wolnym kraju.
Nazywanie skinów zachowujących się jak bojówki S.A. patriotami to jakiś ponury absurd.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 14.11.2013 17:53

kinga35 napisał(a):Tak. Żyję w wolnym kraju.
Nazywanie skinów zachowujących się jak bojówki S.A. patriotami to jakiś ponury absurd.

Koszty wolności i demokracji. Chociaż dla gatunku ludzkiego te stany są nie do osiągnięcia.
baunty
Cromaniak

Postnapisał(a) baunty » 14.11.2013 18:03

kinga35 napisał(a):
baunty napisał(a):
kinga35 napisał(a):
Rysio napisał(a):

Tak. Żyję w wolnym kraju.

piszesz o skrajnościach, a takowe zawsze występują.
Obawiam się, że nabrałaś się na ustalony przez władze i media AKTUALNY wzorzec patrioty.
Za komuny był inny(Rysio. Ci o tym pisał).
Żyjesz w wolnym kraju? ...... w Polsce mieszkasz???
Tak samo jak w Iraku są "terroryści".
U nas na ludzi w ukryciu walczących o wwolność Polski mówiono Partyzanci.

Żyjesz w kraju, gdzie rządzi.... już sam nie wiem kto.
Pamiętasz może nagonkę medialną na Ś.P.A.Leppera po tym jak publicznie powiedział, że w Polsce są przetrzymywani talibowie? Myślisz, że to odosobniony przypadek?
W wolnym kraju świadkowie w ważnych sprawach popełniają masowe samobójstwa w celach?
Wolny kraj, wolni ludzie, wolne media :P :twisted:
Ostatnio edytowano 14.11.2013 18:17 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
ynka
Cromaniak

Postnapisał(a) ynka » 14.11.2013 18:10

baunty napisał(a):Ty naprawdę sądzisz, że żyjesz w wolnym kraju?

O czym ty gadasz człowieku? Też widzisz niewidzialny mur?!
baunty napisał(a):Ruch Narodowy nie jest równoznaczny z faszystowskim.

Czym się różnią pogromy żydowskich osiedli w faszystowskich Niemczech od pogromów squatów w Polsce, w Warszawie, Wrocławiu i td przez członków organizacji niby narodowych i patriotycznych ?
baunty napisał(a):Hańbą to jest trwonienie spuścizny i majątku narodowego pod płaszczykiem tolerancji i otwierania się na świat.
Hańbą jest to, że poprzez media jesteśmy wyzuwani z tożsamości narodowej. W imię rozwoju i pseudo eurokultury.

Czy to jest cytat z mein kampf?
Ostatnio edytowano 14.11.2013 18:11 przez ynka, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 14.11.2013 18:11

jara napisał(a):Koszty wolności i demokracji. Chociaż dla gatunku ludzkiego te stany są nie do osiągnięcia.

Teraz ja napiszę, Szacun Jara :)

kinga35 napisał(a):Tak. Żyję w wolnym kraju.

Można owszem zdelegalizować tych i owych. Potem Ci wskażą jakie portrety możesz powiesić. Tylko czy na pewno tego chcesz :?:

Paru debili łamiących prawo można wyłapać, może trzeba tę energię zaangażować do pracy i to nie koniecznie w Londynie. Naprawdę, moim zdaniem nie potrzeba na szali kłaść własnej wolności narodu.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 14.11.2013 18:16

ynka napisał(a):
baunty napisał(a):Ty naprawdę sądzisz, że żyjesz w wolnym kraju?

O czym ty gadasz człowieku? Też widzisz niewidzialny mur?!
baunty napisał(a):Ruch Narodowy nie jest równoznaczny z faszystowskim.

Czym się różnią pogromy żydowskich osiedli w faszystowskich Niemczech od pogromów squatów w Polsce, w Warszawie, Wrocławiu i td przez członków organizacji niby narodowych i patriotycznych ?
baunty napisał(a):Hańbą to jest trwonienie spuścizny i majątku narodowego pod płaszczykiem tolerancji i otwierania się na świat.

Czy to jest cytat z mein kampf?

Czytałaś "Mein Kampf" :?: Nie sądzę. Wiesz na czym Hitler zbudował swoją armię i dlaczego poszło mu tak łatwo :?:

Ps. Proponuję odpuścić wycieczki polityczne. Baunty, propozycja moja ze szczególną dedykacją.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 18:19

Podpier... was do Jary, że mu burdel zrobiliście w tym archeo :D
Politykierzy za 5 złotych z rybakiem :mrgreen: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone