Zyczę wam wszystkim udanego urlopu ,i bezpiecznego powrotu to kraju.
6,3,5,4 trzymajcie się fajery he he
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
ołowiany napisał(a): ... ale np. na Węgrzech jest taki przepis ...

.png)
.png)
.png)
katy92 napisał(a):Witam,
W tym roku wybieram się po raz pierwszy na Chorwację i tak jak w tytule mam pytanie odnośnie upoważnienia. Jadę samochodem razem ze swoim chłopakiem, jednak właścicielem auta jest mój tata- czy potrzebuję jego upoważnienia do prowadzenia pojazdu? Słyszałam już różne opinie...i jeszcze jedno pytanie- jeśli ww.upoważnienie nie jest mi potrzebne to czy w razie jeśli zamieniłabym się z chłopakiem i on by prowadził to też go nie potrzebuje?
Z góry dziękuję bardzo za odpowiedź
.png)
pablos77 napisał(a):katy92 napisał(a):Witam,
W tym roku wybieram się po raz pierwszy na Chorwację i tak jak w tytule mam pytanie odnośnie upoważnienia. Jadę samochodem razem ze swoim chłopakiem, jednak właścicielem auta jest mój tata- czy potrzebuję jego upoważnienia do prowadzenia pojazdu? Słyszałam już różne opinie...i jeszcze jedno pytanie- jeśli ww.upoważnienie nie jest mi potrzebne to czy w razie jeśli zamieniłabym się z chłopakiem i on by prowadził to też go nie potrzebuje?
Z góry dziękuję bardzo za odpowiedź
Potwierdzam 1 raz firmowym z oświadczeniem tylko po polsku. 2 raz umowa z wypożyczalni i bez problemu. Tak na marginesie nie miałem ani raz styczności z policja w Cro.
@katy92
Tata może napisać upoważnienie dla Ciebie i dla chłopaka do prowadzenia auta. Wtedy nie będzie problemu w razie w. Nie miałem jeszcze takiej sytuacji żeby o to ktoś pytał. Zawsze może sie trafić jakiś nadgorliwy policmanNie przejmowałbym się tym nazwisko jest takie samę więc no problem.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne