Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podgora

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 19.07.2011 22:44

A odwiedziłaś starą Podgorę? Jeśli nie, to żałuj! To jest właśnie miejsce, które ma prawdziwie chorwacki klimat... mimo że do morza kawał drogi.
dagolu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagolu » 20.07.2011 08:36

Tak, tak. Stara Podgora to jest właśnie to, z czym mi się Chorwacja kojarzy, i jeszcze ten punkt widokowy - rewelacja! Ogólnie to pewnie wygląda tak, że tylko narzekam i narzekam. Otóż nie, zwiedzliśmy inne piękne miejsca (Mostar, Kravice, Dubrownik), poznaliśmy fantastycznych ludzi, wypoczęliśmy psychicznie (tak robi 2 tygodnie bez telewizji i telefonów służbowych). Po prostu nie zachwalam bezkrytycznie miejsca tylko dlatego, że to Chorwacja.
kacperix1984
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kacperix1984 » 04.08.2011 15:01

Witam, czy ktoś z osób które znają dobrze podgorę jest mi w stanie powiedzieć gdzie powinienem szukać apartamentu aby mieć jak najbliżej do plaż ze zdjęć:
Obrazek

prosiłbym o zaznaczenie na mapce albo podanie współrzędnych do odnalezienia na maps google:
Obrazek

Wiem że Podgora jest dość płaska więc zastanawiam się czy można liczyć na apartament na skarpie żeby od razy mieć piękny widoczek z tarasu, jeśli ktoś ma namiar na tego typu lokal to bardzo proszę również o info.

dzięki i pozdrawiam
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 04.08.2011 19:01

Pierwsze zdjęcie to plaża tuż za hotelem Sirena. Tam w tym roku najczęściej opalaliśmy się. Drugie to północny skraj Podgory od strony Makarskiej a trzecie przeciwny koniec od strony południowej. Kto Ci powiedział, że Podgora jest płaska? Znam bardziej płaskie miejscowości w Chorwacji - nawet w Dalmacji :)
bartpajak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartpajak » 05.08.2011 22:35

Muszę się niestety nie zgodzić z moim przedmówcą. Na zdjęciu drugim i trzecim jest przedstawione jedno miejsce, zatoczka która znajduję się w kierunku Tucepi. Zdjęcie drugie to wejście na plaże i południe zatoczki a zdjęcie trzecie to północ zatoczki.Co do współrzędnych: 43"14'55,80 N i 17"03'49,00 E. Proponuję rzucić okiem na google earth wraz z zdjęciami.
W najbliższej okolicy tej zatoczki nie ma kwater, najbliższe w Podgorze oddalonej około 800metrów. Polecam to miejsce, bardzo urokliwe, szczególnie jak jest mało ludzi. Do południa jest tam przyjemny cień, można spokojnie popłynąć do niedalekiego Tucepi. Byłem w zeszłym roku i było pusto na tej plaży, a już w tym roku zdarzały się dni w których był dość duży tłok.
pozdrawiam
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 18.08.2011 08:37

martynkaaa90 jedziesz 19 na chorwacje ?
porek388
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) porek388 » 24.02.2012 09:41

croturist napisał(a):hellooo......jedziemy tu... https://picasaweb.google.com/sumic.apar ... 1250890322
Macie jakies opinie?....
POZDRAWIAM

Zastanawiamy się nad tym apartamentem. Czy to jest ten z dużym tarasem? Czy przylegająca do budynku droga to jadranka i czy ewentualny hałas przeszkadza w wypoczynku? No i ewentualnie może masz jakieś uwagi co do apartamentu/właściciela?
Esti
Podróżnik
Podgora - villa nives

Nieprzeczytany postnapisał(a) Esti » 17.03.2012 13:54

Witajcie !
W tym roku po raz trzeci Makarska Riviera ;) Tym razem padło na Podgorę ! Mam pytanie o nocne życie w tej miejscowości i realną odległość apartamentu od centrum. Czy ktoś zna tą willę: http://www.vila-nives.com/ ?
Wcześniej byliśmy (ja + mąż + obecnie 11 letnia córka) w Kravicy oraz w Bratusie - tam trochę spokojniej jak myślę. Czy główna plaża w Podgorze jest bardzo "przeludniona" w drugiej połowie lipca ?
Z góry dziękuję wszystkim uczynnym za życzliwe rady i pozdrawiam Cromaniaków ;)
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 06.07.2012 18:55

Mam pytanie
gdzie w Podgorze najlepiej się zatrzymać i szukać apartementów?
jakaś ulica? czy punkt w którym mogą być oferty z wynajmem?
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 06.07.2012 19:22

Dżejan napisał(a):Mam pytanie
gdzie w Podgorze najlepiej się zatrzymać i szukać apartementów?
jakaś ulica? czy punkt w którym mogą być oferty z wynajmem?

Wjeżdżając do Podgory z kierunku Split-Dubrovnik,
zobaczysz przy drodze tzw.staczy z ofertami.
Jadąc dalej na dół tą ulicą(nazywa się Kovacica),
w kierunku Jadranu,na jej końcu będzie agencja turystyczna.
W pobliżu agencji jest też parking(płatny).
Jedź spokojnie,oferty znajdą cię same :wink:
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 06.07.2012 20:22

dzięki kleeberg :)

jak szukać planów miast Chorwacji? szczególnie tych mniejszych nie mogę znaleźć, co wpisać w googlach?
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 06.07.2012 21:45

Dżejan napisał(a):dzięki kleeberg :)

jak szukać planów miast Chorwacji? szczególnie tych mniejszych nie mogę znaleźć, co wpisać w googlach?

Tu już musisz sam pokombinować. :lol: :idea:
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 07.07.2012 16:30

a wystarczyło, żeby podpowiedzieć, że mapa to jest karte
np. karta podaca
agus87
Odkrywca
Podgora

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 25.07.2012 10:40

witam :)
7 sierpnia wybieram się z rodzinką do Podgory
w tym z 1,5 roczną córeczką
mam pytanko
gdzieś wyczytałam, że miejscami plaże w Podgorze są piaszczyste, czy mogłabym otrzymać jakieś wskazówki w którym mniej więcej miejscu ( od jakiej ulicy, jakiś charakterystyczny znak:P)

jakieś knajpki godne polecenia?
miejsca?
atrakcje turystyczne dla maluchów?
może też jakieś porady i wskazówki??

jedziemy pierwszy raz, powiem szczerze, że najbardziej boje się drogi, chociaż moje dziecko jest mega spokojne w samochodzie i jazda nad morze 450 km to dla niej pikuś
a tutaj pojedziemy na noc, więc mam cicha nadzieję, że trochę pośpi :o

pozdrawiam, Agnieszka
dubiel1
Plażowicz
Pytanie Villa Nives_Podgora

Nieprzeczytany postnapisał(a) dubiel1 » 28.07.2012 07:36

Prosze o udzielenie informacji nt apartamentow Villa Nives w Podgorze. Jak wyglada, jaka jest realna odleglosc do plazy oraz czy jest on polozony na wysokim wzgorzu ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne