napisał(a) paulr » 05.07.2020 18:41
Ludzie, musicie wiedzieć że dojazd do Chorwacji to niestety loteria, ja byłem chyba 6 czy 7 razy w sezonie i 4 czy 5 poza. I oczywiście można zakładać że w połowie lipca w weekend będzie tłoczno, ale Chorwacja ma nie tylko Granicę, ma jeszcze bramki, ma jeszcze wiatr, i pewnie jeszcze coś. Raz miałem sytuację że w lipcową sobotę szliśmy na "rekord" wszędzie pusto, na granicach praktycznie bez ludzi, i jak to w trasie do Chorwacji gdy nawigacja (offline) pokazywała około godziny do celu okazało się że wieje i .... jechaliśmy jeszcze 12 godzin. Do tego ten rok jest szczególny, bo dużo ludzi zrezygnowało np ja miałem jechać ale przełożyłem o kilka dni bo nie bardzo chciało mi się jechać przez Niemcy, część pewnie znaczna odwołała, obecnie na zdjęciach pokazujecie że plaże puste, więc może być tak że teraz nawet w wekendy dojazd będzie szybki i sprawny, a może się okazać że ludzie zobaczą że jest ok że ludzi mało itp i pojedzie więcej niż zawsze:) w tym roku myślę że w kwestii korków będzie można sobie w domu po wypiciu kawy ....