Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
AdamSz
Cromaniak
Re: Nie refujcie marzeń....Rejs 2018

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 29.05.2025 09:20

Marlowe1994 napisał(a):
.... Są ludzie dla których brak achów i ochów to hejt....

Marlowe...Za to zdanie

Złota nagroda w kategorii ogólnej: "Złota myśl" .... A teraz fanfary :verryhappy:

Uzasadnienie. No Comment
....

P.S. i jeszcze to. Nie chcę zaśmiecać zaszczytnej relacji Maslinki jakimiś Off Topami, ale padło tam takie zdanie: że "jak kto spędza urlop to jego prywatna sprawa"...

Owszem, każdego to prywatna sprawa i z tym się wszyscy zgadzamy... Ale jak ktoś wpuszcza w forumowy eter swoją prywatną sprawę ?? .... To ?? .... Już nie jest jego (czy jej) prywatna sprawa 8) .... A staje się to publiczną sprawą 8) //

Powiązałem i odhaczyłem swoją myśl na temat : "Urlop, a prywatna, czy publiczna sprawa ??" //

.....
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 09:31

Autor wyraża swoje zdanie i komentujący wyraża swoje zdanie. Ale często się słyszy, że jak się nie podoba to nie czytaj. Czemu? Nie mam prawa się wypowiedzieć jeśli mam odmienne doświadczenia? A jeśli piszący relację napisze, że spokojnie można sobie zrywać winogrona z czyjegoś pola, bo nikogo nie ma, to też mam milczeć? Oczywiście pomijam idiotów i zakompleksionych którzy innym odmawiają w ogóle prawa do wyrażania swojego zdania. Ale tu takich nie ma. Czy są? :roll:
KOMENTARZ MODERACJI
KOMENTARZ MODERACJI:
Kolejne wycieczki osobiste do użytkowników forum oraz śmiecenie w relacjach na tematy poboczne spowoduje brak możliwości śmiecenia poprzez zawieszenia konta na miesiąc. !!!

AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 29.05.2025 09:54

Marlowe1994 napisał(a):1. Autor wyraża swoje zdanie i komentujący wyraża swoje zdanie.
2. Ale często się słyszy, że jak się nie podoba to nie czytaj. Czemu? Nie mam prawa się wypowiedzieć jeśli mam odmienne doświadczenia?
3. A jeśli piszący relację napisze, że spokojnie można sobie zrywać winogrona z czyjegoś pola, bo nikogo nie ma, to też mam milczeć?
4. Oczywiście pomijam idiotów i zakompleksionych którzy innym odmawiają w ogóle prawa do wyrażania swojego zdania. Ale tu takich nie ma. Czy są? :roll:

Bez podlizywania, ale cala ta fraza, którą lekko zmodyfikowałem na zdania składowe, to jest po prostu zbiór "Złotych myśli"
....
Nagroda mocno podbita :spoko:

.....
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 10:37

Jestem ciekawy czy moderacja wzniesie się kiedyś na wyżyny, mogą być intelektualne, i zareaguje na nieuzasadnione nazywanie kogoś trollem. Inna sprawa, że jak to u nas, jest na to przyzwolenie społeczne. Znamienne jest tu na forum to, że jeśli ktoś ma inne zdanie to nie jest interlokutorem tylko wrogiem.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 11:32

Myślę, że niedługo będziemy obserwować rozdzierające serce sceny pożegnania z forum i rzewne apele o pozostanie i nie zwracanie uwagi na trolli :D Może nawet Jack zaapeluje 8)
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.05.2025 11:34

Captain Jack?
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.05.2025 11:52

boboo napisał(a):Captain Jack?

Bardziej myślałem o Leniwym Dżeku :)
Kapitan to może zaśpiewa. Z radości albo ze smutku :lool:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.05.2025 14:57

Własnie o tego mi chodziło, bo już parę lat temu mi jakoś mi się wydedukowało, że to musi być "kapitan" baby.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 30.05.2025 09:06

Kryminalne wątki wchodzą na forum :lool: :lool:
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 01.06.2025 06:27

@AdamSz,
w "ucieszyło/zasmuciło" była prośba:
croktoś napisał(a):(...) chciałam zaznaczyć,że nie oczekuję,a nawet wolałabym uniknąć komentarzy (...)
więc komentować nie będę.
Ale...
AdamieSz, wymyśl jakąś nagrodę dla Koleżanki croktoś za:
croktoś napisał(a):(...) Obarczanie mnie odpowiedzialnością za swoją decyzję o rezygnacji z udziału w forum (kiedyś na 1 dzień chyba) (...)
Echhh, żeby tak ze 365 takich croktosiek :proszedzieki:
(to chyba nie komentarz?)

-----------------------
croktoś napisał(a):Tak sobie zajrzałam na forum,bo burza idzie...
U nas też dopust boży, ulice chwilami jak rwące potoki.
Ale wystarczająco ciepło, aby na tarasie upiec i obiadowo skonsumować Flammkuchen :sm:
(a mam jeszcze sławoński boczunio)

-----------------------
@zawieszony Marlowe1994,
jednym z moich "koników" jest mechanika kwantowa.
I dlatego tak lubię to forum. Są skutki, ale nie znasz przyczyn :hahaha:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 01.06.2025 07:28

Wybitni intelektualiści często nie byli dobrze rozumiani i sami często nie rozumieli więcej niż swojej specyfiki.

Jest pewien znany wzór - E=mc2. Ma szerokie zastosowanie.
Najistotniejszy ten "kwadrat" - czyli mnożenie wartości przez siebie.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 03.06.2025 16:49

Ło matko. Za co Marlowe wyłapał zawieszenie? Nie zauważyłem u niego niestosownych wpisów.
Podejrzewałem, że prędzej bana wyłapie towarzysz leswac za krytykę stowarzyszenia słońca narodu. BTW, niezły był z niego herbatnik, szkoda że dokonał samoskasowania.
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 05.06.2025 13:35

Jeszcze kilka zawieszeń i będzie można zamknąć forum, bo już nikt kompletnie nie będzie tu pisał.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 06.06.2025 12:04

coglin napisał(a):Jeszcze kilka zawieszeń i będzie można zamknąć forum, bo już nikt kompletnie nie będzie tu pisał.

Gdyby nie relacje i tematy typu DDW to wielu nowych wpisów tu nie ma.
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 06.06.2025 12:37

Stało się to praktycznie gdzieś po wakacjach 2024.
Jakaś zaraza.
Nie wiem czy wszyscy wszystko wiedzą czy grupy FB wybiły towarzystwo?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone