Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

początek sierpnia wolne apartamenty ??

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magda35
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda35 » 24.07.2008 16:44

Witam, godzinami przeglądam forum, wiele cennych uwag znalazłam, ale ciągle nurtuje mnie jedno pytanie, czy jadąc w ciemno znajde wolny apartament dla 5 osób, jedziemy w sobote 2 sierpnia, w chorwacji bedziemy z samego rana, postów jest wiele na ten temat, zdania są podzielone, może ktoś jezdził w tych terminach i może doradzić ??, chce jechac gdzieś poniżej Splitu, najlepiej okolice makarskiej, apartament nie musi być przy samym morzu, ale też nie za daleko, ale czy wogóle jakiś znajdziemy dla 5 osób ???? jak uważacie, prosze nie zamykać tego postu, wiem że są inne podobne, ale nie aktualne :) dziekuje wszystkim
Krakus_z_Podgórza
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krakus_z_Podgórza » 24.07.2008 17:17

Trudno mi sie wypowiadać czy coś znajdziecie. Pewnie tak, bo apartamentó jest wiele.
Serdecznie polecam miejscowość Promajna między Baską Vodą a Makarską. Niewielka osada w dół od Magistrali z piękną plażą (no, brakuje palm, któe są w Makarskiej). Bez wszechobecnego w Baśce Vodzie czy Makarskiej hałasu i ścisku. Wygodne ścieżki do spacerów wzdłuż morza w prawo i w lewo.
A jak już tam bęziecie to wybierzcie sie autem na Sveti Jure (1723 m n.p.m.). Niezapomniane wrażenia na wąskich mijankach, gdy trzeba się cofać nad przepaścią i nigdy nie wiesz co jest za ostrym zakrętem
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 24.07.2008 18:21

[quote="magda35"]Witam, godzinami przeglądam forum, wiele cennych uwag znalazłam, ale ciągle nurtuje mnie jedno pytanie, czy jadąc w ciemno znajde wolny apartament dla 5 osób, jedziemy w sobote 2 sierpnia, w chorwacji bedziemy z samego rana, postów jest wiele na ten temat, zdania są podzielone, może ktoś jezdził w tych terminach i może doradzić ??, chce jechac gdzieś poniżej Splitu, najlepiej okolice makarskiej, apartament nie musi być przy samym morzu, ale też nie za daleko, ale czy wogóle jakiś znajdziemy dla 5 osób ???? jak uważacie, prosze nie zamykać tego postu, wiem że są inne podobne, ale nie aktualne :) dziekuje wszystkim[/quote]

Jak moze byc post nieaktualny? Post moze zawierac odpowiedz na Twoje pytania lub nie. A skoro zdania sa podzielone na temat jazdy w ciemno, to cudow nie bedzie i nic sie nie zmieni w tym temacie. Znajdziesz cos pewnie, ale beda to jakies malo atrakcyjne apartamenty lub drogie itp. W takiej sytuacji lepiej szukac w malych miejscowosciach (wioskach) gdzie ruch niewielki.
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 24.07.2008 20:21

Możesz mieć duży problem ze znalezieniem kwatery w tym terminie i w tych okolicach.
Wiem to z ubiegłorocznego wyjazdu w tym terminie i w te okolice, i również w 5 osób.Poszukiwania zaczęliśmy około godziny 10.00 zaraz za Makarską, a skończyliśmy o 15.00 w Zaostrogu. :cry:
Znaleźliśmy apartament tylko dzięki bezinteresownej pomocy nieznajomego Chorwata, który obwiózł nas po całej miejscowości, po znajomych i obcych.
Apartament 500 m od morza, w cenie 55 euro.
NIGDY więcej w tym terminie i w ciemno :evil:
Dopiero po tygodniu naszego pobytu zaczęło robić się luźniej.
Więc może warto przesunąć termin wyjazdu?
magda35
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda35 » 24.07.2008 20:46

Renatka66 napisał(a):Możesz mieć duży problem ze znalezieniem kwatery w tym terminie i w tych okolicach.
Wiem to z ubiegłorocznego wyjazdu w tym terminie i w te okolice, i również w 5 osób.Poszukiwania zaczęliśmy około godziny 10.00 zaraz za Makarską, a skończyliśmy o 15.00 w Zaostrogu. :cry:
Znaleźliśmy apartament tylko dzięki bezinteresownej pomocy nieznajomego Chorwata, który obwiózł nas po całej miejscowości, po znajomych i obcych.
Apartament 500 m od morza, w cenie 55 euro.
NIGDY więcej w tym terminie i w ciemno :evil:
Dopiero po tygodniu naszego pobytu zaczęło robić się luźniej.
Więc może warto przesunąć termin wyjazdu?

nie możemy przesunąć terminu, ciężko było sie razem umówić, więc nie ma mowy o innym terminie, na szukanie kwater też już za późno, większość osób jednak pisze że coś tam sie zawsze znajdzie, wiec zaryzykujemy :(
bietka1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bietka1964 » 25.07.2008 06:41

Wrócilismy z Breli i szukalismy apartamentu własnie dla 5 osób.Nigdy więcej nie wybiorę się w taki sposób.Może ludziska mają więcej szczęcia.Proponowano nam nory za 90 euro bo tylko to zostało.Mając w pamięci rady z forum aby nie brać byle czego i szukać dalej wracałam po te byle co a już z było zajęte. Tam nie ma gdzie zaparkować samochodu by pójść i popytać.Uliczki są wąziutkie,jak przystaniesz na chwilę to zaraz krzyczą ,,privat'' i każą odjechać a za tobą tworzy się niesamowity korek i miejscowi od razu trąbią.Najwięcej pracy ma laweciarz odholowujący auta.
joe_simpson
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joe_simpson » 25.07.2008 08:15

ja też jade w ciemno w sierpniu, dużo czytałem i jednak większość jest za tym żeby jechać w ciemno, w bardziej popularnych miejscowościach może być cięzko, ale jest wiele mniejszych też pięknych gdzie napewno coś znajdziemy :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.07.2008 09:39

Brela, Baska, Tucepi o tym każdy słyszał i każdy pierwsze kroki tam kieruje. Może trzeba było spróbować w mniej znanych miejscach typu Żivogosce, Podaca :?:
egi
Podróżnik
Hej Magda 35

Nieprzeczytany postnapisał(a) egi » 25.07.2008 10:12

Mam podobna sytuacje jak ty!!Tez chcemy byc 2,08 na Chorwacji tez w piec osob z tym ze z 3 dzieci,tez bedziemy chyba jechac w ciemno.Tez czytam,szukam i nic.Skad jedziecie i gdzie?My chcemy albo na Tucepi,omiś lub orebić.Pozdrawiam
magda35
Plażowicz
Re: Hej Magda 35

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda35 » 25.07.2008 10:25

egi napisał(a):Mam podobna sytuacje jak ty!!Tez chcemy byc 2,08 na Chorwacji tez w piec osob z tym ze z 3 dzieci,tez bedziemy chyba jechac w ciemno.Tez czytam,szukam i nic.Skad jedziecie i gdzie?My chcemy albo na Tucepi,omiś lub orebić.Pozdrawiam

My będziemy na miejscu 3.08 w niedziele, jedziemy gdzieś miedzy splitem a dubrovnikiem, tam gdzie znajdziemy coś wolnego, im bliżej tym bardziej się boje, zobaczymy co z tego będzie, coś napewno znajdziemy
egi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) egi » 25.07.2008 10:38

to malutki obszar :D my tez tak jedziemy w te miejscowosci w ktorejs napewno znajdziemy.Moze nawet sie spotkamy przypadkowo:).My jedziemy z Krakowa w pt kolo 18.Zycze udanego wypoczynku
magda35
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda35 » 25.07.2008 10:43

my jedziemy z Sosnowca ok 11 wyjeżdzamy, chcemy być z samego rana, wolimy jechąc wcześniej i tam czekać niż być później, bo im wcześniej tym napewno łatwiej z kwaterami, również życze udanych wczasów :) jak ktoś wrócił niedawno z tych okolic niech pisze jak wygląda sytuacja, mile widziane te bardziej optymistyczne wersje :):):)
dyzo
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dyzo » 25.07.2008 15:36

My też wyjeżdżamy z katowic 2 sierpnia i jedziemy w ciemno do chorwacji pierwszy raz plany są na okolice vodic ale to jeszcze nieustalone w glowie mam mętlik jedeziemy w 2 pary z dwojgiem dzieci jak możecie pomóżcie co robi i gdzie jechac.
KB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KB » 25.07.2008 19:09

dyzo napisał(a):My też wyjeżdżamy z katowic 2 sierpnia i jedziemy w ciemno do chorwacji pierwszy raz plany są na okolice vodic ale to jeszcze nieustalone w glowie mam mętlik jedeziemy w 2 pary z dwojgiem dzieci jak możecie pomóżcie co robi i gdzie jechac.

Polecam Rivierę Makarską.Przed Makarską zawsze stoi parę osób oferujących apartamenty (nie zawsze w samej Makarskiej).Ja spadam jutro 5 raz w ciemno również z dzieciakami i myślę że będzie OK.
Pozdrawiam .
piotr-unia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr-unia » 26.07.2008 12:52

Za tydzień jadę pierwszy raz. Czy oprócz cen podanych za aparatment (i gdy nie ma żadnych dodatkowych warunków) należy się liczyć z nioeprzewidzianymi wcześniej dopłatami? Jak się płaci: z góry czy z dołu?
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone