Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 14.11.2013 18:21

MRK napisał(a):Jest chyba różnica pomiędzy atakiem, a obrona.

Tak bronili się atakiem ha ha :P
MRK napisał(a):Secundo:

Widzę że nie wiesz co to jest drużyna z gładką lufą, czym miał się zasłonić :?:
Dostał z dachu nie ze swojego poziomu , walili z pocisków i Chrabąszcz 30 więc zasięg 30 metrów był czysty, dorzucisz cegłą 30 metrów tak żeby kogoś trafić w łeb(w kasku) żeby padł :?: myślę że nie :!:
I wierz mi to nie był policjant ze stażem 5 lat ,wiedział co robi.
Oczywiście że nie widział tego co rzucił i nikt go nie ukaże.

edit:
Zobacz od półtora roku już są z nimi problemy

Czy to jest normalne zachowanie?policjant był w pracy i działał zgodnie z prawem a oni nie nazwę ich po imieniu tylko dymu szukają.
Ostatnio edytowano 14.11.2013 18:31 przez hrupek666, łącznie edytowano 2 razy
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 14.11.2013 18:22

Rysiu, zadedykuj to też tym którzy nakręcili temat. Sobie także :)

ps pod każdą ideę podłączy się huliganka, efekty widać w Wawie.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 18:26

Rysio napisał(a):Podobne teksty pamiętam z '81. Czekałem wtedy na teleranek. Nie było. Potem widziałem jadące przez wioskę czołgi.

anakin napisał(a):
Gdzieś już to słyszałem....i to wielokrotnie.
Chyba tutaj:
Obrazek

Napieraj więc i przełóż teorię na praktykę.
A przynajmniej spróbuj.
Będę pierwszym, który złoży kwiaty pod Twoim cokołem.
Z wdzięczności oczywiście.

jara napisał(a):Koszty wolności i demokracji. Chociaż dla gatunku ludzkiego te stany są nie do osiągnięcia.

Hej, hej... Panowie, chwila! Zapomnieliście o jednym...

Konstytucja RP

Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Ustawa z KK

Art. 256.
§ 1. Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu rozpowszechniania produkuje, utrwala lub sprowadza, nabywa, przechowuje, posiada, prezentuje, przewozi lub przesyła druk, nagranie lub inny przedmiot, zawierające treść określoną w § 1.
Art. 257.
Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Chyba pisząc niektóre zdania zapomnieliście o tym. A jeżeli ktoś twierdzi, że NOP, ONR, Młodzież Weszpolska nie mają nic wspólnego z nazizmem/nacjonalizmem/faszyzmem itd., to gratuluję i proponuję okulistę...jeżeli znajdzie się chwila pomiędzy malowaniem na murach symbolu Słońca i pozowaniem z salutem rzymskim.

Demokracja jest dyktaturą większości. Nie jest idealnym rozwiązaniem, bo takiego nie ma. Ma pewne ograniczenia, min. w pisanym prawie.

Poza tym, jeżeli ruchy narodowe (te normalne, nie te skrzywione) mają coś do przekazania, to od tego nie jest ulica.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 18:31

Rysio napisał(a):Wiesz na czym Hitler zbudował swoją armię i dlaczego poszło mu tak łatwo :?:

Może wartałoby sobie o tym przypomnieć....
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.11.2013 18:40

MRK, piszę od początku, że nie popieram działania tych idiotów w kominiarkach. Tyle że to są skutki a nie przyczyny zachowań.

Bardzo skrótowo - pkt 3
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 18:48

hrupek666 napisał(a):Zobacz od półtora roku już są z nimi problemy...

Pokazać Ci filmiki z idiotami "po prawej stronie"? Widziałeś ostatnio doniesienia z Białegostoku? Będziemy się tak przerzucać filmikami? Wiesz ile razy, prawoskrętni wpadają na skłoty, żeby sobie zrobić burdę? Dajmy już spokój, bo to jest bez sensu.

baunty napisał(a):MRK, spójrz bardziej globalnie.

Co to znaczy bardziej globalnie?

Rysio napisał(a):MRK, piszę od początku, że nie popieram działania tych idiotów w kominiarkach. Tyle że to są skutki a nie przyczyny zachowań.

Bardzo skrótowo - pkt 3

Rysio, ale mi chodzi tylko i wyłącznie o to, że jakie to by nie były przyczyny, to nie mają prawa wystąpić takie skutki. Nie żyjemy pod zaborami, żeby był potrzebny atak siłowy, że tak napiszę. Nie mamy sytuacji z powstań (czy to XIX, czy XX-wiecznych), nie mamy sytuacji z okresu stanu wojennego. Niepotrzebne jest pospolite ruszenie. Natura też nam nie zagraża, więc nie musimy wyrywać drzew.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 18:50

Dobra...idę pograć z chłopakami. Może się wyładuję na wieśle :D
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 14.11.2013 18:53

Rysio napisał(a):Czytałaś "Mein Kampf" :?:

Niby po co mam to czytać, nie jestem zwolennikiem faszyzmu i Mein Kampf nie jest moją biblią?! Wystarczy że wiem na czym polega idea faszyzmu i jak to się zaczęło?
Rysio napisał(a): Wiesz na czym Hitler zbudował swoją armię i dlaczego poszło mu tak łatwo :?:

Czy ja gdzieś użyłam nazwisko Hitlera i co ma do mojej wypowiedzi jego armia?
Ja akurat dobrze wiem dlaczego faszyzm miał dobry grunt do rozwoju w Niemczech po I WŚ, a chyba co niektórzy zapomnieli albo nie widzieli w ogóle.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.11.2013 19:04

Ynka, dlatego uważam że należy przeciwdziałać metodami społecznymi a nie prawnymi poprzez delegalizację, bo skutek będzie wręcz odwrotny.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 19:08

Co zrobił Pinochet jak chciał się pozbyć komunistów :?:
Wymordował ich - w myśl zasady:
lepiej zabić kąsającego psa niż pozwolić mu dalej kąsać
:evil: :evil: :evil: :evil:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 19:16

Rysio napisał(a):Ynka, dlatego uważam że należy przeciwdziałać metodami społecznymi a nie prawnymi poprzez delegalizację, bo skutek będzie wręcz odwrotny.

Dlaczego delegalizacja organizacji ktore powinny być nielegalne zgodnie z Konstytucją RP ( MRK przytaczał odpowiednie rozdziały) miałaby mieć skutek odwrotny ? I odwrotny do czego ?
Uważasz, że będą wtedy działać w tzw podziemiu i będzie to gorsze niż teraz gdy działają jawnie ?
Ja uważam, że nie. Będą się bali, teraz nazwani przez niektorych polityków, publicystów - patriotami, czują się bezkarnie.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 14.11.2013 19:21

słyszałem taką sentencję: "polityk, dziennikarz i dziwka to bardzo podobne zawody, wszyscy się sprzedają, tylko na inny sposób. Łączy ich to, że wstydzą się do tego przyznać ".
Pierwszy oklamuje nas twierdząc, że wszystko robi dla dobra narodu.
Drugi, tworząc iluzję i twierdząc, że to rzeczywistość.
Trzecia..... :D
Ostatnio edytowano 14.11.2013 19:26 przez baunty, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.11.2013 19:26

Kinga, pokaż mi jeden zapis w programach, statutach, deklaracjach itp danych organizacji który narusza prawo polskie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 19:28

kinga35 napisał(a):Ja uważam, że nie. Będą się bali, teraz nazwani przez niektorych polityków, publicystów - patriotami, czują się bezkarnie.

..no i mamy humor dnia..będą się bali 8O 8O 8O ..kogo :?: :?: ..Rysio pisze o tym że nie było Teleranku..no nie było..ale jak szedł milicjant czy dwóch to nas, grupa wyrostków schodziła na drugą stronę na ulicy..dziś 2-3 policjantów schodzi z drogi 2 łysym... i nazwijcie sobie to jak chcecie... szacunkiem do władzy, strachem czy czymkolwiek innym..tak było.
..dobrywieczór głópole i wszelkie zakały tego forum..inne równiez pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 19:33

Oficjalnie się nie przyznają, tacy głupi a nawet gUpi to nie są, wbrew pozorom...
http://natemat.pl/38605,onr-traci-polit ... osimy-winy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone