Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pomocy- Omis czy Rogoznica, czy Ruskamen

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 15.02.2010 22:23

zebik napisał(a):
magdach7 napisał(a):
zebik napisał(a):
magdach7 napisał(a):co to znaczy nad czy pod?? Chyba już jestem dzisiaj zmęczona - dojscie chyba nie tragiczne jak 20 metrów- więc nawet jak schodkami to ostatecznie dość blisko

Nad magistralą Adriatycką (Jadranką) czy pod nią. :D :D

a jakie to ma znaczenie?

Albo chcesz mieszkać nad ulicą po której przejeżdża kilka tysięcy samochodów dziennie, przeprawiać się nad morze przez nią, gdzie ruch jest niemiłosierny, smród spalin, hałas itp.
Albo bierzesz apartament poniżej tej drogi nie męczysz się tym wszystkim o czym napisałem wyżej.

dzięki teraz bedę wiedziała o co się pytać- ale mam nadzieję, że jak plaża jest 20metrów pod domem a parking 30 metrów nad domem to ta cała magistrala jest też nad i tak by to wyglądałao ze zdjęć zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.02.2010 22:27

Jeżeli jest pod Jadranką to spoko bierz teren jest ładny, a niedaleko będzie do Omisa na zakupy, albo do Baśki V. na spacery promenadą. :D :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 15.02.2010 22:35

magdach7 napisał(a):
mkm napisał(a):
zebik napisał(a):Zdecydowanie Ruskamen.

Zgoda , tylko nie w apartamentach hotelowych.
Proponuje dla Magdach rozpocząć poszukiwania od początku :wink:

w jakim hotelu? przecież to zwykłe kwatery i dotego w przyzwoitej cenie- czy może ja nie potrafię czytać ze zrozumieniem? Hotel to ostatnie miejsce gdzie chciałabym spędzić wakacje. :?

Przewidziało mi się ... Masz rację Magdach , zero hoteli :)
Alternatywa ... zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 15.02.2010 22:37

dzięki chłopaki- trochę mi się rozjaśniło w głowce i chyba wybiorę Ruskamen- mam nadzieję ze jedna ta kwatera jest pod a nie nad bo tak by wychodziło z opisu- 20m pod domem plaża a 30m nad domem parking i tak też to wygląda na zdjęciach
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.02.2010 00:35

Wynika ze zdjęć, że to bardzo urokliwe miejsce, typowe dla Omiskiej Riviery, więc urokliwe podwójnie.
Widać że gospodarze dbają, gdyż taki parking jak na zdjęciu nie jest w tym rejonie Wybrzeża normą i czasem płaci się dodatkowo - szczególnie w małych domkach - za możliwość pozostawienia auta u sąsiada.

Ewidentnie dom znajduje się pod Jadranską Magistrala. Te 30 metrów, to pewnie jest liczone w poziomie :wink: , więc do pokonania będzie trochę schodków, ale to właśnie jest urok tych miejscowości od Nemiry po Pisak...

Myślę, że trafiony wybór, udanych wakacji życzę.
Pozdrawiam
Interseal M.
mieczysław
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieczysław » 16.02.2010 11:16

Byłem rok temu w Ruskamen i potwierdzam, że jeśli pod jadranką to spoko.
Jest tam sklepik w miarę zaopatrzony 5,5 kun za piwo. Restauracja "Letni San" obiad (drugie danie)55-60 kn
Plaża fajna i jest szkoła nurkowaia. Widoki również fajne.
Podaj maila to podeslę kilka zdjęć
Omiś również fajne miasto ale tłoczno. Warto wybrać się na zamek piratów i raz na plażę i po owoce na bazar
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 16.02.2010 15:46

mieczysław napisał(a):Byłem rok temu w Ruskamen i potwierdzam, że jeśli pod jadranką to spoko.
Jest tam sklepik w miarę zaopatrzony 5,5 kun za piwo. Restauracja "Letni San" obiad (drugie danie)55-60 kn
Omiś również fajne miasto ale tłoczno. Warto wybrać się na zamek piratów i raz na plażę i po owoce na bazar

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
czekam na zdjęcia :lol:
mieczysław
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mieczysław » 17.02.2010 12:32

Nie wybieraj trzeciej oferty z pierwszego postu. Ta z Ruskamen zdaje być się najlepsza. Jeśli dobrze się rozejrzałem po zdjęciach to po schodach jakies 10 piętro ale za to w sympatycznej okolicy.
Ale warto
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 17.02.2010 13:33

Wielkie dzięki za zdjęcia są rewelacyjne-już nie mogę się doczekać wakacji. Apartament już zarezerwowałam- właściciel twierdzi że jest tylko 20m do plaży więc przyjmuję, że może nie 10 piętro ale tak 4. Pytania na pewno pojawią się ale bliżej wyjazdu- odezwę się bo każda rada jest cenna
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.02.2010 14:27

A ja moge się dopisać do prośby o kilka zdjęć z Ruskamen??? :wink: Też się chyba tam wybiorę...... :lol:
Dysponuje ktoś zdjęciem Ruskamen z "lotu ptaka"??? :wink: Nijak nie mogę takiego znaleźć.... :cry:
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

dzięki! 8)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.02.2010 14:34

mieczysław napisał(a):Byłem rok temu w Ruskamen i potwierdzam, że jeśli pod jadranką to spoko.

Mam do Ciebie jeszcze jedną prośbę......Opisujesz pewien sklepik.....Znalazłem ofertę oddaloną o jakieś......80 metrów od (jak to pani określiła) kawiarenek,więc pewno jest tam też jest ten sklep....Niestety niezbyt wiele jest zdjęć w tej ofercie.....
I już przechodze do sedna....
Mógłbyś mi w kilku zdaniach opisać jak wygląda teren w pobliżu tych kawiarenek? Vzy jest to rychliwe miejsce,jak faktycznie jest odległość od morza? Będę wdzięczny za wszelkie info.Maila masz powyżej..... 8)

dzięki.
Jacekp
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacekp » 18.02.2010 08:43

zebik napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Ja naturalnie optuję za Rogoźnicą i gorąco polecam o czym wspominałem niejednokrotnie...

No ty tak wiemy, wiemy ale ja jednak polecę Ruskamen. :D :D :D

A ja polecam Mimice. Cisza, spokój mało turystów. Polecam
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.02.2010 14:57

zebik napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):Ja naturalnie optuję za Rogoźnicą i gorąco polecam o czym wspominałem niejednokrotnie...

Autorce tematu chodzi o Lokva Rogoznica na Rivierze Omisz, a kolega alessandro1977 zaproponował Rogoznicę obok Primošten :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.02.2010 15:00

pasażer napisał(a):
zebik napisał(a):

Autorce tematu chodzi o Lokva Rogoznica na Rivierze Omisz, a kolega alessandro1977 zaproponował

Naturalnie, że chodziło mi o tę właśnie... :wink:
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 19.02.2010 15:22

anakin napisał(a):A ja moge się dopisać do prośby o kilka zdjęć z Ruskamen???

Ruskamen. :nice:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje