Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Poszukiwany namiar na dom ze zdjęcia

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 26.11.2008 18:20

ewutka napisał(a):
Plumek napisał(a):I możesz też nie wierzyć w to, że nie znam sąsiadów z wioski w Chorwacji

Nie dziwi mnie, że nie znasz sąsiadów. Tym bardziej nie napisałam, że w to nie wierzę. Napisałam, że dziwi mnie to, że nie wiesz gdzie jest ten dom. Bo jeżeli sąsiaduje z apartamentem Tonci, który domniemywam, że wiesz gdzie się znajduje to faktycznie dziwi mnie, że nie wiesz gdzie stoi dom z fotografii skoro stoi tuż obok. Nie sposób go nie zauważyć.
I nie ma w tym żadnej uszczypliwości. Oczywiście możesz nie znać właścicieli ani adresu ale to, że nie wiesz gdzie stoi, mimo, że sąsiasuje z Tonci, mnie dziwi.

No więc trudno - niech Cię dziwi :) Po prostu nie mam w pamieci obrazu tego domu. Nie kojarzę go. I tyle. Z tego, co kojarzę, to tuż obok z prawej stoi jednopiętrowy dom z zewnętrzną klatką schodową i brakiem dachu, a tuż obok z lewej dom porośniety bodajże buganwiliami od frontu. Oba domy nie przypominają mi tego ze zdjecia - sorki.
Ale przynajmniej mnie oświeciłaś, że to gdzieś "w moich" okolicach :) Obiecuję, że jak będę w Cro w maju - na pewno nie omieszkam obejrzeć tego domku z bliska :)
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 27.11.2008 12:29

Plumek napisał(a):...tuż obok z lewej dom porośniety bodajże buganwiliami od frontu.

I kawałeczek za tym domem stoi właśnie dom ze zdjęcia. Jak najbardziej Twoje okolice.
A ja szukam dalej 8)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 27.11.2008 15:22

Kawałeczek za tym domem jest po mojemu uliczka wjazdowa od magistrali...
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 27.11.2008 15:53

Plumek-teraz takim czymś śmigasz?
Prawdziwa kobitka z Ciebie!
ewutka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewutka » 27.11.2008 16:12

Czyli patrzymy na budynek z dwóch różnych pozycji. Zgodnie z Twoim spojrzeniem faktycznie kawałeczek dalej po lewej stronie jest uliczka wjazdowa od magistrali. I w takim układzie po prawej stronie kawałeczek za owym jednopiętrowy domem z zewnętrzną klatką schodową i brakiem dachu, jest poszukiwany dom. Jest to ostatni dom po tej samej stronie uliczki, przy której stoi Apartament Tonci. Ostatni nie znaczy, że jest bardzo daleko, bo ta uliczka za tym domem się kończy.
Uff... :roll:
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 27.12.2008 23:24

jakby ktoś ustalił już ten domek to poproszę o namiary :)
Dzięki i pozdrawiam
arturo72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) arturo72 » 28.12.2008 11:46

mkm napisał(a):A ja tymczasem znalazłem parzyste 44 :wink: :D
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

tak przy okazji,czy ktoś ma dośwoadczenie z House Slavicek z linka powyzej ?
Jeśli ktoś coś wie to prosiłbym o informację bo zaciekawił mnie ten domek :)
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 28.12.2008 13:03

madzia1981 napisał(a):Plumek-teraz takim czymś śmigasz?
Prawdziwa kobitka z Ciebie!

;) Na razie stoi w garazu i kwiczy, ale w maju jedzie (my) do Cro :D
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 08.02.2009 22:46

Plumek napisał(a):
ewutka napisał(a):
Plumek napisał(a):I możesz też nie wierzyć w to, że nie znam sąsiadów z wioski w Chorwacji

Nie dziwi mnie, że nie znasz sąsiadów. Tym bardziej nie napisałam, że w to nie wierzę. Napisałam, że dziwi mnie to, że nie wiesz gdzie jest ten dom. Bo jeżeli sąsiaduje z apartamentem Tonci, który domniemywam, że wiesz gdzie się znajduje to faktycznie dziwi mnie, że nie wiesz gdzie stoi dom z fotografii skoro stoi tuż obok. Nie sposób go nie zauważyć.
I nie ma w tym żadnej uszczypliwości. Oczywiście możesz nie znać właścicieli ani adresu ale to, że nie wiesz gdzie stoi, mimo, że sąsiasuje z Tonci, mnie dziwi.

No więc trudno - niech Cię dziwi :) Po prostu nie mam w pamieci obrazu tego domu. Nie kojarzę go. I tyle. Z tego, co kojarzę, to tuż obok z prawej stoi jednopiętrowy dom z zewnętrzną klatką schodową i brakiem dachu, a tuż obok z lewej dom porośniety bodajże buganwiliami od frontu. Oba domy nie przypominają mi tego ze zdjecia - sorki.
Ale przynajmniej mnie oświeciłaś, że to gdzieś "w moich" okolicach :) Obiecuję, że jak będę w Cro w maju - na pewno nie omieszkam obejrzeć tego domku z bliska :)

Ja wybieram się do apartamentu Gojko - Ajduk Blato 45. Czy to też w pobliżu? Może kos był z forumowiczów?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 09.02.2009 10:26

Bodzio napisał(a):
Plumek napisał(a):
ewutka napisał(a):

Ja wybieram się do apartamentu Gojko - Ajduk Blato 45. Czy to też w pobliżu? Może kos był z forumowiczów?

Po numerku wnoszę, że to koło znanego mi Domu Tonci. A nawet dokładnie obok. Czy to prawda - nie wiem. Jesli to jest stojąc do morza po lewej stronie, t z tego, co wiem - wypoczywa tam trochę Polaków i sa zadowoleni. Własciciele sympatyczni - taki pan z bródką i jego żona. Balkony są "powleczone" winoroślą, więc cień powinien być. Jesli apartamenty od frontu, to widok na morze jest.
Po nazwach, to znam tylko Adrianę, LM, Beti i Mio.
Bodzio
Croentuzjasta
Apartament Gojko Ajduk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 10.02.2009 22:59

Pan Gojko odpisał, że jest widok na Jadran. Apartament dla 5 osób jest na parterze (posiada taras). O ile ze zdjęć na stronce widac że widok na morze jest, to zastanawiam się jak to możliwe ze z dolnych apartamentów również. Chyba że domy bliżej morza są niżej położone . Plumek możesz okreslić jaka jest odległosc do plaży od tego domu i czy nie jest on bezposrednio przy drodze zjazdowej z Jadranki? Będzie gdzie zaparkować? :D
Obrazek
Plumek
Cromaniak
Re: Apartament Gojko Ajduk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 11.02.2009 10:31

Bodzio napisał(a):Pan Gojko odpisał, że jest widok na Jadran. Apartament dla 5 osób jest na parterze (posiada taras). O ile ze zdjęć na stronce widac że widok na morze jest, to zastanawiam się jak to możliwe ze z dolnych apartamentów również. Chyba że domy bliżej morza są niżej położone . Plumek możesz okreslić jaka jest odległosc do plaży od tego domu i czy nie jest on bezposrednio przy drodze zjazdowej z Jadranki? Będzie gdzie zaparkować? :D

A! Czyli to nie jest dom, o którym myślałam - jednak numeracja inaczej tam leci ;)

Z tego zdjęcia też widać, ze widok na morze jest ze wszystkich 3 pięter. Możliwe to jest, bo domek stoi na górce.
Na zdjęciu też gołym okiem widać, że dom stoi jakieś 70 m od morza. Z tym, że wejście do domu jest zdaje sie z tyłu, wiec trzeba obejść nieco dookoła, zeby dojść na plażę, a to znaczy, że będzie więcej niż 70 m:)
Nie jest to dom stojący przy jadrance - od jadranki to jest kawałeczek, spoko.
Co do parkingu - zapytaj Pana Gojko - pod domem nie ma miejsc parkingowych. Ale na pewno bedziesz miał gdzie parkować :)
Bodzio
Croentuzjasta
Re: Apartament Gojko Ajduk

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 11.02.2009 20:50

Plumek napisał(a):
Bodzio napisał(a):Pan Gojko odpisał, że jest widok na Jadran. Apartament dla 5 osób jest na parterze (posiada taras). O ile ze zdjęć na stronce widac że widok na morze jest, to zastanawiam się jak to możliwe ze z dolnych apartamentów również. Chyba że domy bliżej morza są niżej położone . Plumek możesz okreslić jaka jest odległosc do plaży od tego domu i czy nie jest on bezposrednio przy drodze zjazdowej z Jadranki? Będzie gdzie zaparkować? :D

A! Czyli to nie jest dom, o którym myślałam - jednak numeracja inaczej tam leci ;)

Z tego zdjęcia też widać, ze widok na morze jest ze wszystkich 3 pięter. Możliwe to jest, bo domek stoi na górce.
Na zdjęciu też gołym okiem widać, że dom stoi jakieś 70 m od morza. Z tym, że wejście do domu jest zdaje sie z tyłu, wiec trzeba obejść nieco dookoła, zeby dojść na plażę, a to znaczy, że będzie więcej niż 70 m:)
Nie jest to dom stojący przy jadrance - od jadranki to jest kawałeczek, spoko.
Co do parkingu - zapytaj Pana Gojko - pod domem nie ma miejsc parkingowych. Ale na pewno bedziesz miał gdzie parkować :)

Własnie zapomniałem zapytac własciciela o parking jakos wydało mi sie to oczywiste (z lat ubiegłych). Jak rozumiem w Blato nie ma problemu z parkowaniem dla urlopowiczów i jest to bezpłatne? :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 11.02.2009 21:05

Na parkingu kolo portu facet z brodą Cię skroi... :wink:
Tamże doskonała pizzeria!!!!!
Bodzio
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bodzio » 11.02.2009 21:10

FUX napisał(a):Na parkingu kolo portu facet z brodą Cię skroi... :wink:
Tamże doskonała pizzeria!!!!!

Nie bardzo rozumiem co to znaczy skroi? Czy wszyscy urlopowicze wynajmujacy apartamenty w Blato dodatkowo płacą za parking 8O ?
Czy tylko tzw. odwiedzajacy?

PS. Pizzerię zaliczyłem będąc w Poracie 2 lata temu. 35 kuna i pyszna była. Było juz wieczorkiem a zaparkowałem przy willi Plumka :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Poszukiwany namiar na dom ze zdjęcia - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone