Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.11.2014 18:32

Bocian napisał(a):
jara napisał(a):
ita napisał(a):ktoś ma długi weekend teraz? bo ja tak, ale fajnie :D

Miałem mieć, ale mielę :D

Ja mam :) Ale dlatego, że se wolne wziąłem :)

Ja też se wziąłem, ale zaraz oddałem :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 18:48

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):I co ? Ty nie będziesz ?
Trudno, to nie moja sprawa :)

To raczej Ty podajesz takie wątpliwości. Ja nie mówię o tym, że ja się umyję a i tak ktoś nasika...

To nie są żadne wątpliwości. I to nie ja piszę że jest jakiś problem gdy ktoś w slipkach weźmie prysznic przed wejściem do basenu. Jeżeli je zdejmie i się wypucuje przed wejściem do basenu to nie rozwiąże innych problemów bo ludzie są różni. Tylko o to mi chodzilo że to kolejny martwy przepis, który nie ułatwi ludziom życia.

Zawsze to będzie o jednego umytego więcej i o ileś tam chloru mniej. Nie jest martwy, bo wystarczy dodawać znacznik do basenu który barwi się pod działaniem moczu. I mamy czystych kąpiących się i nie sikających w wodzie.

Znacznik do basenu ? Jest coś takiego ?
Mocz i pot ma ten sam skład chemiczny, a więc basen byłby dość często granatowy albo fioletowy.
Przepis jest martwy, bo nie do wyegzekwowania. Ktoś kto się nie rozbierze nie wejdzie do basenu ? I kto mu zabroni ? Ten , cytuję - "pracownik basenu dbający o czystość" ? Z lagą będzie stał i odganiał ? Najpierw trzeba zmusić ludzi do brania prysznica, choćby w stroju, bo nie wszyscy, niestety to robią. A potem, ew. zmuszać ludzi do rozbierania się...
A poza tym ( zaznaczam, że nie bronię sikania, tylko śmieszy mnie trochę to święte oburzenie )
"Myślę, że każdy sika w basenie. To taka normalna rzecz u pływaków. Kiedy jesteśmy w wodzie przez dwie godziny, nie wychodzimy na zewnątrz, by się wysikać. Chlor to zabija, więc nie jest źle" - powiedział Michael Phelps w jednym z wywiadów."
http://www.eska.pl/hotplota/news/michae ... elps/63975
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 18:49

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Z gronem znajomych .

Czyli z obcymi ludźmi. To jaki jest problem pod prysznicem na basenie?

Aha. ..znajomi - przyjaciele. ..tu jest pies pogrzebion.
Moi znajomi nie są dla mnie obcymi ludźmi.
Juz napisałam jaki jest problem.

Moim zdaniem problem jest taki, ze dla Ciebie ktoś kto sprawdza prysznice czy ludzie kąpią się bez kostiumów to strażnik a dla mnie pracownik basenu dbający o czystość.

I to jest niby dla mnie problem ?
Niech Ci będzie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.11.2014 19:49

No popatrz, pot ma taki niby sam skład a tam gdzie stosują te znaczniki to jakoś od potu się nie barwi...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 20:24

Bocian napisał(a):No popatrz, pot ma taki niby sam skład a tam gdzie stosują te znaczniki to jakoś od potu się nie barwi...

W pocie znajduje się mocznik, ale wcale nie świadczy to o TAKIM SAMYM składzie chemicznym :wink: :lol:

Cześć Wam.
Ita, pamiętaj na przyszłość o stroju na basen....bo popatrz co narobiłaś... :lool: :lool:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.11.2014 20:29

slapol napisał(a):
Bocian napisał(a):No popatrz, pot ma taki niby sam skład a tam gdzie stosują te znaczniki to jakoś od potu się nie barwi...

