Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pogaduchy

Dział testowy poświęcony swobodnym dyskusjom na dowolne, często niezrozumiałe lub kontrowersyjne tematy. Moderacja w tym dziale jest ograniczona. Nie ma obowiązku wchodzenia do tego działu i czytania postów - robisz to na własną odpowiedzialność.
Marlowe1994
Cromaniak
Re: Moje miasto. Mój Kraj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 23.09.2025 09:32

Lokalnie się spotykają. Ale Zlotów i Spotkań już nie ma. Część ludzi się wygumkowała, część została wygumkowana. Kilka osób nie żyje.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 23.09.2025 10:17

Marlowe1994 napisał(a):Lokalnie się spotykają.

Dla mnie "lokalnie" gdzie mam do przejechania na takie spotkanie grubo ponad 100 km. I czasem do innego kraju to to słowo jest słabe.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 23.09.2025 10:35

Lokalnie, w odróżnieniu od ogólnopolsko, dla wszystkich którzy mogliby i chcieliby się zgłosić. Jak było w przypadku Zlotów i Spotkań. Nie są to spotkania ogłaszane na forum i organizowane poprzez forum. I ideą tych spotkań nie jest cro.
Tyle, że to nie temat tego wątku.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 23.09.2025 11:14

Marlowe1994 napisał(a):Lokalnie, w odróżnieniu od ogólnopolsko, dla wszystkich którzy mogliby i chcieliby się zgłosić. Jak było w przypadku Zlotów i Spotkań. Nie są to spotkania ogłaszane na forum i organizowane poprzez forum. I ideą tych spotkań nie jest cro.

Ależ każdy może wyrazić chęć takiego spotkania. To, że nie są ostatnio oficjalnie ogłaszane na forum wystarczy w tej materii napisać PW. Jest kilkunastu jak nie więcej forumowiczów którzy się temu przyjrzą. I skąd ty wiesz co jest ideą tych spotkań? Zapewniam, że oprócz tzw. spraw bieżących dużo się rozmawia, wspomina pobyty w Chorwacji i na forum.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 23.09.2025 11:33

Jak nie są ogłaszane na forum to skąd ktoś ma wiedzieć, że jakaś grupa ludzi ma zamiar się gdzieś spotkać? Do kogo ktoś kto nigdy nie był wcześniej, ma napisać tą PW? Niedługo jadę na tego typu spotkanie, jakoś nie widzę chętnych i pytających. Oczywiście jest na to odpowiedź. Nikt by nie chciał być tam gdzie ja :lool:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 23.09.2025 12:46

Marlowe1994 napisał(a):Jak nie są ogłaszane na forum to skąd ktoś ma wiedzieć, że jakaś grupa ludzi ma zamiar się gdzieś spotkać? Do kogo ktoś kto nigdy nie był wcześniej, ma napisać tą PW? Niedługo jadę na tego typu spotkanie, jakoś nie widzę chętnych i pytających. Oczywiście jest na to odpowiedź. Nikt by nie chciał być tam gdzie ja :lool:

Nie jesteś głupkiem i dobrze wiesz kto bywał i organizował np. spotkania w Zatorze. Jak ktoś inny jest zaciekawiony to to sprawdzi na forum.Więc tam się pisze jak ktoś jest zainteresowany. Co do ostatniego zdania to czytasz w swoich myślach.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 23.09.2025 13:32

Czytanie w swoich myślach to chyba norma. Zawsze słyszałem, że można czytać w czyichś myślach :oczy:
Nie wiem kto bywał w Zatorze na spotkaniach bo ja nie bywałem.
Zapytaj kogoś młodego stażem czy wie kiedy i gdzie spotykają się cromaniacy?
Romuś, ty wiesz gdzie ja się spotkam z ludźmi z dawnej cropli? :lool:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 24.09.2025 11:02

Marlowe1994 napisał(a):Czytanie w swoich myślach to chyba norma. Zawsze słyszałem, że można czytać w czyichś myślach

Dobrze słyszałeś, a ja się nie przejęzyczyłem. Szkoda,że nie wyczuwasz drobnej ironii.
...
Marlowe1994 napisał(a):Romuś, ty wiesz gdzie ja się spotkam z ludźmi z dawnej cropli?

Nie interesuje mnie to bociusiu.

A tzw."młodzi" niech się sami ewentualnie zainteresują bo głupio byłoby ich "molestować" i do czegoś namawiać jak nie mają na coś takiego ochoty.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 24.09.2025 11:29

Jak nie maja ochoty to nie będą szukać info o tym kto z kim się ma zamiar spotkać.
Poza tym ta rozmowa to czcze gadanie. Społeczność cro.pl nie istnieje. Taka jak kiedyś. Moim zdaniem oczywiście.
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 24.09.2025 12:45

Marlowe1994 napisał(a):Społeczność cro.pl nie istnieje.

Trochę wykruszona, ale istnieje :spoko:
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 24.09.2025 14:26

dasuch napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Społeczność cro.pl nie istnieje.

Trochę wykruszona, ale istnieje :spoko:

Moim zdaniem nie istnieje. Zostały grupy ludzi w różnych częściach kraju. Czasem się spotkają. Bo jeśli istnieje ogólnoforumowa społeczność to gdzie są Zloty? Kiedy jest Krakowskie Spotkanie? Gdzie jest Warszawskie Spotkanie na które z tego co wiem, przyjeżdżało ponad 30 osób? Jakoś aktualnie nikt się nie pali do organizacji czegokolwiek ogólnoforumowego.
Było minęło...
dasuch
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dasuch » 24.09.2025 14:32

Marlowe1994 napisał(a):Jakoś aktualnie nikt się nie pali do organizacji czegokolwiek ogólnoforumowego.
Było minęło...

Czekamy na Twój ruch w tej sprawie :D
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 24.09.2025 15:03

Marlowe1994 napisał(a):Moim zdaniem nie istnieje. Zostały grupy ludzi w różnych częściach kraju. Czasem się spotkają. Bo jeśli istnieje ogólnoforumowa społeczność to gdzie są Zloty? Kiedy jest Krakowskie Spotkanie? Gdzie jest Warszawskie Spotkanie na które z tego co wiem, przyjeżdżało ponad 30 osób? Jakoś aktualnie nikt się nie pali do organizacji czegokolwiek ogólnoforumowego.
Było minęło...

Ale pierniczysz. Czy na zloty, krakowskie czy warszawskie spotkania przyjeżdżali ludzie z całej Polski? Zapomniałeś oczywiście o spotkaniach górskich cromaniaków na których byłem. Na ostatnim (nie górskim) było chyba ponad 20 osób. To, że nikt cie tam nie zaprosił to chyba dobrze wiesz dlaczego...
BartNS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BartNS » 24.09.2025 15:14

Marlowe1994 napisał(a):Kiedyś to było forum o cro. Połączyło ludzi i zaczęli się spotykać. Forum było dodatkiem. Potem ogólne zloty się zes.... i ruch na forum zaczęły robić inne destynscje. Wymyślono że cro.pl to forum ogolnopodróżnicze :D

I mowi to osoba która dołączyła w 2024 roku.

Czyżby wywalili drzwiami, a wrócił oknem :)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 24.09.2025 15:16

dasuch napisał(a):
Marlowe1994 napisał(a):Jakoś aktualnie nikt się nie pali do organizacji czegokolwiek ogólnoforumowego.
Było minęło...

Czekamy na Twój ruch w tej sprawie :D

Po co i dla kogo?
Z osobami wywodzącymi się z cropli, z którymi chce się widywać, to się widuję. Została ich garstka.
Ostatnio edytowano 24.09.2025 15:37 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Po godzinach...

Pogaduchy - strona 70
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone