Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Podgora

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojtek_p
Croentuzjasta
Willa Nives Podgora

Postnapisał(a) wojtek_p » 09.11.2016 08:37

Witam. Ktoś z szanownego grona był może w willi Nives w Podgorze (ul. Marka Marulica 41)? Jeśli tak, to bardzo proszę o kilka informacji na temat tego lokum.
akwarysta6
Odkrywca
Re: Podgora - villa nives

Postnapisał(a) akwarysta6 » 09.11.2016 13:10

Ja też planuje w przyszłym roku pojechać do powyższego ośrodka. Co do opinii na booking.com to ośrodek ma znakomite oceny, a co jak co to ja się tym kieruję robiąc rezerwację przez booking.com i jeszcze się nigdy nie zawiodłem.
franiu
Autostopowicz
Re: Podgora 2011

Postnapisał(a) franiu » 26.01.2017 11:40

Witam, mam pytanie dotyczące apartamentu w Podgorze Vinko Alerić - jakie są warunki i jaka droga do plaży.
Ustian
Globtroter
Re: Knajpki w Podgorze

Postnapisał(a) Ustian » 27.07.2017 06:24

Namowieni przez dzieci na pizze poszlismy do Ahipary. Kelner mily, zartowal, az zlozylismy zamowienie. Duza pizza na dwoje doroslych i dwojke malych dzieci, dwa piwa, sprite i sok. W jednym momencie mu sie odwidzialo, jakby umial to nas wy*******. Czulem sie jak najwiekszy zebrak. Nie dal nam sztuccow, talerzy mowie no to przeciez pizza to nie musi byc, ale innym jednak dawal. Niestety ale dalo sie odczuc, ze zajmujemy im stolik. Juz na pewno im stolika nie zajme.
Na przeciwko restauracji Ruva pod hotelem Podgorka jest w barze stoisko z lodami, a ze maja bardzo dobre lody kokosowe to trzy razy dzennie zagladalismy tam z plazy. Jedna dziewczyna brunetka, mila ogolnie ok. Druga ciemna blondynka zaraz jak przyszlismycos tam do swojej kolezaneczki z usmiechem o polakko i sie chichotaly. Dobra mowie nie rozumiem to nie wiem z czego sie smieją. Za drugim razem chciala mnie okrasc na 20kun, żona za 2lody po 7 dala 100 a dostala 66. Po minucie podszedlm ze mi zle wydala i bez patrzenia na reszte dupla mi 20kun na lade.
karin74
Cromaniak

Postnapisał(a) karin74 » 27.07.2017 11:03

Ustian napisał(a):Namowieni przez dzieci na pizze poszlismy do Ahipary. Kelner mily, zartowal, az zlozylismy zamowienie. Duza pizza na dwoje doroslych i dwojke malych dzieci, dwa piwa, sprite i sok. W jednym momencie mu sie odwidzialo, jakby umial to nas wy*******. Czulem sie jak najwiekszy zebrak. Nie dal nam sztuccow, talerzy mowie no to przeciez pizza to nie musi byc, ale innym jednak dawal. Niestety ale dalo sie odczuc, ze zajmujemy im stolik. Juz na pewno im stolika nie zajme.
Na przeciwko restauracji Ruva pod hotelem Podgorka jest w barze stoisko z lodami, a ze maja bardzo dobre lody kokosowe to trzy razy dzennie zagladalismy tam z plazy. Jedna dziewczyna brunetka, mila ogolnie ok. Druga ciemna blondynka zaraz jak przyszlismycos tam do swojej kolezaneczki z usmiechem o polakko i sie chichotaly. Dobra mowie nie rozumiem to nie wiem z czego sie smieją. Za drugim razem chciala mnie okrasc na 20kun, żona za 2lody po 7 dala 100 a dostala 66. Po minucie podszedlm ze mi zle wydala i bez patrzenia na reszte dupla mi 20kun na lade.

POLAKO...DESPACITO :oczko_usmiech: czyli....POWOLI :mrgreen:
Arooo
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Arooo » 03.08.2017 12:28

Polecam Restaurację Paradiso w Podgorze-Ćaklie ( spacerkiem 10 min z Podgory)
Fantastyczny klimat, kumaty kelner/właściciel z poczuciem humoru.
Ceny podobne jak wszędzie, potrawy pyszne i ładnie podane.
Przy rachunku medicine + lizaki dla dzieci
Gość prowadzi knajpę od 1976 roku 8O

Jeśli chodzi o Pizzę to w połowie deptaka jest Pizza Italiana ( na kawałki i talerze)
Pychotka, prawie jak we Włoszech + pyszna domowa lemoniada

Zdecydowanie NIE POLECAM knajpy/namiotu obok straganów z warzywami (za cmentarzem)
Brudno, jedzenie nie smaczne, kelner 3 razy zbierał zamówienie a i tak pomylił
ewula91
Cromaniak

Postnapisał(a) ewula91 » 06.08.2017 11:24

Ja jedynie byłam 3 razy na obiedzie w Konobie Grill Ružmarin idąc w stronę Čaklje. Jedzenie bardzo dobre i miła obsługa :)
Pivko
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Pivko » 07.08.2017 08:45

ewula91 napisał(a):Ja jedynie byłam 3 razy na obiedzie w Konobie Grill Ružmarin idąc w stronę Čaklje. Jedzenie bardzo dobre i miła obsługa :)

już jej nie ma :-( jakaś inna knajpa w jej miejscu a jedzenie lipne :-( . Specjalnie z Podacy tam w tym roku pojechaliśmy w tu zonk ...
ewula91
Cromaniak

Postnapisał(a) ewula91 » 07.08.2017 09:43

Pivko napisał(a):
ewula91 napisał(a):Ja jedynie byłam 3 razy na obiedzie w Konobie Grill Ružmarin idąc w stronę Čaklje. Jedzenie bardzo dobre i miła obsługa :)

już jej nie ma :-( jakaś inna knajpa w jej miejscu a jedzenie lipne :-( . Specjalnie z Podacy tam w tym roku pojechaliśmy w tu zonk ...

Oj szkoda :cry: ja tam byłam w zeszłym roku. Atmosfera i otoczenie nam odpowiadały :wink:
Pivko
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Pivko » 07.08.2017 09:44

ewula91 napisał(a):
Pivko napisał(a):

Oj szkoda :cry: ja tam byłam w zeszłym roku. Atmosfera i otoczenie nam odpowiadały :wink:

no szkoda.. bo jedzonko było dobre i ceny normalne.my też w tamtym roku tam jadaliśmy
moninipis
Podróżnik
Re: luka kokic podgora

Postnapisał(a) moninipis » 09.08.2017 14:14

7 lat później powiadam na to pytanie, ale to dla potomnych szukających informacji na temat tego apartamentu. Byłam mieszkałam. Wszystko zgadza się ze zdjęciami. Cena dobra jak na tak bliską odległość od mariny. Apartament zadbany, klimatyzacja działająca, piękny widok na morze. Parking położony wyżej, ale to nie problem. Ogółem wszystko super :) do tego bardzo kontaktowa córka właścicielki, sympatyczna. Sama gospodyni nie wiele rozumiała ale była bardzo pomocna. Ogółem pobyt w Podgorze uznaję za udany, ale za krótki z powodu pożaru i nagłej sytuacji rodzinnej, które przyspieszyły co nieco nasz powrót.
maja_89
Podróżnik

Postnapisał(a) maja_89 » 21.08.2017 16:40

Gdzie w Podgórze kupie muszelki malowane przez lokalne dzieci? Jestem 3ci dzien i widziałam tylko w sklepach na deptaku. No i gdzie kupię dobre domowe wino? :-) co myślicie o tym w willi roscic ul. Tina Ujevića. Dziękuję.
darkeldo
Podróżnik
Adres w Podgorze

Postnapisał(a) darkeldo » 29.01.2018 07:14

Cześć, prawdopodobnie będe w wakacje w Podgorze na .ul Vladimira Nazora 14. Czy ktos byl na tej ulicy? Chcialbym sie dowiedzieć coś więcej, jak daleko do centrum, wody, sklepów. Może ktoś już wynajmowal u Vinka Alerica?Dzięki za pomoc.
Anai
Cromaniak
Re: Adres w Podgorze

Postnapisał(a) Anai » 29.01.2018 20:31

darkeldo napisał(a):Cześć, prawdopodobnie będe w wakacje w Podgorze na .ul Vladimira Nazora 14. Czy ktos byl na tej ulicy? Chcialbym sie dowiedzieć coś więcej, jak daleko do centrum, wody, sklepów. Może ktoś już wynajmowal u Vinka Alerica?Dzięki za pomoc.

Byłam ciut niżej w apartamentach Palma...
Do centrum 10 -15 minut wolnym krokiem (jest deptak) i do plaży też kawałek, gorszy jest jednak z plaży powrót, bo pod górkę dość ;)
Bez podgora.jpg

_MG_8269-51.jpg
Deptak...

_MG_8264a.JPG
Schody, schody i jeszcze więcej schodów ;)
martinb33
Odkrywca
Co zwiedzić w Podgorze i w okolicy do max 100km

Postnapisał(a) martinb33 » 30.01.2018 20:23

Cześć.
Pierwszy raz będę w Chorwacji. Nasza baza wypadowa to Podgora, do dyspozycji mamy własne auto.
Jako że na pewno nie chcemy przeleżeć całego urlopu na plaży, a i pogoda może się trafić gorsza, chciałem was prosić o informacje co w okolicach Podgory jest wartego zobaczenia, no nie dalej niż 100km. Kategoria atrakcji nie jest istotna ponieważ wszystko nas może zainteresować. Ponieważ nie byłem tam nigdy proszę was o w miarę dokładne info o danej atrakcji, a i mapką bym nie pogardził ;)
Jak temat był to nie krzyczcie tylko przekierujcie, szukałem ale bez skutku.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne