Martini2000 napisał(a):Dżejan napisał(a):super, też się chyba tamtędy przejadę bo z Krakowa do Żyliny to mnie ostatni szlag trafiał jak jechałem.
A teraz z Brna na Bratysławę i 86 do Lenti będzie lepiej jechać.
Piszesz o odcinku w PL czy na SK Cię szlak trafiał ?
Ja też jeździłem przez Węgierską Górkę i dalej na SK HU, ale kupować dodatkowo CZ winietę i SK kawałek tylko autostrady zaliczyć ma sens ? Z czystej ciekawości pytam bo w tym roku jeszcze nie wiem którą trasę wybrać , na pewno będę kupował 1 dniowe żeby mieć na powrót alternatywę .
Jadę z południowych obrzeży Krakowa. Piszę o obu odcinkach.
Ale szczególnie o Polskim. Jechałem 52 i straciłem 1h w korku na dojeździe do Bielska (godziny porannego szczytu bo z Krk wyjechałem o 6). Mogłem jechać przez Suchą ale tam są kiepskie drogi i remonty ciągłe. Węgierska Górka też daje w kość. Ciągłe korki też są między Cadcą a Żyliną. Dojazd do Żyliny zajął mi ponad 4 godziny!!!
Jakbym miał jechać A4 to już wolę na Czechy.
Przez Chyżne i Dolny Kubin też wypróbowane i kiepsko, szczególnie na Słowacji.
Co do winiety na Czechy to mam Teslę i autostrady za darmo.
Zwykle jeździłem przez Sahy i Budapeszt ale na starość to staję się wygodny i wolę jednak autostrady.
Ostatnio jechałem przez Czechy do Włoch i całkiem fajnie już się tam jedzie.
Tak, że teraz czas na trasę w Polsce A4, A1, Brno, Bratysława, Lenti do Cro.
Nie lubię przez Austrię i Słowenię w szczycie ze względu na korki.
Poza szczytem wakacyjnym to byłaby najlepsza trasa.

.png)
.png)
.png)

.png)
.png)
.png)
, więc jak dla mnie tylko i wyłącznie trasa nr 3 i A1 do granicy (oczywiście A1 od Pyrzowic i dalej trochę wyhamuje jak naturalne progi zwalniające