Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hrupek666
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrupek666 » 14.11.2013 13:17

kinga35 napisał(a):squaty były atakowane

Ku jasności nie "były atakowane tylko atakowały :!:

kinga35 napisał(a):przy bierności policji.

Pododdział reagował ale został wycofany na prośbę(polecenie) organizatora :!:
kinga35 napisał(a): Napastnicy wybijali szyby, rzucali race, a policja nie reagowała. To trwało, zdaniem naszego rozmówcy, jakieś 20, a może nawet 30 minut.

Gdyby tak było to Warszewa by stała w gruzach.Na Wilczej było więcej gazu(pieprzu) niż tlenu w powietrzu. :!:
kinga35 napisał(a):jak atakujący podpalili samochód."

A wtedy to organizator poprosił o pomoc bo jego"gromowcy" zostali obrzuceni niebezpiecznymi przedmiotami :!:

A to że organizator nie chciał zakończyć zgromadzenia po ataku na ambasadę (bo wszystko ogarnia) i to nie są uczestnicy jego marszu to inna inszość :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 13:30

Czytałeś link, ktory podałam ? Bo odpowiadasz jakby to były moje słowa, a to jest cytat jednego z mieszkańców squatów. Mieszkają w nich biedni ludzie, bezrobotni, wykluczeni, małe dzieci. Zostali zaatakowani przez nacjonalistyczne grupy właśnie dlatego, bo faszyści uważają że nie ma miejsca w "zdrowym" społeczeństwie na jednostki chore, bierne, nie dające sobie rady.
Squaty atakowały ??
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.11.2013 13:44

kinga35 napisał(a):Czytałeś link, ktory podałam ? Bo odpowiadasz jakby to były moje słowa, a to jest cytat jednego z mieszkańców squatów. Mieszkają w nich biedni ludzie, bezrobotni, wykluczeni, małe dzieci. Zostali zaatakowani przez nacjonalistyczne grupy właśnie dlatego, bo faszyści uważają że nie ma miejsca w "zdrowym" społeczeństwie na jednostki chore, bierne, nie dające sobie rady.
Squaty atakowały ??

A kto im kamienie na dach zaniósł? Dzieci czy ćpuny?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.11.2013 13:48

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 13:49

jara napisał(a):
kinga35 napisał(a):Czytałeś link, ktory podałam ? Bo odpowiadasz jakby to były moje słowa, a to jest cytat jednego z mieszkańców squatów. Mieszkają w nich biedni ludzie, bezrobotni, wykluczeni, małe dzieci. Zostali zaatakowani przez nacjonalistyczne grupy właśnie dlatego, bo faszyści uważają że nie ma miejsca w "zdrowym" społeczeństwie na jednostki chore, bierne, nie dające sobie rady.
Squaty atakowały ??

Byłeś tam ? To squatersi zaatakowali spokojnie idących i pokojowo nastawionych neonazistów ?
To opowiedz jak o wyglądało, bo przekaz medialny jest inny :
http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/atak ... abic/952ld
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 13:52

hrupek666 napisał(a):
Ku jasności nie "były atakowane tylko atakowały :!:

Hahaha, a to dobre:-). Wyborne:-). Przepraszam, ale chciałbym zauważyć, że nawet nie były na trasie marszu - to raz, a dwa - pokazać filmik, na którym widać, jak grupa zjebow odlacza się od marszu i z molotowami kieruje się w stronę squotu?

hrupek666 napisał(a): Pododdział reagował ale został wycofany na prośbę(polecenie) organizatora :!:

Chcesz powiedzieć, że ONR, NOP, Młodzież Weszpolska wydają polecenia policji? Ja wiem, że w policji jest dużo prawoskretnych, ale żeby aż tak? No, no

hrupek666 napisał(a): A to że organizator nie chciał zakończyć zgromadzenia po ataku na ambasadę (bo wszystko ogarnia) i to nie są uczestnicy jego marszu to inna inszość :papa:

Organizator nie chciał zakończyć NIELEGALNEGO juz wtedy marszu...No ale, to inna inszość... Trudno, nielegalny, ale niech sobie chłopaki zrobią burdelu.

Ech...
Ostatnio edytowano 14.11.2013 14:09 przez MRK, łącznie edytowano 2 razy
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.11.2013 13:57

Tak nie do końca MRK. Na trasie nie był, ale z góry prali kamorami, ze hej. To skąd je tam mieli. Przyszykowali wcześniej.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.11.2013 13:59

jara napisał(a):Tak nie do końca MRK. Na trasie nie był, ale z góry prali kamorami, ze hej. To skąd je tam mieli. Przyszykowali wcześniej.

Przyszykowali bo wiedzieli, że bydło ich będzie nękać. Zamknęli wejścia i zrobili twierdzę.
Co do zasadności ich tam przebywania się nie wypowiadam.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.11.2013 14:00

kinga35 napisał(a):
jara napisał(a):
Squaty atakowały ??

Byłeś tam ? To squatersi zaatakowali spokojnie idących i pokojowo nastawionych neonazistów ?

Nie byłem, opieram się na źródłach polecanych przez Ciebie:

"Z dachu budynku dawnej przychodni, zasiedlonej przez squattersów, osoby ubrane na czarno rzucały butelkami w uczestniczących w marszu."
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 14:01

jara napisał(a):

Jara, jedna uwaga
Nie było tak, że marsz sobie szedł i nagle z dachu, na maszerujących poleciały kamienie...

Edit...

Jara, ale nie było takiej sytuacji, że sklotersi zaczęli napier.... w maszerujących. Gdybym wiedział, że blisko mojego domu będzie jakieś zagrożenie, to też kamienie itd byłyby na moim dachu
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.11.2013 14:02

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):Tak nie do końca MRK. Na trasie nie był, ale z góry prali kamorami, ze hej. To skąd je tam mieli. Przyszykowali wcześniej.

Przyszykowali bo wiedzieli, że bydło ich będzie nękać. Zamknęli wejścia i zrobili twierdzę.
Co do zasadności ich tam przebywania się nie wypowiadam.

Otóż to.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.11.2013 14:05

jara napisał(a):
kinga35 napisał(a):
jara napisał(a):
Squaty atakowały ??

Nie byłem, opieram się na źródłach polecanych przez Ciebie:

"Z dachu budynku dawnej przychodni, zasiedlonej przez squattersów, osoby ubrane na czarno rzucały butelkami w uczestniczących w marszu."

Zanim podałam link, napisałeś coś o kamieniach z dachu...
Bronili sie bo zostali zaatakowani. Mieli się schować i czekać aż atakujący się wyszaleją i pójdą dalej ?
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.11.2013 14:11

Ok. Ja widziałem jak rzucali.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 14.11.2013 14:15

Opierając się na linku Maurycego, to aniołki tam nie mieszkają.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 14.11.2013 14:17

kinga35 napisał(a):Bronili sie bo zostali zaatakowani. Mieli się schować i czekać aż atakujący się wyszaleją i pójdą dalej ?

Mogli, dlaczego nie?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone