hrupek666 napisał(a):Bocian napisał(a):Nie rozpieprzyli bo to nie byłoby patriotyczne. Palenie budki pod ambasadą było
Ale BOA ma nową budkę![]()
Coś dobrego z tego złego
Budkę? Gdzie? Chyba wódkę
.png)
Bocian napisał(a):hrupek666 napisał(a):Biuro Ochrony Ambasad (WOPD)
Kiedyś były Bataliony Szybkiej Interwencji i one to ogarniały. Z tego co pamiętam.
.png)
bluesman napisał(a):anakin napisał(a):bluesman napisał(a): Jak wspomniał Rysio, kiedy podstawę stanowi np. kradzież, a podczas kontroli nie udowodnimy tego oj to jest kłopot.
Dla zgłaszającego?
Żaden.
Możesz sobie go ścigać z powództwa cywilnego.
Kto tak robi?
Ja nie znam takiego przypadku.
Dla oceniającego policjanta to on podejmuje decyzję czy ew. przesłanki są wystarczające .......
MRK napisał(a):No. Normalnie się przywitam.
Właśnie włączyłem TV, coś poczytałem... Mam pytanie... CZY Policja naprawdę nie może całego prawicowego gówna palowac profilaktycznie raz na jakiś czas? Jakim sposobem rozpieprzaja cześć miasta? Czy patriota ma na sobie terrorystke? Co za gowno... Gowno, które z pełnym pozwoleniem chodzi i dewastuje miasto. Nosz ku.wa! Wpaść, spalowac i juz.
W tym roku chyba nie ma dywagacji, czy to prawicowe wszy, czy moze Antifa... "Przychodnie" sami molotowem traktowali?
Rzygać się chce.

kinga35 napisał(a):Nie może...Dowiedziałam się o tym na wątku- Dzień dobry, że nie jest w gestii policji zabezpieczanie takich zgromadzeń publicznych, że to normalne, że policja stoi i patrzy jak się podpala miasto, jak się atakuje ludzi i nie przeszkadza kierownictwu (organizatorom) zadym pilnować "porządku". Mało tego - policji tam nie powinno w ogóle być. W takim razie kiedy manifestacja zostanie ogłoszona jako nielegalna ( co nastąpiło) dalej bandyci będą rozwalać miasto bo , jak sugerował Zebik, policja powinna siedzieć w domach na zwolnieniu lekarskim, by nie narażać swojego życia.
No niestety nie dostałam odpowiedzi od obecnych na forum policjantow czy to jest normalne, nawet nikt z nich nie zaprzeczył, że tak w ogóle jest...
Zgodnie z logiką niech kibolami też sie zajmie prezes kiboli a policja niech sobie spokojnie pije kawę.
A może piłkarze powinni sami gonić kiboli, bo przecież przez piłkarzy odbywa się mecz ?
Mam nadzieję, że organizator Marszu, ironicznie nazywanego -Niepodległości, zapłaci za wszystkie szkody materialne, psychiczne ludzi ze squatów, i odpowie przed sądem za to się wydarzyło.
zebik napisał(a):
No właśnie PabloX problem w tym, że to co piszesz to jest fikcja i to literacka. Napiszę Ci jedno w życiu będąc Policjantem nie uczestniczyłbym w ochronie durnych marszy niech je ochrania banda endeków, narodowców, neofaszystów i reszta tej swołoczy co krzyczy Bóg Honor Ojczyzna. Mądry Policjant ma co najmniej jedno wyjście z sytuacji - idzie na zwolnienie lekarskie i moim zdaniem tak powinno przed 11 listopada 2014r. zrobić 100 % oddziałów prewencji. Niech się durnie wytłuką i spalą co mają spalić może wtedy ktoś doceni narażanie życia.
kinga35 napisał(a):No niestety, ale nie zrobiła wiele, nie reagowała kiedy powinna była :
"Fenderson podkreśla, że dość długo squaty były
zebik napisał(a):Więcej wiedzieć nie musisz bo niby co z tą wiedzą zrobisz pokój sobie wytapetujeszTak mocno się nie przejmuj policją da se rade nawet na zwolnieniach