W pocie znajduje się mocznik, ale wcale nie świadczy to o TAKIM SAMYM składzie chemicznym :wink: :lol:

Cześć Wam.
Ita, pamiętaj na przyszłość o stroju na basen....bo popatrz co narobiłaś... :lool: :lool:

A mogła wejść w majtkach i nie było by problemu :lol: . Siema Sławek :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 20:29

Kiedyś miałem ochotę wleźć do basenu termalnego k/Popradu na Słowacji, ale jak zobaczyłem bąbelkowe pranie gaci siedzących tam "we wrzątku" kilkunastu jegomości 70+ to wyrwałem stamtąd w pół sekundy :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 20:33

jara napisał(a):...A mogła wejść w majtkach i nie było by problemu :lol: . Siema Sławek :D

Oczywiście żartowałem :lol: . Każda dyskusja merytoryczna jest fajna...tym bardziej o czystości. Dokładam do tematu przepełniony autobus miejski w gorący, letni dzień ok. godz 16.00 ha,ha, ha...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 06.11.2014 20:35

slapol napisał(a):
jara napisał(a):...A mogła wejść w majtkach i nie było by problemu :lol: . Siema Sławek :D

Oczywiście żartowałem :lol: . Każda dyskusja merytoryczna jest fajna...tym bardziej o czystości. Dokładam do tematu przepełniony autobus miejski w gorący, letni dzień ok. godz 16.00 ha,ha, ha...

... pełen mocznika :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 20:37

...plus dwa bobasy z kupą w majtach :oczko_usmiech:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 06.11.2014 20:37

slapol napisał(a):W pocie znajduje się mocznik, ale wcale nie świadczy to o TAKIM SAMYM składzie chemicznym :wink: :lol:

..jest go bardzo mało.bo większy procent to choroba nerek :mrgreen: tutaj chodzi o kompensację...przy siusianiu do wody. Przecież pocisz się tak samo w wodzie..tylko jesteś natychmiast poprzez ruch "opłukiwany". Co do Popradu..nie ma obawy o te portki..bodajże 3 czy 4 lata temu było to najbardziej czyste i ekologiczne kąpielisko na..hmmmm..zapomniałem czy w Europie czy na świecie. Ma super wydajne filtry do uzdatniania wody i jest ona ozonowana...a widok..pewnie masz racje Sławek..mało zachęcający :oczko_usmiech:

..dobry wieczór sikającym i nie sikającym :mrgreen:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 06.11.2014 20:39

slapol napisał(a): Dokładam do tematu przepełniony autobus miejski w gorący, letni dzień ok. godz 16.00 ha,ha, ha...

..dwa lata jazdy na "szczytówkach" w komunikacji miejskiej..po pół roku mogłem z zamkniętymi oczyma powiedzieć jaki jest dzień tygodnia... :mrgreen: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 20:44

garbowski napisał(a):...a widok..pewnie masz racje Sławek..mało zachęcający :oczko_usmiech:

..dobry wieczór sikającym i nie sikającym :mrgreen:

Nie widok ludzi mnie zmroził, tylko gaci założonych zgodnie ze starą zasadą " żółtym do przodu, brązowym do tyłu" :lol:
Było to ładnych parę lat temu. Teraz na pewno jest czyściutko, jak napisałeś.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 20:48

garbowski napisał(a):
slapol napisał(a): Dokładam do tematu przepełniony autobus miejski w gorący, letni dzień ok. godz 16.00 ha,ha, ha...

..dwa lata jazdy na "szczytówkach" w komunikacji miejskiej..po pół roku mogłem z zamkniętymi oczyma powiedzieć jaki jest dzień tygodnia... :mrgreen: :mrgreen:

Z MPK korzystałem jak dzień wcześniej zabalowałem i rano na kacu nie było możliwości jechać autem do roboty. Skutecznie mnie to odstrasza przed imprezowaniem w środku tygodnia :lol:
garbowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) garbowski » 06.11.2014 20:50

..Poprad ..nawet nie ozonowana, tylko oczyszczana za pomocą specjalnych filtrów UV które są najmniej szkodliwe dla oczu i skóry..teraz doczytałem na ich stronie
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone