Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
Trajgul
Cromaniak
Re: Ile kosztuje urlop w Chorwacji - dyskusja i komentarze

Postnapisał(a) Trajgul » 25.04.2025 10:48

boboo napisał(a):To był smutny dzień w moim życiu.

Marlowe1994 napisał(a):Spoko, to samo mówili nasi rodzice o nas :lool:

Boomerzy w natarciu ;)

Wbrew powszechnej ;) opinii mam dobre zdanie o młodzieży, jednak ostatnie rozmowy z córkami, które mi przekazują jaka jest mniej więcej młodzież w podstawówce oraz rozmowy (nt młodzieży) z koleżeństwem z pracy w wieku około 25 lat, z którymi rozmawiam czasem nt tematu patoinfluenceli, patoidoli i całego tego gówna liczącego w ilości klikalności, z której wynika "popularność" każą mi nieco zrewidować swoje zdanie.
Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 25.04.2025 11:46

Boomerzy w natarciu 
:spoko: :verryhappy:
Ja sam byłem przeciętnym uczniem, niczym się nie wyróżniający i tak pewnie jest nadal 

Ja byłem ponadprzeciętny, wyróżniający się i tak pewnie jest nadal :lool: :oczko_usmiech:
A co do klikalności to czy tu nie oklaskiwało się kogoś za przekroczenie jakiejś ilości postów? Życzenia składało tysięcy następnych? :D
Zawsze się zastanawiałem gdzie te dzieciaki i młodzież jest z tych rozmów z naszymi dziećmi czy znajomymi. Bo nigdy nie słyszałem żeby to były nasze dzieciaki. Zawsze to były opowieści o innych :lol:
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 25.04.2025 12:40

Marlowe1994 napisał(a):Zawsze się zastanawiałem gdzie te dzieciaki i młodzież jest z tych rozmów z naszymi dziećmi czy znajomymi. Bo nigdy nie słyszałem żeby to były nasze dzieciaki. Zawsze to były opowieści o innych :lol:

Oj uderzyłeś w mój czuły punkt. Nie mam problemu z krytyką najbliższych (uzasadnioną), nie rozumiem innej postawy.
Co do tego co pisałem, to chodzi o trendy, gusta, ten cały patologiczny syf internetowy, który wylewa się uszami. Młodsi mi uświadamiają w jak infantylnym świecie żyję.
piekara114
Opiekun działu

Postnapisał(a) piekara114 » 25.04.2025 14:45

boboo napisał(a):Długofalowa perspektywa u młodzieży?
Czas trwania: jedno rozładowanie akumulatorka.
:lol: :lol:
Szkoda, że masz tylko takie doświadczenia, bo młodzież jest mega różnorodna. Takie przypadki oczywiście znam, ale dookoła mnie jest ogrom młodzieży (i młodszej i tej już prawie dorosłej czy nawet studenckiej) z pasjami (tańce, sport - różnorodny, który wymaga ogromnych poświęceń) łączone z dobrymi i świetnymi wynikami szkolnymi. Duża część młodzieży ma ambicje i realizuje się w różnorodnych projektach (zespoły regionalne, orkiestry, szkoły muzyczne), wolontariat, koła naukowe, gdzie podejmują się działań konstruktorskich, badawczych na długo przed tym jak zbliża się termin pisania pracy inżynierskiej czy magisterskiej.
Młodzież jest bardzo różnorodna, nie wsadzajmy wszystkich do do jednego wora, bo prowadzi to do stygmatyzacji...
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 25.04.2025 15:37

piekara114 napisał(a):(...) Szkoda, że masz tylko takie doświadczenia, bo młodzież jest mega różnorodna. Takie przypadki oczywiście znam, (...)
Nie mam tylko takich doświadczeń. Wiem, że są jednostki, dziesiątki, setki (na tym poprzestanę), z którymi można coś zrobić.
"Mój" problem to: większość.
Gdyby to były tylko jednostkowe przypadki (latarkowy przykład), to nie daliby rady pociągnąć tej PISA'owskiej statystyki w dół.

Ale nie tracę wiary i nadziei...
wciąż gdzieś tam w zakamarkach zwojów cichutko kołacze się myśl, że np. taki kanał na YT "MaturaToBzdura" to wyreżyserowana ustawka.
Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 25.04.2025 16:14

Młodsi mi uświadamiają w jak infantylnym świecie żyję.

Infantylnym dla nas. Jeszcze raz napiszę, my też w takim żyliśmy dla naszych rodziców :) Świat jest jaki jest różnorodny. I mądry i głupi, ktoś wybiera jedno ktoś co innego. Tu też są ludzie mądrzy czy inteligentni, i są głupcy.
Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 25.04.2025 16:20

Boboo, zmień myślenie bo ci się stygmaty pokażą :oczko_usmiech:
Moim zdaniem takie kanały na yt to wyreżyserowane kawałki. Z setki ludzi wybierzesz wyłącznie 10 największych tępaków i masz program. Do tego ze dwóch normalnych żeby nie było widać że program jest tendencyjny. Tu na forum też byś pewnie nakręcił odcinek :faja:
benito5
Croentuzjasta

Postnapisał(a) benito5 » 25.04.2025 17:13

boboo napisał(a):Gdyby to były tylko jednostkowe przypadki (latarkowy przykład), to nie daliby rady pociągnąć tej PISA'owskiej statystyki w dół.

Skończ z politykowaniem , bo cię "czaskoski" ciągnie w dół... :lol:

ps
bez odzewu
Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 25.04.2025 17:20

benito5 napisał(a):
boboo napisał(a):Gdyby to były tylko jednostkowe przypadki (latarkowy przykład), to nie daliby rady pociągnąć tej PISA'owskiej statystyki w dół.

ps
bez odzewu

Programme for International Student Assessment
:lool: :lool:
I już jest kandydat do programu na yt :lol:
boboo
zbanowany

Postnapisał(a) boboo » 25.04.2025 17:42

Marlowe1994 napisał(a):(...) Z setki ludzi wybierzesz wyłącznie 10 największych tępaków i masz program. (...)
I o nich mi właśnie idzie.
Czasami dopuszczam nieśmiało myśli, że czytają z promptera.
Choć z drugiej strony... gdy patrzę na niektóre postaci w rządach - wydawałoby się - cywilizowanych krajów :roll:
to myślę, że Judge i Cohen mogli poczekać 20 lat z "Idiokracją".
Nie trzeba by pisać scenariusza. Wystarczyłoby copy&paste z życia.
Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 25.04.2025 18:06

I o nich mi właśnie idzie.
Czasami dopuszczam nieśmiało myśli, że czytają z promptera.

Chyba nie liczysz na to, że nie ma idiotów w Polsce :lool:
Spójrz na ostatnie lata.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2025 19:40

benito5 napisał(a):

ps
bez odzewu

Było się nie wyrywać?
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.04.2025 19:41

boboo napisał(a):Choć z drugiej strony... gdy patrzę na niektóre postaci w rządach - wydawałoby się - cywilizowanych krajów :roll:
to myślę, że Judge i Cohen mogli poczekać 20 lat z "Idiokracją".
Nie trzeba by pisać scenariusza. Wystarczyłoby copy&paste z życia.

Bo to proroctwo było...
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 25.04.2025 20:58

benito5 napisał(a):Skończ z politykowaniem , bo cię "czaskoski" ciągnie w dół... :lol:

ps
bez odzewu

Benito, co za wymagania masz "bez odzewu" :coool: :mg:

Podaj swoją pozycję GPS ?? Odbiór !!! Strzelam, ściana wschodnia ... Trafiłem ?? :lool:

....
Marlowe1994
Cromaniak

Postnapisał(a) Marlowe1994 » 25.04.2025 21:02

AdamSz napisał(a):
benito5 napisał(a):Skończ z politykowaniem , bo cię "czaskoski" ciągnie w dół... :lol:

ps
bez odzewu

Benito, co za wymagania masz "bez odzewu" :coool: :mg:

Podaj swoją pozycję GPS ?? Odbiór !!! Strzelam, ściana wschodnia ... Trafiłem ?? :lool:

....

Matecznik. Małopolska :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 25
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone