Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

POZNAŃ - PULA (CHORWACJA) - 1szy raz, warto?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
borek
Plażowicz
POZNAŃ - PULA (CHORWACJA) - 1szy raz, warto?

Nieprzeczytany postnapisał(a) borek » 09.02.2009 09:51

Witam wszystkich użytkowników forum, poczytałem trochę postów ale nie wszystkie info znalazłem, a więc najlepiej pytania krótkie a treściwe:

- czy warto jechać do PULA, słyszałem ze super?

- jeśli chodzi o drogi to z forum informacji jest dużo,ale co myślicie o drogę przez niemcy? tak mi wyszko na viamichelin.com - trasa trochę dłuższa (1400km) no ale najszybsza...ma ktoś doświadczenie?

- wyjazd ok. 10.06 - jak z pogodą w dzień i wieczór

- jak jedzonko :D

- no i jak z LPG na trasie (chodzi głównie o te niemcy i austrie) - auto Audi A4 1.6 LPG (mam nadzieje że się załadujemy w 4 osoby) ;p
Ostatnio edytowano 09.02.2009 10:11 przez borek, łącznie edytowano 2 razy
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 09.02.2009 10:06

co to za miejscowosc PULE? Bylem w miescile PULA ale moze i jest to co piszesz, nie jestem specjalista. jechac do cro zawsze warto i prawie wszedzie jest pieknie. raz bylismy od koncowki czerwca i pogoda piekna. z gazem problemu nie ma
borek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) borek » 09.02.2009 10:10

dokładnie chodziło o PULA :D mała pomyłka...a jeżeli chodzi o jakieś bliższe info? głównie chodzi nam o przygotowanie trasy,bo nocleg to raczej będziemy mieli załatwiony (kolega był i polecał)
jorgus111
Cromaniak
Re: POZNAŃ - PULE (CHORWACJA) - 1szy raz, warto?

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 09.02.2009 10:15

borek napisał(a):Witam wszystkich użytkowników forum, poczytałem trochę postów ale nie wszystkie info znalazłem, a więc najlepiej pytania krótkie a treściwe:

- czy warto jechać do PULE, słyszałem ze super?

Witam :)
Czy warto ... poczytaj sobie relacje z podróży
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=214 ... light=pula
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=200 ... light=pula
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=183 ... light=pula

borek napisał(a):jeśli chodzi o drogi to z forum informacji jest dużo,ale co myślicie o drogę przez niemcy? tak mi wyszko na viamichelin.com - trasa trochę dłuższa (1400km) no ale najszybsza...ma ktoś doświadczenie?

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=205 ... ght=niemcy
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17808

borek napisał(a): no i jak z LPG na trasie (chodzi głównie o te niemcy i austrie) - auto Audi A4 1.6 LPG (mam nadzieje że się załadujemy w 4 osoby) ;p

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17815

Większość informacji do przeczytania w dziale FAQ , więc chyba nie dokładnie ich szukałeś :roll:, bo jak widzisz są... :lol:
holm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) holm » 09.02.2009 10:18

Warto, chociaż ja najbardziej kocham Dalmację.
- z Poznania koniecznie przez Niemcy chociaż trochę dalej - raz próbowałam przez Polskę, ... i nigdy więcej
- pogoda w czerwcu w Cro piękna i ciepła, a po drodze różnie bywa - jak w Polsce
- jedzenie super, bardzo lubię tamtejszą kuchnię, chociaż ciekawe jak to będzie w tym roku cenowo - pewnie odczujemy kryzys i słabego złotego
- o LPG nie mam pojęcia
borek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) borek » 09.02.2009 10:23

super super, dziękuje za konkretne linki z info, i pozdrawiam moderatora jorgus111 :D
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 09.02.2009 10:27

borek napisał(a):super super, dziękuje za konkretne linki z info, i pozdrawiam moderatora jorgus111 :D

:wink: czyli co zamykamy temat :?:
Jak będziesz miał jeszcze pytania :wink: to zadawaj je w wątkach już istniejących :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.02.2009 12:02

W Austrii jest problem z LPG bo sprzedają przede wszystkim ziemny (CNG). Ale to nie wyklucza tej destynacji.
borek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) borek » 09.02.2009 12:11

gdzieś czytałem, że najlepiej tak wyliczyć gaz, żeby starczyło na austrie, zatankować gdzieś przed granicą...
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 09.02.2009 12:49

borek napisał(a):gdzieś czytałem, że najlepiej tak wyliczyć gaz, żeby starczyło na austrie, zatankować gdzieś przed granicą...

Nie prawda... :wink:
borek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) borek » 09.02.2009 13:35

to musimy się zabrać za dokładne przeanalizowanie trasy, słyszałem że jeżeli chodzi o niemcy, to trzeba przejeżdżać przez tunele pod alpami,a to kosztuje...myslałem o gebelsach bo to w miare prosta droga,przynajmniej tak to wygląda na mapie;d
Maciek95
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek95 » 10.02.2009 21:48

Wybieram się również w czerwcu w identyczną trasę i mam ten sam dylemat :?: czy przez Niemcy czy inną drogą, jechałem raz przez Boboszów ale to droga kręta, wolniejsza i napewno mniej komfortowa niż przez Niemcy, analizuje jeszcze inne trasy, ale sam już nie wiem co wybrać.

pozdrawiam Maciek

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi