Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przyczółki Jary

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.11.2014 10:57

Blaugrana napisał(a):Mam ręcznik.

Wśród samych kobiet także będziesz w ręczniku?
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.11.2014 11:03

zakazu nie ma, tylko to kwestie techniczne, Ja akurat chodzę a basen z córką lat 9. Ona ma zajęcia przede mną, jak ja wchodzę do wody ona wychodzi, kąpie się ubiera się i suszy. Jest sama w szatni. Kąpiemy się na golasa, ale my jesteśmy w szatni damskiej, trudno, żeby on szła sama do rodzinnej, albo ja z nią do rodzinnej. Ale przychodzą też faceci z córkami i oni są w rodzinnej i tam pewnie jest problem z kąpielą na golasa. A różne są przypadki. Często widzę kobietę która przed basenem stoi pół godziny pod prysznicem, woda się leje, ona się wygrzewa, ale mydła nie użyje bo i po co. :roll:
Za to moja starsza córka w życiu się nie rozbierze pod publicznym prysznicem na golasa :roll:
albo są paniusie które idą się zamknąć w kiblu, żeby strój założyć bo jeszcze by je kto zobaczył :roll:
ludzie to dziwne są :wink:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.11.2014 11:09

Bocian napisał(a):
Blaugrana napisał(a):Mam ręcznik.

Wśród samych kobiet także będziesz w ręczniku?

trudno na basenie zrobić kilkanaście kabin, zresztą po co jak szatnia jest tylko damska?
podobnie wszelkie siłownie itd.
u mnie sauna jest tyko damska i nie ma problemu, nie po to idę do sauny, żeby zawijać się w ręcznik Na ręczniku się kładę :roll:
ale np. sauna koedukacyjna, gdzie jest wymóg bez ręczników już mi mniej pasuje, jeszcze do tego nie dojrzałam, Kto chce to owszem ale nakaz?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.11.2014 11:11

W tym artykule, znalazłem go, napisane jest, że istnieje zasada niewchodzenia do przebieralni samych dzieci poniżej 11go roku życia.
Ostatnio edytowano 06.11.2014 11:14 przez Bocian, łącznie edytowano 1 raz
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.11.2014 11:13

Bocian napisał(a):W tym artykule, znalazłem go, napisane jest , ze istnieje zakaz formalny wchodzenia samych dzieci poniżej 11go roku życia, do przebieralni.

:lol: no dobra, wchodzę razem z nią wychodzi sama :wink:
ale to dopiero jest głupota :roll:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.11.2014 11:16

ita napisał(a):
Bocian napisał(a):W tym artykule, znalazłem go, napisane jest , ze istnieje zakaz formalny wchodzenia samych dzieci poniżej 11go roku życia, do przebieralni.

Tu chyba chodzi o bezpieczeństwo dzieciaków... :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 11:18

Tak, oczywiście...Ważny przepis, trzeba egzekwować - postawić strażnika, który będzie pilnował żeby sie wszyscy rozbierali, myli mydłem etc...
A potem znajdzie się jeden baran ktory wejdzie do basenu i do niego nasika. Cały misterny plan w 3,14zdu.
Mieszkam w małej miejscowości, w której jest jeden kompleks basenowy. Przez wiele lat pracowałam w szkole. Na basenie spotykam swoje dawne uczennice.
I tak, przyznaję, możecie się ze mnie śmiać- miałabym wtedy problem. Tym bardziej, że w bliskiej przyszłosci planuje wrócić do liceum.
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.11.2014 11:20

Bocian napisał(a):
ita napisał(a):

Tu chyba chodzi o bezpieczeństwo dzieciaków... :roll:

ale wiadomo, że 3 latka nikt samego nie puści, i na to nie trzeba zakazów, ale np. 10 lat? 4 klasa, z tatą do szatni? :roll: dziecko samo wchodzi i wychodzi, tak najczęściej jest jak rodzice nie pływają w tym czasie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.11.2014 11:22

Zawsze można tak argumentować, że ja tego nie zrobię bo jakiś inny idiota to zrobi. Ale raczej nie kradniesz bułek w sklepie bo inni kradną? :) :)
Czyli problem nie jest w przepisach tylko w mentalności ludzi.
Kiedyś w Cro, jak jeździliśmy inna ekipą to mieliśmy taką tradycję, ze zawsze wieczorem szliśmy się kapać do Jadrana na waleta. I dało radę, nikt na nikogo się nie gapił choć oczywiście widział :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.11.2014 11:24

ita napisał(a):ale wiadomo, że 3 latka nikt samego nie puści, i na to nie trzeba zakazów, ale np. 10 lat? 4 klasa, z tatą do szatni? :roll: dziecko samo wchodzi i wychodzi, tak najczęściej jest jak rodzice nie pływają w tym czasie.

Myślę że tu chodzi o to aby nikt takiego dzieciak nie zaczepiał a nie o to, że gaci nie umie ściągnąć :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.11.2014 11:28

Blaugrana napisał(a):Tak, oczywiście...Ważny przepis, trzeba egzekwować - postawić strażnika, który będzie pilnował żeby sie wszyscy rozbierali, myli mydłem etc...
A potem znajdzie się jeden baran ktory wejdzie do basenu i do niego nasika. Cały misterny plan w 3,14zdu.
Mieszkam w małej miejscowości, w której jest jeden kompleks basenowy. Przez wiele lat pracowałam w szkole. Na basenie spotykam swoje dawne uczennice.
I tak, przyznaję, możecie się ze mnie śmiać- miałabym wtedy problem. Tym bardziej, że w bliskiej przyszłosci planuje wrócić do liceum.

dobra, pomijam kwestię wstydu bo to sprawa indywidualna, ale kwestia czystości jest ważna :!:
jak ktoś za przeproszeniem tyłka nie umyje to wnosi na sobie m.in bakterie kałowe do wody, do tego resztki moczu, kurz, bród, no fujjj. Wiadomo, że są badania i woda jakieś tan normy mus spełniać, więc się wali choru na maksa. A wystarczy się tylko umyć :roll:
Ja np. nie wchodzę do jacuzzi bo się brzydzę, jeszcze w podgrzanej wodzie bakterie namnażają się aż miło :roll:
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 06.11.2014 11:29

Bocian napisał(a):
ita napisał(a):ale wiadomo, że 3 latka nikt samego nie puści, i na to nie trzeba zakazów, ale np. 10 lat? 4 klasa, z tatą do szatni? :roll: dziecko samo wchodzi i wychodzi, tak najczęściej jest jak rodzice nie pływają w tym czasie.

Myślę że tu chodzi o to aby nikt takiego dzieciak nie zaczepiał a nie o to, że gaci nie umie ściągnąć :)

ja wiem o co chodzi, ale kto ma zaczepiać moją córkę w damskiej szatni? o i co za różnica 10 czy 11 lat? i serio jestem na basenie co tydzień, takie dzieci wchodzą same
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 11:33

Ita, piszesz coś tak oczywistego, że nie wiem po co...
Jasne, że kwestia czystości jest ważna. Ktoś pisze, że nie ?
Tylko wchodząc taka czysta do basenu masz gwarancję, że nikt do niego nie nasika ?
Ja wchodzę do jacuzzi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.11.2014 11:36

Bocian napisał(a):Kiedyś w Cro, jak jeździliśmy inna ekipą to mieliśmy taką tradycję, ze zawsze wieczorem szliśmy się kapać do Jadrana na waleta. I dało radę, nikt na nikogo się nie gapił choć oczywiście widział :)

Ja wiele razy kapałam się w morzu nago.
I też dało radę.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.11.2014 11:37

Blaugrana napisał(a):
Bocian napisał(a):Kiedyś w Cro, jak jeździliśmy inna ekipą to mieliśmy taką tradycję, ze zawsze wieczorem szliśmy się kapać do Jadrana na waleta. I dało radę, nikt na nikogo się nie gapił choć oczywiście widział :)

Ja wiele razy kapałam się w morzu nago.
I też dało radę.

Z przyjaciółmi?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone