Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podgora

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dżejan
Cromaniak
Re: Podgora 2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 17.01.2013 10:38

z przejściem przez jadrankę nie ma problemu, bedziesz miał/a blisko do fajnej plaży caklje płaskiej i żwirkowej z prysznicem i z cypelkiem w morze do skakania
pajchiwo
Autostopowicz
Re: Podgora 2011

Nieprzeczytany postnapisał(a) pajchiwo » 17.01.2013 20:40

Dzięki, Dżejan!
david8213
Odkrywca
Szlaki górskie w Podgorze

Nieprzeczytany postnapisał(a) david8213 » 29.01.2013 19:42

Czy ma ktoś mapy ze szlakami górskimi w miejscowości Podgora ?
Fatamorgana
Koneser
Re: Szlaki górskie w Podgorze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 29.01.2013 21:06

Może sprecyzuj o co konkretnie Ci chodzi. Będzie łatwiej. :wink:
Amikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amikol » 29.01.2013 22:07

oj tak, w Podgorze takich szlaków nie ma bo to miejscowość nadmorska, pewnie chodzi o Biokowo , a tam najsłynniejszy to na SW.JURE a o tym już jest na forum
david8213
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) david8213 » 30.01.2013 13:29

Z Makarskiej na Biokovo to już chodziłem. Chodzi mi o szlaki na te małe górki z Podgory
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.01.2013 18:00

Pewno Cię to nie usatysfakcjonuje ale jakaś mapka Podgory i okolic tutaj jest.
KLIK

Pozdrav
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 30.01.2013 19:33

Spróbuj wprowadzić w GOOGLE hasło "hrvatska sluzba map biokovo"... potem wejdź w "park prirode biokovo" na stronie jest link do super dokładnej mapy BIOKOVA ( wg mnie nie ma lepszej). Mapa ukazuje się w " kawałkach" i chyba jest dostępna przez 30 dni od pierwszego wejścia. (licencja). Jak ci bardzo zależy to możesz ją poskładać i "zapamiętać". Oczywiście nie namawiam do omijania licencji, chętnie bym taką mapę zakupił w Polsce. Jest tam świetnie oznaczony szlak z Podgory na sv Ilja, oraz okolic, a także całego Biokova. W tym roku zamierzam pochodzić po BIOKOV0 i taka mapa to skarb.
GAJUS
anusiaaa85
Autostopowicz
Re: PODGORA na dwa tygodnie

Nieprzeczytany postnapisał(a) anusiaaa85 » 11.07.2013 19:02

hej a znacie nazwy biur by popatrzeć jakie mają wycieczki??
grek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grek » 18.07.2013 12:57

Nazw Biur nie pamiętam, ale doskonale pamiętam ofertę. Standardowo są to najbardziej znane miejsca tej częsci Dalmacji (Split, Dubrovnik, Korcula), a także i pobliskiej BiH (Medjugorje, Mostar). Oczywiście można wybrać statkiem (fish-picnic) na Brac i Hvar, oraz na Korcule (w czwartki). Organizowane są wyjazdy na "spływ Cetiną"
agus87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus87 » 19.07.2013 20:21

ja też byłam w Podgorze
też jako pierwszy raz - rok temu
super :D
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 23.07.2013 13:12

Czy ktoś może polecić dobrą knajpkę w Podgorze, najlepiej z dobrą pizza bo moje dziewczyny ją uwielbiają. Podobno jest tam też jakiś plac zabaw dla dzieci, ciężko znaleźć? Dzięki.
grek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grek » 23.07.2013 13:52

lukasz22i napisał(a):Czy ktoś może polecić dobrą knajpkę w Podgorze, najlepiej z dobrą pizza bo moje dziewczyny ją uwielbiają. Podobno jest tam też jakiś plac zabaw dla dzieci, ciężko znaleźć? Dzięki.

Plac zabaw jest przy porcie tuż obok parkingu. Łatwo go znaleźć.
Jest kilka knajp serwujących pizzę. Nie wskaże ani jednej, bo w czasie pobytu w Podgorze zjadłem tylko jedną pizzę w ...Trogirze. Kilka knajp sprzedaje pizzę na sztuki, więc najpierw można podegustować zanim się udacie do konkretnej knajpy
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 29.07.2013 11:16

A czy polecicie, gdzie można dobrze zjeść w Podgorze? W innym wątku polecany jest :Roko food house oraz Konoba Obala, może coś jeszcze dorzucicie do tej listy?
szok13
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szok13 » 05.08.2013 00:09

Właśnie wróciliśmy ze wspaniałego pobytu w Chorwacji. Niestety tego odczucia absolutnie nie można powiązać z Podgorą. Wprost przeciwnie, zaraz po przyjeździe do tego miejsca przeżyliśmy właśnie szok! Wybraliśmy się w podróż w składzie 4 osoby dorosłe i 3 małych dzieci. W czasie prowadzonych w zwykłym trybie uzgodnień z właścicielką domu (wskazanego przez punkt informacji turystycznej w Podgorze!) przy ul. Ivana Gorana Kovaćića nr 7 nagle wyskoczył przyczajony w budynku prawdopodobnie mąż tej pani i, nie zważając na obecność dzieci, dzikimi wrzaskami o obraźliwym wydźwięku oraz poszturchiwaniami wręcz namacalnie dał nam do zrozumienia, że mamy natychmiast się wynosić. Chamskie zachowanie należało właściwie zgłosić na policję, ale prosta kalkulacja opłacalności takiego zadziałania w tych warunkach podyktowała nam niezwłoczne opuszczenie tej miejscowości tym bardziej, że zachowanie tego człowieka, pomimo ubolewania jego kobiety, było bezwzględne i jakieś dziwne - jego gesty przypominały działania wymuszające w warunkach bojowych. Jak się okazało dokonany wybór, choć trudny, był jednak trafny. Niniejszą relację o możliwości wystąpienia takich nieprzewidywalnych zdarzeń w standardowych, wydawałoby się, okolicznościach postanowiłem napisać nie bez oporu, ponieważ nadal żywię serdeczne odczucia wobec Chorwatów, od których kiedyś zaznałem znaczącej pomocy, ale uczyniłem to właśnie ze względu na tamtych ludzi aby tego rodzaju szaleńcy nie wpływali negatywnie na postrzeganie tego pięknego kraju, który mam nadzieję nadal odwiedzać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone