Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.04.2025 13:35

Habanero napisał(a):Wy tu gadu gadu, a w Cro...
(...)
No jak się tak przypatrzeć,
odjąć te wapienne szczyty, odjąć plażę, morze, pinię, zmienić deczko kształt domków i jeszcze "parę nieistotnych" detali,
to normalnie jak u mnie we wiosce ;) :mg:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 29.04.2025 17:15

boboo napisał(a):.... i jeszcze "parę nieistotnych" detali,

Dokładnie boboo. U mnie we wiosce, też tak jest :)
....
Tymczasem zgłaszam inny problem.. A mianowicie, oficjalny status nadawany userom i userkom na forum.. To było dobre 20 lat temu, jak trzeba było inicjować, aby się forum kręciło.

Ale nie teraz, jak czas inny i realne statusy inne.

Przykłady> Już pisałem: użytkownik Martini2000. Weteran na forum od 2005 roku. Oficjalny status, jakiś marny Croentuzjasta. Bo co ?? Bo za mało postów ??.. :cry: :cry: ..Dzisiaj, to się czas aktywności na CRO liczy, a nie ilość postów

Dzisiejszy przypadek. Który mnie zainicjował.. : El__guepo... Od 2003 roku, Oficjalnie, jakiś standardowy cromaniak. Jak każdy.

Jeszcze pewnie parę, albo więcej takich przypadków by się znalazło

Gdy tym czasem jakaś "ktosia", od 2016 roku na forum, natrzaskała ponad 18 tysięcy postów 8O ....z tego ze 2/3 to puste i płaskie ??...Ale wielka mi weteranka :lool: .... 9 lat na forum, a nawet mniej 8)
Jak to się ma do ww realnych statusów wskazanych Userów, rok, 2005, rok 2003 //

Na marginesie, ile trzeba siedzieć przy kompie, żeby od 2016 do 2025 natrzaskać ponad 18 tysięcy postów.... To mi circa wychodzi ponad 5 postów dziennie 8O ...
i dzień w dzień. Non stop bez weekendów, bez dni wolnych, Na okrągło, dzień i noc, od 2016 roku do 2025 roku 8O .... Dobra zostawić 'weterankę", za aktywność.... Albo nadać nowy oficjalny status dla takich przypadków, "Aktywistka" . "Aktywista"

W sumie to mnie to trochę martwi, bo to może być syndrom FOMO, (Fear Of Missing Out) .... Czyli, Lęk przed wypadnięciem z obiegu ....

Dość często spotykany aktualnie syndrom użytkowników, a zwłaszcza użytkowniczek, różnych platform komunikacyjnych :sm: .... Pierwsze, co robi rano to klik ..... I potem co godzina klik...az do nocy... I jeszcze infa,,plum, wiadomość...i znów klik .... I pisanie, odpisywanie, Akcja :sm: ... Nie chce już mówić o czymś gorszym, typu uzależnienie od internetu ?? :sm:

Dobra. Przechodząc do tych oficjalnych statusów.

Wnioskuje o nadanie z urzędu oficjalnego statusu 'Weteran", wszystkim Userom i Userkom na platformie CRO, którzy mają staż od 2006 roku włącznie

A dlaczego tak z sufitu, od 2006 roku ..... A dlatego że ja mam staż 2008 :spoko:

I żeby ktoś lub ktosia tu nie gadała, że chcę tu sobie coś załatwić :lool: .... Załatwić ?? Jak ja kochać to słowo :sm:

Ok
Wniosek wysyłam do rozpatrzenia
Z uszanowaniem //

.....
Ostatnio edytowano 29.04.2025 18:03 przez AdamSz, łącznie edytowano 4 razy
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 29.04.2025 17:48

statusy są do .upy
poza ty są tacy weterani, co coś tam pisali te 20 lat temu a od 2016 do zeszłego roku ich tu nie było.
ZUS by takiemu weteranowi świadczeń nie przyznał, przynajmniej nie za staż.
także jak już to musi być (niech sobie admini decydują) to za wkład. A wkład można mierzyć ilością postów (nieważne jakich). Mogą być nawet o radości obcowania ze sztuką najwyższą (jak ktoś czuje potrzebę się tym chwalić) ;)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.04.2025 18:00

Adam, i tu masz swoje mieć czy być :D Być od długiego czasu czy mieć tysiące postów. Co po tysiącach postów jak 80% o niczym, jak moje :lool: Są tu użytkownicy którzy tylko w wątkach skojarzenia, temperatura, dzień dobry mają ponad 4000 postów. I spoko, lubią to mają. Czy być 20 lat i napisać 500 postów odzywając się raz na miesiąc albo dwa razy na kwartał? Albo 5 lat w ogóle.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.04.2025 20:20

empire13 napisał(a):statusy są do .upy (...)
Podzielam zdanie :piwo:

(to już nie do empire13. Tak ogólnie w II. osobie l.p.)
Bo... i co z tego, że "weteran" czy inny "zasłużony"?
I czemu miałoby to służyć? Wiarygodności?
Bo na pewno nie większemu szacunkowi tylko z powodu daty i/lub płodności.
Czasem taki "weteran" walnie takiego kwiatka, że nie wiesz czy się śmiać, czy płakać.
Albo szukasz słownika ze wsparciem AI, żeby to "rozkminić".

A wziąć i zakryć ilość postów i datę przyłączenia.
Chcesz wiedzieć z kim masz do czynienia? Wejdź w jego profil, wyświetl jego posty i poczytaj.
Jak wyrobisz sobie zdanie, wtedy zadecydujesz czy masz ochotę na jego "porady" i/lub jakąś konwersację.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 29.04.2025 21:23

I mądrze i politycznie 8)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 30.04.2025 08:38

Mam wrażenie, że moja twórczość działa tu, na niektórych (niektóre), tak jak niżej :lool: ;)

Sorry, ale przynajmniej kupicie sobie nowy sprzęt .... Lepszy .... Lenovo ;)

....
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 30.04.2025 14:15

https://zadarskilist.novilist.hr/zadar- ... simbolima/
I o Thompsonie coraz głośniej, bo nastroje takie....
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 01.05.2025 08:51

Marlowe1994 napisał(a):..
To jakaś imperialistyczna propaganda :) jak to kiedyś mawiano. I to nie może być crowacja bo tu ładnie jest, a wiadomo, że ładnie to w Grecji jest :oczko_usmiech:
Kiedyś pamiętam było konkurencyjne forum, bulgaricus czy jakoś tak i tam szkalowano wyjazdy na Chorwację. Teraz wystarczy to forum :lol:
W Brelach jest chyba podobnie jak na zdjęciu

@Marlowe nie jest tak kolorowo jak Ci się wydaje. Te ładne widoki, to faktycznie okolice Breli, regiony zarezerwowane dla elit finansowych...Cholernie luksusowo.
Niewielu Polaków będzie stać na tamte wille. My celowaliśmy w ciut skromniejszy standard...
IMG_4430.JPG
IMG_4434.JPG
IMG_4450.JPG

Jednak wieczory sprawiają, że człowiek o wszystkim zapomina.
IMG_4383.JPG

empire13 napisał(a):Chyba nie pojechałeś do tej brzydkiej Makarskiej, bo cena czyni cuda? :mg: :lool: :diabelek:

Miłego i zazdro :piwo:

@empire, jednak pojechałem,
popełniłem tego babola i grzeję się teraz w promieniach chorwackiego słońca.
Jest wszystko, zapachy, które kocham, ciepło, woda ok, kąpiel codzienna w Jadranie obowiązkowa ,
mało ludzi. Normalnie wszystko się zgadza, no prawie...nie ma cykad.

IMG_4300.JPG
IMG_4301.JPG

Idziemy zaraz w stronę Promajny.
Pierwszego dnia zrobiliśmy, całodzienny wycieczkę, Makarska - Brela (polecam z przerwą na kąpiel i opalanie w Breli)
Bardzo nam się spodobały plaże pod klifem przed Promajną Krvavicą , bardzo fajna i spokojna Promajna z Bratusiem (zapachy :hearts: )
Polecamy na urlop :spoko:

te kiero napisał(a):

Pozdrav :piwo:

Miłego wypoczynku Konradzie, piękności :idea:

Dzięki, jest miło i pięknie,... Wzajemnie @te kiero, pięknej majówki...
IMG_4324-001.JPG
IMG_4481.JPG

boboo napisał(a):
(...)
No jak się tak przypatrzeć,
odjąć te wapienne szczyty, odjąć plażę, morze, pinię, zmienić deczko kształt domków i jeszcze "parę nieistotnych" detali,

Bogdanie, kształt domu chyba bardziej w tę stronę ;)
IMG_4511.JPG

Pozdrawiamy prawdziwych Cromaniaków i życzymy udanej majówki...
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 01.05.2025 09:17

My celowaliśmy w ciut skromniejszy standard...

Ej, Grand to nie taka znowu popierdółka, nawet przed sezonem :oczko_usmiech:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 01.05.2025 09:25

I jeszcze co do nazwy miejscowości Brela, jako, że się nie znam i nie byłem na Chorwacji wg znaffców nigdy, to powiem, że większość userów źle odmienia tę nazwę. Oczywiście to moje zdanie i może być błędne 8)
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 01.05.2025 09:40

@ Konrad,
zaraz wskoczy AdamSz i przyzna Ci nagrodę za... "wkurzaka nr. 1" :lol:
Dwa miesiące jeszcze, a ty człeku patrz na te zdjęcia i cierp :lol:
Habanero
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 01.05.2025 19:48

Željko Bebek Ciśnie w Makarskiej jak Rolling Stones. Jest ogień :devil:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 01.05.2025 20:19

Dzwoń po vatrogasci :oczko_usmiech:
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 01.05.2025 20:45

Habanero napisał(a):,,,,,
woda ok, kąpiel codzienna w Jadranie obowiązkowa ,
,,,,,,,

fotki super ,pisanie o "terenie"super,
jednak nie przesadzaj,
bo rodziny z dziecmi zaczną jeżdzić do Cro na Majówkę bo:
" woda ok, kąpiel codzienna w Jadranie obowiązkowa "
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone