CoolSwimmer napisał(a):Hej CinnamonGirl Co sie nie podoba rzeciwnikom w Podgorze ? jakie magą mieć upodobania ? Pozdrawiam ciepło
No to ja powiem co się nie podoba... Właśnie wróciłem z Podgory... dzisiaj. Był to mój trzeci pobyt w Chorwacji i chyba najmniej udany. Padło na Podgorę... Dlaczego? To inny temat. Dla mnie to miejsce najbardziej przypominało mi nasze polskie miasteczka nad Bałtykiem. Ciasnota nowych apartamentowców... prawie blokowisko. Deptak po godzinie 19 nie do przejścia... Trzeba rozpychać się łokciami. Co knajpa to inna muzyka. Miałem taras blisko, więc te nakładające się dźwięki tworzyły po prostu niestrawialny jazgot. No i te tandeciarsko-odpustowe stragany... To samo na plaży. Znalezienie miejsca po godzinie 10 graniczy z cudem. Byłem na przełomie czerwca i lipca. Nie wyobrażam sobie jak to wygląda miesiąc później.
By nie było tak gorzko... Jest jeszcze stara Podgora - miejsce urzekające. Każdy powinien się tam wybrać.
Według mnie Podgora to miejsce dla tych samych ludzi, którzy zimą jeżdżą do Zakopanego by "zaszpanować" na Krupówkach. Dla miłośników Chorwacji są znacznie ciekawsze miejsca.

.png)
.png)
.png)
.png)