Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomocy- Omis czy Rogoznica, czy Ruskamen

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.02.2010 20:48

zebik napisał(a):
magdach7 napisał(a):co to znaczy nad czy pod?? Chyba już jestem dzisiaj zmęczona - dojscie chyba nie tragiczne jak 20 metrów- więc nawet jak schodkami to ostatecznie dość blisko

Nad magistralą Adriatycką (Jadranką) czy pod nią. :D :D

Obok Ruskamen jest miejscowość Čelina. Kliknij na ten temat i będziesz widzieć różnicę. Tam moje foto :mrgreen:
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 19.02.2010 21:54

pasażer napisał(a):
zebik napisał(a):
magdach7 napisał(a):co to znaczy nad czy pod?? Chyba już jestem dzisiaj zmęczona - dojscie chyba nie tragiczne jak 20 metrów- więc nawet jak schodkami to ostatecznie dość blisko

Obok Ruskamen jest miejscowość Čelina. Kliknij na ten temat i będziesz widzieć różnicę. Tam moje foto :mrgreen:

No faktyczne nieporozumienie- właściciel tego apartamentu, który zarezerwowałam twierdzi, że jest pod tą magistralą i upiera się, że mimo tego, że dom nie jest w pierwszym rzędzie przy plaży to tylko dziel go 20 metrów od niej. Zobaczymy .... mam nadzieję, że się nie natnę :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2010 22:01

magdach7 napisał(a):
pasażer napisał(a):
zebik napisał(a):

No faktyczne nieporozumienie- właściciel tego apartamentu, który zarezerwowałam twierdzi, że jest pod tą magistralą i upiera się, że mimo tego, że dom nie jest w pierwszym rzędzie przy plaży to tylko dziel go 20 metrów od niej. Zobaczymy .... mam nadzieję, że się nie natnę :?

Spokojnie fajna wioska nie daleko do plaży ja miałem w Marusici ponad 160 schodów w pionie i z dzieckiem małym dałem radę - bez paniki :D :D
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 19.02.2010 22:21

[/quote]
Spokojnie fajna wioska nie daleko do plaży ja miałem w Marusici ponad 160 schodów w pionie i z dzieckiem małym dałem radę - bez paniki :D :D[/quote]
Właśnie tak mi się wydaję, że będzie ok- na zdjęciach wygląda, że faktycznie w miarę blisko- nie wierzę w te 20 metrów- znając Chorwatów i ich wyluzowanie to te 20m to 50m- ale to i tak blisko, poza tym kaska niewielka- w zeszłym roku za podobne warunki płaciłam 60euro 9 ale rezerwowałam w ostatniej chwili przez pośrednika). znajomi natomiast dojechali do nas i za malutki apartament musieli zapłacić 58euro ( byliśmy w slatine na ciovo). Także te 45euro było kuszące.
Do tego po wysłaniu około 50 zapytań ze wszystkich maili zwrotnych około 20% odpowiedzi było z informacją o braku wolnych miejsc, około 60% zawierało zawrotne ceny- 60-80 euro za 3 osoby, a pozostałe 30% - cena ok tylko daleko od plaży - od 100 do 350 metrów. A przecież dopiero jest luty- do wakacji jeszcze szmat czasu....
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2010 22:29

magdach7 napisał(a):zawierało zawrotne ceny- 60-80 euro za 3 osoby, a pozostałe 30% - cena ok tylko daleko od plaży - od 100 do 350 metrów. A przecież dopiero jest luty- do wakacji jeszcze szmat czasu....

To gdzie takie ceny 60 - 80 E za 3 osoby chyba na Balearach na rivie Omiś za 3 osoby 100 metrów od plaży w sierpniu płaciłem 38 euro.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 19.02.2010 22:38

zebik napisał(a):
magdach7 napisał(a):zawierało zawrotne ceny- 60-80 euro za 3 osoby, a pozostałe 30% - cena ok tylko daleko od plaży - od 100 do 350 metrów. A przecież dopiero jest luty- do wakacji jeszcze szmat czasu....

To gdzie takie ceny 60 - 80 E za 3 osoby chyba na Balearach na rivie Omiś za 3 osoby 100 metrów od plaży w sierpniu płaciłem 38 euro.

Brela, Drasnice - też byłam zdziwiona ( trzy osoby ale w dwóch osobnych pokojach)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2010 22:41

magdach7 napisał(a):
zebik napisał(a):

Brela, Drasnice - też byłam zdziwiona ( trzy osoby ale w dwóch osobnych pokojach)

No trochę z was zdarli.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.02.2010 22:42

zebik napisał(a):To gdzie takie ceny 60 - 80 E za 3 osoby chyba na Balearach na rivie Omiś za 3 osoby 100 metrów od plaży w sierpniu płaciłem 38 euro.

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Riva to deptak, promenada wzdłuż morza... Omiška czy Makarska (czy jakakolwiek inna) to riviera lub hr wariant rivijera.
Pozdrawiam

:!: :!: :twisted: :!: :!:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2010 23:01

..no jaki kolega pasażer spostrzegawczy..no no no, a w temacie schodów..nigdy więcej 160 schodów na plaże....to już wolę w Bieszczady pojechać :evil:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.02.2010 23:03

zebik napisał(a):
magdach7 napisał(a):Brela, Drasnice - też byłam zdziwiona ( trzy osoby ale w dwóch osobnych pokojach)

No trochę z was zdarli.

Według mnie cena normalna. Dwa pokoje do tego pewnie kuchnia i łazienka to normalny apartament zaczynający się w Cro przeważnie w okolicach 60e.
Czy będą w nim mieszkać 3 osoby czy 5 to bez różnicy. Nikt nie skasuje mniej, bo liczy za całość. Nie wynajmą Ci za 15e dla jednej osoby app 60m2 tylko do ustalonej minimalnej kwoty mogą jeszcze za więcej osób policzyć też więcej.
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.02.2010 23:12

lubelski napisał(a):..no jaki kolega pasażer spostrzegawczy..no no no

uuuuuuuuuuuu..podpadasz coraz bardziej..

lubelski napisał(a):..nigdy więcej 160 schodów na plaże....to już wolę w Bieszczady pojechać :evil:

Są plaże co 160 schodów się nie zauważa i warto! Było słuchać rady frienda :wink: za to w tym roku będzie dom 10m od morza :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2010 23:27

pasażer napisał(a):uuuuuuuuuuuu..podpadasz coraz bardziej..

no jasne....tylko jeszcze trzeba ustalić kto...podpada.. 8)
pasażer napisał(a):Są plaże co 160 schodów się nie zauważa...

no ja tyle piwa nie piję, jestem smakoszem innych trunków i jakoś trudno nie zauważyć po nich 160 schodów, może jakieś w poziomie są.....nowe... :?: 8)
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 20.02.2010 06:24

zebik napisał(a):
magdach7 napisał(a):
No trochę z was zdarli.

zdarli w zeszłym roku - a w tym się nie dałam :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje