Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 14:27

jara napisał(a):Opierając się na linku Maurycego, to aniołki tam nie mieszkają.

No ok, tylko nawet jeśli, jakie to ma znaczenie?

Bocian napisał(a):
kinga35 napisał(a):Bronili sie bo zostali zaatakowani. Mieli się schować i czekać aż atakujący się wyszaleją i pójdą dalej ?

Mogli, dlaczego nie?

Ej no Boć... Jak ktoś Ci chce wpaść do domu zrobić rozrobe, to grzecznie wpuscisz, poczekasz aż się wyszaleja, obija Ci twarz, którą dobrowolnie podstawisz i sobie pójdą? Chyba nie..
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 14.11.2013 14:32

MRK napisał(a):Ej no Boć... Jak ktoś Ci chce wpaść do domu zrobić rozrobe, to grzecznie wpuscisz, poczekasz aż się wyszaleja, obija Ci twarz, którą dobrowolnie podstawisz i sobie pójdą? Chyba nie..

Do domów nie wpadali, tylko do określonej miejscówki. Ja nie bronię atakujących. Uważam jedynie, że druga strona nie jest bez winy.
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 14.11.2013 14:33

MRK napisał(a):
Ej no Boć... Jak ktoś Ci chce wpaść do domu zrobić rozrobe, to grzecznie wpuscisz, poczekasz aż się wyszaleja, obija Ci twarz, którą dobrowolnie podstawisz i sobie pójdą? Chyba nie..

Zrobili twierdzę nie do zdobycia. Nikt by tam nie wszedł. Mogli siedzieć na dachu i walić ze zjebów szyderę :)
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 14.11.2013 14:40

Bocian napisał(a):
MRK napisał(a):

Zrobili twierdzę nie do zdobycia. Nikt by tam nie wszedł. Mogli siedzieć na dachu i walić ze zjebów szyderę :)

Kogo miałbym ścignąć, gdyby lecące z góry kamień lub butelka, wybiły mi szybe w aucie?

Broniący się nie zasłaniają twarzy.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 14:45

jara napisał(a):
Do domów nie wpadali, tylko do określonej miejscówki. Ja nie bronię atakujących. Uważam jedynie, że druga strona nie jest bez winy.

Miejscówka bym tego nie nazwał, ale tutaj musielibyśmy wejść troszkę głębiej w działalność sklotow, a nie do końca w tym rzecz.
I też nie widzę czegoś takiego jak wina obustronna. Jak ktoś mnie atakuje, to się bronię. Wyznaje starobiblijne "oko", niż nowotestamentowy "policzek"... Choć...

Bocian napisał(a):... Mogli siedzieć na dachu i walić ze zjebów szyderę :)

... Nie jest też zła metoda, aczkolwiek w przypadku naziolskiego ścierwa... No nie wiem...
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 14:48

jara napisał(a):Kogo miałbym ścignąć, gdyby lecące z góry kamień lub butelka, wybiły mi szybe w aucie?

Tego, który rzucił :-). Policja jest od tego, aby go znaleźć.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 14:48

Na linku Maurycego? Tego z wikipedii ?
Z przekazów wynika, że mieszkają tam też rodziny z małymi dziećmi...
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 14.11.2013 14:56

MRK napisał(a):
... Nie jest też zła metoda, aczkolwiek w przypadku naziolskiego ścierwa... No nie wiem...

Ja bym rozstawił cztery pary strzeleckie z TRG i po sprawie :) Ale prawdą jest wg mnie, że mogli nie reagować w ten sposób.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 15:02

Bocian napisał(a):
MRK napisał(a):

Ja bym rozstawił cztery pary strzeleckie z TRG i po sprawie :) Ale prawdą jest wg mnie, że mogli nie reagować w ten sposób.

Nie wiem, co to TRG, ale zakładam, że się domyślam i pewno się z Tobą zgodzę.

Odnośnie reagowania... Matka często mi powtarzała "ustap glupszemu" i czasem miała rację...tylko, że w tym przypadku mamy do czynienia z kombinatem głupoty.
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 14.11.2013 15:08

kinga35 napisał(a):

Na linku Maurycego? Tego z wikipedii ?
Z przekazów wynika, że mieszkają tam też rodziny z małymi dziećmi...

za Rzepą

Squat Syrena w Warszawie chciał skontrolować pracownik socjalny z Centrum Pomocy Społecznej. W tym miejscu doszło wczoraj do starcia anarchistów z narodowcami. W budynku miały być małe dzieci.

Jak poinformował rp.pl Mateusz Dallali, rzecznik dzielnicy Śródmieście nie udało się dzisiaj wejść pracownikowi Centrum Pomocy Społecznej do sqatu przy ul. Wilczej 30. Został tam skierowany na kontrolę, gdy pojawiły się podejrzenia, że mogą tam przebywać małe dzieci.

- Pracownik socjalny zastał squat zamknięty na cztery spusty. Zdaje się, że anarchosyndykaliści żyją w stanie oblężenia - stwierdził rzecznik. Dodał, że pracownik socjalny próbował też wejść do sąsiedniego squatu przy ul. Skorupki 6, ale "został poinformowany przez kobietę, która przedstawiła się za główną koordynatorkę, że dzieci i małoletnich nie ma w Przychodni".

Mateusz Dallali dodał, że pracownicy CPS będą próbowali dokonać kontroli jutro, albo w kolejnych dniach.

No to nie wykorzystali okazji żeby pokazać światu wszystkie dzieci, starców i matki karmiące które tam mieszkają
z drugiej strony jak można nie wpuścić osoby urzędowej do miejsca które się nielegalnie zajmuje ehh
ale co tam nazizm wszędzie :D

jeszcze na koniec cytat z ministra od policji
"Policja z wieloma takimi incydentami w trakcie marszu sobie radziła, dusząc je w zarodku. W squacie i przy placu Zbawiciela nie zdążono z reakcją"

cały wywiad
http://wpolityce.pl/wydarzenia/67028-si ... a-przesade

Więc cały marsz był dobrze zabezpieczony ale właśnie tam jakoś w tych dwóch miejscach o których "cała" zainteresowana Warszawa wiedziała od kilku tygodni policja nie wiedziała :lol:

taki wniosek gdyby Kaczyński nie wycofał się z udziału w tym marszu to teraz byśmy mieli przez kilka tygodni jazdę o tym jak to pewna partia mało nie wywołała III wś
a tak zaczyna się bagatelizowanie sprawy przez samych zainteresowanych
hrupek666
Cromaniak

Postnapisał(a) hrupek666 » 14.11.2013 15:18

MRK napisał(a):
hrupek666 napisał(a):
Ku jasności nie "były atakowane tylko atakowały :!:

Hahaha, a to dobre:-). Wyborne:-). Przepraszam, ale chciałbym zauważyć, że nawet nie były na trasie marszu - to raz, a dwa - pokazać filmik, na którym widać, jak grupa zjebow odlacza się od marszu i z molotowami kieruje się w stronę squotu?

hrupek666 napisał(a): Pododdział reagował ale został wycofany na prośbę(polecenie) organizatora :!:

Chcesz powiedzieć, że ONR, NOP, Młodzież Weszpolska wydają polecenia policji? Ja wiem, że w policji jest dużo prawoskretnych, ale żeby aż tak? No, no

hrupek666 napisał(a): A to że organizator nie chciał zakończyć zgromadzenia po ataku na ambasadę (bo wszystko ogarnia) i to nie są uczestnicy jego marszu to inna inszość :papa:

Organizator nie chciał zakończyć NIELEGALNEGO juz wtedy marszu...No ale, to inna inszość... Trudno, nielegalny, ale niech sobie chłopaki zrobią burdelu.

Ech...

Pojęcia zielonego nie masz co i gdzie się działo,opisujesz skutki :!: i to co chciały opisać media.

Ja wiem :!: , przyjąłem na kask nie jeden kamień kostkę i cegłę ale nigdy mnie nie wyrwało z butów a właśnie pod tym pier....kiem kolega z drużyny gładkiej lufy dostał cegłą że go trzeba było ściągać z ulicy, wiesz kto żucał :?:
Właśnie ci biedni bezdomni :mrgreen: myślisz że nie poznał policji :?: poznał i celowo to zrobił :!:

Jak napisał Bocian (to była twierdza nie dało rady tam wejść) mogli sobie poczekać w ukryciu :!: ale po co :!:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 15:28

Jakoś nie wierzę, że bojówkarze ONR byli niewinni...
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/index.php/i ... 05301.html
Sven
Cromaniak

Postnapisał(a) Sven » 14.11.2013 15:37

kinga ten przybytek kultury i schronisko uciśnionych nie istnieje od wczoraj, gdyby jakaś bojówka czy to ONR czy kibolska chciała to miejsce zaorać nie czekałaby na 11 listopada,
i teraz najlepsze : to miejsce było przed marszem odwiedzane przez policję ( następny kwiatek policja odwiedza nielegalnie zajęte budynki )
i mieszkańcy byli ostrzegani przed możliwością zajść
to jak to jest policja ostrzega mieszkańców przez pewną awanturą a zapomina obstawić miejsce w którym spodziewana jest bójka??

Obie strony zostały perfidnie wykorzystane przez politykierów do własnych wojenek
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 15:44

hrupek666 napisał(a):
Pojęcia zielonego nie masz co i gdzie się działo,opisujesz skutki :!: i to co chciały opisać media.

Ja wiem :!: , przyjąłem na kask nie jeden kamień kostkę i cegłę ale nigdy mnie nie wyrwało z butów a właśnie pod tym pier....kiem kolega z drużyny gładkiej lufy dostał cegłą że go trzeba było ściągać z ulicy, wiesz kto żucał :?:
Właśnie ci biedni bezdomni :mrgreen: myślisz że nie poznał policji :?: poznał i celowo to zrobił :!:

Jak napisał Bocian (to była twierdza nie dało rady tam wejść) mogli sobie poczekać w ukryciu :!: ale po co :!:

Primo: pisałeś o tym, że skloty atakowały. Do tego się odniosłem. Jest chyba różnica pomiędzy atakiem, a obrona.

Secundo: kolega z drużyny dostał i powiadasz, że to sklotersi rzucali...może i tak, tylko taka myśl mnie naszła...kolega widział, kto rzucał, bo przecież piszesz o tym i się nie zasłonil? Skoro widział rzucającego, to zakładam, że i pewnie powinien widzieć lot kamienia. Choć napiszę Ci,że ja chyba, w chmurze kamieni nie poznalbym, kto rzucił.
MRK
Cromaniak

Postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 15:50

Sven napisał(a):kinga ten przybytek kultury i schronisko uciśnionych nie istnieje od wczoraj, gdyby jakaś bojówka czy to ONR czy kibolska chciała to miejsce zaorać nie czekałaby na 11 listopada,
i teraz najlepsze : to miejsce było przed marszem odwiedzane przez policję ( następny kwiatek policja odwiedza nielegalnie zajęte budynki )
i mieszkańcy byli ostrzegani przed możliwością zajść
to jak to jest policja ostrzega mieszkańców przez pewną awanturą a zapomina obstawić miejsce w którym spodziewana jest bójka??

Obie strony zostały perfidnie wykorzystane przez politykierów do własnych wojenek

Sven ok, tylko troszkę płytko to widzisz. Absolutnie nikt nie miał prawa rozwalac nawet kawałka krawężnika. Tu jest problem, a nie w tym, że wszyscy wiedzieli, gdzie będą burdy. Nie może być na coś takiego przyzwolenia i nie można zwalac na zabezpieczenia przez policję itp.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone