Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
BartNS
Croentuzjasta
Re: Nick, pseudonim , dlaczego taki?

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartNS » 06.10.2025 19:16

romuald22 napisał(a):Nie wiem kim jesteś, ale nikt mnie jeszcze na niczym nie przyłapał.

No to sie nie zrozumieliśmy :) z jakiegoś powodu "staz" na forum podałem tylko twoj. Jak manipulować to na całego, trzeba uczyć sie od kolegów.
BartNS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartNS » 07.10.2025 07:44

Marlowe1994 napisał(a):Romuś, toć to frend twój :lool:

Co ty tak się zawsze odpalasz i jak tylko ktokolwiek wspomni o tobie w tym kontekscie. Musisz się po prostu pogodzić z tym, że część osób cię postrzga podobnie i najchętniej pozbylaby się ciebie i kilku podobnych zapaleńców, bo wówczas może życie na forum by wróciło do normalności.
Naprawdę nie trzeba być nikogo frend aby myśleć podobnie. Nie ma żadnego spisku, przyjaciół romusia, którzy spiskują przeciw tobie.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 07.10.2025 09:11

BartNS napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Romuś, toć to frend twój :lool:

Co ty tak się zawsze odpalasz i jak tylko ktokolwiek wspomni o tobie w tym kontekscie. Musisz się po prostu pogodzić z tym, że część osób cię postrzga podobnie i najchętniej pozbylaby się ciebie i kilku podobnych zapaleńców, bo wówczas może życie na forum by wróciło do normalności.
Naprawdę nie trzeba być nikogo frend aby myśleć podobnie. Nie ma żadnego spisku, przyjaciół romusia, którzy spiskują przeciw tobie.

Ja nie muszę się z niczym godzić, bo mam na to wywalone co ty czy inne osoby myślą. To tylko internetowe byty. I weź pod uwagę, że mówisz o normalności wg swojej miary. A każdy ma swoją, dla mnie też mogłoby na forum nie być bytów typu uczynna menda czy mądry inaczej. A zawsze ktoś taki się znajdzie, jak to w grupie ludzi. Tak samo jak zapewne na tym forum są tacy którzy nie przestrzegają prawa, biją dzieci czy są hipokrytami.
I na koniec napisz, co powoduje nienormalność na forum w kontekście mojego przebywania na forum. To, że mam inne zdanie niż ty? Bez ogólników. Konkrety. Przykłady. Dawaj, będę wiedział co zmienić.
BartNS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartNS » 07.10.2025 10:42

Tu nie o to ze masz inne zdanie co Ja tylko ty go wogole nie masz.
Raz twierdzisz ze trasa przez słowację węgry jest najlepsza, a pożniej ze jeżdzisz przez austrie i słowenie. Kartą płacisz wszędzie gdzie można, a chwilę póżniej wyłącznie gotówka, bo w wątku pojawił się temat napiwków. Co wątek to inne zdanie i inne rady. Pojawiasz się na forum jako "nowy" pytając jak dojechać, a chwilę pózniej sypiesz radami jak z rękawa, a zazwyczaj z google.
Romuald 22 wspomniał, że kasujesz swoje posty i faktycznie pierwsze posty w większości zamieniły się w "..." tylko po co? jeszcze ostatni post bym zrozumiał chlapnąłeś coś niepotrzebnie i wstyd, ale posty z 2024 roku?

A co zmienić? to jest forum dyskusyjne o swoim życiu, swoich doświadczeniach, planach, a nie miejsce do tworzenia alternatywy dla rzeczywistości. Wrzucenie zdjęcia z tajnego zlotu to już był majstersztyk ubaw po pachy.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 07.10.2025 10:56

BartNS napisał(a):Tu nie o to ze masz inne zdanie co Ja tylko ty go wogole nie masz.
Raz twierdzisz ze trasa przez słowację węgry jest najlepsza, a pożniej ze jeżdzisz przez austrie i słowenie. Kartą płacisz wszędzie gdzie można, a chwilę póżniej wyłącznie gotówka, bo w wątku pojawił się temat napiwków. Co wątek to inne zdanie i inne rady. Pojawiasz się na forum jako "nowy" pytając jak dojechać, a chwilę pózniej sypiesz radami jak z rękawa, a zazwyczaj z google.
Romuald 22 wspomniał, że kasujesz swoje posty i faktycznie pierwsze posty w większości zamieniły się w "..." tylko po co? jeszcze ostatni post bym zrozumiał chlapnąłeś coś niepotrzebnie i wstyd, ale posty z 2024 roku?

A co zmienić? to jest forum dyskusyjne o swoim życiu, swoich doświadczeniach, planach, a nie miejsce do tworzenia alternatywy dla rzeczywistości. Wrzucenie zdjęcia z tajnego zlotu to już był majstersztyk ubaw po pachy.

Nigdy nie twierdziłem że trasa przez Węgry jest najlepsza a wręcz przeciwnie. To spotkało się z reakcją tych co uważają inaczej, nazywając mnie trollem. Zawsze pisałem, że jeżdżę przez Austrię ta droga wg mnie z konkretnego miejsca jest optymalna. Wszędzie gdzie można płacę kartą i wątek o napiwkach nic innego nie pokazywał. Normalne jest to, że napiwek daje zawsze w gotówce. Widzisz, te wszystkie porady z Google to ja sam przetestowałem. A jeśli czegoś nie doświadczyłem to pomagam poprzez Google bo od tego jest internet. Jeśli ktoś pyta o lekarza na Lošinju to skąd nam to wiedzieć, chcąc pomóc? Ty nawet nie podjąłes próby.
Kasuję posty bo to moje posty i chcąc kiedyś skasować konto, będę miał mniej roboty. Nic nikomu do tego.
Może ty żyjesz albo tworzysz jakieś alternatywy, ja tego nie robię. I co było takiego śmiesznego w zdjęciu ze spotkania starych znajomych? Skąd myśl, że to jakiś tajny zlot? Była mowa o społeczności cromaniackiej, było zdjęcie pokazujące że lokalnie gdzieś to się utrzymuje. Co ty zrobiłeś w tym temacie?
BartNS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartNS » 07.10.2025 12:48

Marlowe1994 napisał(a):... Co ty zrobiłeś w tym temacie?

No tu mnie masz, jestem pasożytem tego forum. Dla mnie to jest tylko forum z którego udało mi się wiele ciekawych informacji uzyskać, ewentualnie jakąś informację wrzucić i tyle. Kompletnie nie czuje klimatu tego forum, potrzeby, aby się spotkać. Może gdybym dołaczył 10 lat wcześniej byłoby inaczej, a tak szczerze to ciężko tutaj o konstruktywną dyskusją, bo zawsze najpierw odbiega się od głównego tematu, pożniej wyciąga jedno zdanie z kontekstu i dalej jazda, byle ktoś się mógł wykazać, wyżyć, dowartościować. Tutaj argumenty dla kilku osób nie istnieją chyba, że w stylu "lubie zapier... , jeżdze bezpiecznie" brakuje tylko "mam tryb nieśmiertelny" i nikt nie może tego podważać, bo inaczej jest głupkiem. Może wytrzymałem 3-4 dyskusjach i sobie opuściłem.

Sensownie funkcjonują wyłącznie wątki typu podróżnicze, ale tam pochowali się weterani tego forum :), którzy jeszcze 3 lata temu się udzielali w innych wątkach, ale z jakiegoś powodu omijają pozostałe, bo wolą dyskutować, a nie bez sensu bić pianę.

I teraz się dziwić, że nie ma nowych użytkowników, skoro prawie wszystko już napisano, a dyskutowac się nie da, a na przepychanki nie każdy ma ochotę i czas. Gdybym pominał jedną osobę, której wiozłem części pontonu do Splitu to bym mógł napisać, że nikogo z forum na oczy nie widziałem i pewnie na tym pozostanie.

Pewnie na wiosnę jak będę planować wakację to tu wróce, może coś się zmieni, ale prędzej zobacze "404 Not Found" niż większą normalność.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 07.10.2025 13:13

BartNS napisał(a):...bym mógł napisać, że nikogo z forum na oczy nie widziałem i pewnie na tym pozostanie.
Pewnie na wiosnę jak będę planować wakację to tu wróce, może coś się zmieni, ale prędzej zobacze "404 Not Found" niż większą normalność.

Bartosz, nie zniechęcaj się, śledź forum. Zamieść (jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś) zdjęcia w konkursie "Moja Chorwacja", zachęcam w połowie listopada do kupna kalendarza Cro.pl 2026. Może w Twoim rejonie będzie jakieś spotkanie cromaniaków. Prawdopodobnie wiosną będzie na
Śląsku, na które już zapraszam jak nie będzie dla Ciebie za daleko. Pozdrawiam
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 07.10.2025 14:03

....Tutaj argumenty dla kilku osób nie istnieją chyba, że w stylu "lubie zapier... , jeżdze bezpiecznie" brakuje tylko "mam tryb nieśmiertelny" i nikt nie może tego podważać, bo inaczej jest głupkiem....

No widzisz, a jak ja tak pisałem i twierdziłem to zostałem określony trollem. Przez kogoś kto dla mnie, ma mgliste pojęcie o cro i jeździ moim zdaniem w różne miejsca żeby wbić szpilkę z napisem tu byłem, w mapę i uchodzić za znawcę.
Ja zazwyczaj nie odpuszczam i nie nadstawiam drugiego policzka. Motto jest w profilu. Nie obrażam, mam swoje zdanie. Jak choćby boboo czy Adam. I dlatego juz ich nie ma.
ts.1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ts.1 » 07.10.2025 15:13

Marlowe1994 napisał(a):
....Tutaj argumenty dla kilku osób nie istnieją chyba, że w stylu "lubie zapier... , jeżdze bezpiecznie" brakuje tylko "mam tryb nieśmiertelny" i nikt nie może tego podważać, bo inaczej jest głupkiem....

No widzisz, a jak ja tak pisałem i twierdziłem to zostałem określony trollem. Przez kogoś kto dla mnie, ma mgliste pojęcie o cro i jeździ moim zdaniem w różne miejsca żeby wbić szpilkę z napisem tu byłem, w mapę i uchodzić za znawcę.
Ja zazwyczaj nie odpuszczam i nie nadstawiam drugiego policzka. Motto jest w profilu. Nie obrażam, mam swoje zdanie. Jak choćby boboo czy Adam. I dlatego juz ich nie ma.

Nikomu raczej nie przeszkadza ze ktoś ma własne zdanie, problem raczej jest w formie przekazu.
Nie jestem zwolennikiem banowania bo każdego można sobie odznaczyć ignoruj i tak zrobiłem z tym boobo, nie dlatego ze miał własne zdanie, nie dlatego ze było inne niż moje,tylko za formę przekazu. Wiem ze w internecie można niemal wszystko, mieć wyjebane na innych, kozaczyć, w pysk za to się nie dostanie tak jak w realu i właśnie paru gnojków tutaj to wykorzystuje od dawna, zresztą to ogólny problem internetu.
Tyle.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 07.10.2025 16:37

Wiem ze w internecie można niemal wszystko, mieć wyjebane na innych, kozaczyć, w pysk za to się nie dostanie tak jak w realu i właśnie paru gnojków tutaj to wykorzystuje od dawna, zresztą to ogólny problem internetu.

Otóż to. I wcale nie muszą to być chamskie odzywki jakie padały ostatnimi czasy ale i kłamliwe, niby kulturalne wypowiedzi, które przez swą formę uznawane są od razu za prawdziwe.
Co do formy przekazu i boboo to chłop, jak dla mnie, jest inteligentny i zadawał celne pytania i oczekiwał konkretnych odpowiedzi. I wtedy padały ogólniki i inne farmazony. I kręci się afera i przerzucanie odpowiedzialności. Tu na tym forum zawsze było tak, że ci którzy byli obiektem ataku, mieli bardziej przesrane niż agresor. Bo mogli nie odpowiadać. A czy agresor ma prawo atakować? Nie. A czy atakowany ma prawo się bronić? Tak. I za to jest piętnowany. Nawet w regulaminie.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 07.10.2025 22:51

Dziś Władimir Putin obchodzi 73 urodziny.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 07.10.2025 23:16

Murański chce walczyć z Prezydentem Nawrockim :coool:
Koleś kompletnie odjechał.
Pewnie Tuska weźmie sobie do narożnika :lol:

https://przegladsportowy.onet.pl/esport ... yc/de1vf0p
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 10.10.2025 17:33

...
Ostatnio edytowano 10.10.2025 19:45 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 10.10.2025 18:05

Efekt rydzobrania ...
Zdjęcie WhatsApp 2025-10-10 o 11.41.12_89892fae.jpg

Efekt przetworzenia
Zdjęcie WhatsApp 2025-10-10 o 13.55.20_9ef0bce0.jpg
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 10.10.2025 18:16

Imponujące plony :spoko:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 76
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone