Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pobieraczek=oszuści

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2011 16:04

Raul73 napisał(a):A ten swoje....
Czy ty przypadkiem nie pracujesz dla Pobieraczka??

Raul oprócz tego, że dajesz wstawki w tym temacie (dla mnie spoko) to jeśli jesteś fachurka to napisz jak jest w tym temacie, bo to co piszesz nadaje się do cro baru, a nie dla gościa, który popadł w tarapaty z tego powodu.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.02.2011 16:11

zebik napisał(a):
Raul73 napisał(a):A ten swoje....
Czy ty przypadkiem nie pracujesz dla Pobieraczka??

Raul oprócz tego, że dajesz wstawki w tym temacie (dla mnie spoko) to jeśli jesteś fachurka to napisz jak jest w tym temacie, bo to co piszesz nadaje się do cro baru, a nie dla gościa, który popadł w tarapaty z tego powodu.

Żaden fachurka! I żadne tarapaty. Nikt nigdy nie zostal przez Pobieraczka oskarżony bo nie mają do tego podstaw - i wszystko w tym temacie! Już przecież tyle osób tu pisało: olać ich. To jedyna metoda.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.02.2011 16:45

http://www.se.pl/technologie/internet/p ... 35666.html

Czy ktoś jeszcze jest za tym żeby płacić sraczkowi?

Teraz do Raula73...... pierniczyć trzy po trzy........

Raul73 napisał(a):Nic nie trzeba ustawiać ani niczego maskującego używać! Żaden dostawca internetu nie ma obowiązku podawać żadnym służbom (nawet policji) adresów IP swoich klientów. Mało tego, nie mają nawet obowiązku ich rejestru (chociaz to oczywiście robi się samo automatycznie w pamięci). I naprawdę TP SA, Netia podają adres IP tylko w wyjątkowych okolicznościach - poważne przestępstwa typu pedofilia czy zamachy terorystyczne. Żaden usługodawca nie poda policji adresu klienta podejrzanego o ściąfanie z netu, bo to dla takiego usługodawcy jeden klient mniej.

Wstępnie napisałem kilka postów wyżej odnośnie tego posta który napisałeś , jednak po krótkim namyśle skasowałem go.

Proszę cię nie mąć ludziom w głowach , o rzeczach o których nie masz pojęcia i z którymi nie miałeś do czynienia.

Przez takich mądrusiów jak ty , nie tak dawno padło kilka stron p2p i parę osób , których znałem osobiście , ma teraz spore problemy.
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 02.02.2011 16:54

Tak żeby każdy poniał.

Jeśli przedsiębiorca na swojej witrynie internetowej oświadcza:
Daję ci prawo do bezpłatnego dostępu do serwerów Usenet przez 10 dni.
Jeśli przed upływem 10 dni oświadczysz, że rezygnujesz z dalszego korzystania z serwisu nie płacisz nic.
Jeśli mimo informacji i twojego oświadczenia, że zapoznałeś się z treścią regulaminu nie złożysz w ciągu 10 dni oświadczenia o wypowiedzeniu umowy drogą mailową lub faksową znaczy , że chcesz kontynuować umowę i godzisz się na zapłatę przewidzianej regulaminem ceny.

Chciałbym żeby wszyscy byli takimi oszustami
oto regulamin:
https://www.pobieraczek.pl/regulamin
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.02.2011 17:00

realista2 ty też już nie mąć ........ i czytaj dalej sobie regulamin sraczka !

Wybaczcie , ale dalsza dyskusja z mojej strony nie upoważnia mnie do praniu tutaj brudów ludzi , tych co nie co znają się na p2p , mam tu namyśli byłych modów i Adminów stron o tejże tematyce.

:papa: Znikam z tematu
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.02.2011 17:34

maniust napisał(a):......

maniust napisał(a):....

Dałbyś se już maniek spokój. :wink:
Ralację skończyłeś :?: :twisted:

:wink:
realista2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) realista2 » 02.02.2011 17:45

Żeby zakończyć temat.
Pobieraczek.pl został ukarany przez UOKiK 7 kwietnia 2010 roku.
Po tej dacie firma dostosowała się do uwag UOKiK I OBECNIE DZIAŁA ZGODIE Z PRAWEM.
Jeśli ktoś teraz mimo ostrzeżenia na pierwszej stronie serwisu nie wypowie umowy w ciągu 10 dni od rejestracji zgodnie z prawem zawiera umowę i musi zapłacić.

Wszystko co wcześniej pisałem o sprawie dotyczy sytuacji po wspomnianej decyzji UOKiK .
Opierałem się na AKTUALNYCH informacjach ze strony pobieraczek.pl
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.02.2011 17:50

anakin napisał(a):Dałbyś se już maniek spokój. :wink:

Ani......hmmmm....... no sorki nie mogę tu na cropli.

Jeśli nie masz nic przeciwko daj cynk na GG 5233736 nurtuje mnie pewne pytanie....... :?
Jacek_Do
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek_Do » 02.02.2011 17:59

realista2, a co jeśli "Tak" kliknie osoba nieletnia?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 02.02.2011 18:10

maniust napisał(a):Jeśli nie masz nic przeciwko daj cynk na GG 5233736 nurtuje mnie pewne pytanie....... :?

Potem,ok?
Miej włączone.. 8)
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.02.2011 18:13

anakin napisał(a):Potem,ok?
Miej włączone.. 8)

Ok .........jak by co , to często na niewidocznym :wink:

Modzi ......skasujcie proszę naszą randkę . :lool: :smo:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.02.2011 18:32

realista2

Ja się zgadzam ze wszystkimi odnośniami prawnymi które do tej pory wymieniałeś. Masz absolutną rację, ale... te prawa nie dotyczą instytucji o charakterze przestępczym, jaką jest Pobieraczek. To dlatego ta firma nigdy nikogo nie podała do sądu i nigdy nikogo nie poda - dlatego że za to co udostępnia na swoich stronach nie ma prawa żądać żadnych opłat. I taka jest różnica.

To mniej więcej tak jak gdybyś kupił od sąsiada pędzony u niego w piwnicy bimber, zawarł z nim umowe i mu nie zapłacił. Jak myślisz - pójdzie sąsiad do sądu czy nie? :D :D

maniust
Faktycznie, na p2p nie znam się az tak dobrze, natomist na pewno dobrze się znam na dynamicznych numerach IP (trochę w tym pracowałem) - i to o czym ty piszesz dotyczy numerów statycznych, o ile ci to coś mówi. Rzadko kto z nas ma takie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.02.2011 18:39

Raul73 napisał(a):[ instytucji o charakterze przestępczym, jaką jest Pobieraczek.

Skąd taka wiedza konkretnie, na jakiej podstawie sądzisz, że to instytucja przestępcza, bo jeśli tylko na podstawie faktu zarabiania na naiwnych to jesteś w błędzie.
Poza tym ja byłbym ostrożny przy głoszeniu takich sądów jeśli nie ma się 100 procentowej pewności co się pisze - ich strona działa i ma się jak widać dobrze (co opisał Realista), natomiast czyjeś odczucia co do tej firmy można sobie w buty wsadzić. Skoro firma działa to raczej przestępcza nie jest, a to, że nabija ludzi w butelkę - naiwnych nie sieją... jak wszędzie jednych nabrał pobieraczek, a drugich człowiek na bramce autostradowej w Chorwacji.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.02.2011 18:46

Kurka miałem wypad zrobić tematu , ale jeszcze tylko coś dodam ......
Raul73 napisał(a):Faktycznie, na p2p nie znam się az tak dobrze,

No widzisz Raul73 to czemu wypisujesz takie rzeczy ? :)

Raul73 napisał(a):Nic nie trzeba ustawiać ani niczego maskującego używać! Żaden dostawca internetu nie ma obowiązku podawać żadnym służbom (nawet policji) adresów IP swoich klientów. Mało tego, nie mają nawet obowiązku ich rejestru (chociaz to oczywiście robi się samo automatycznie w pamięci). I naprawdę TP SA, Netia podają adres IP tylko w wyjątkowych okolicznościach - poważne przestępstwa typu pedofilia czy zamachy terorystyczne. Żaden usługodawca nie poda policji adresu klienta podejrzanego o ściąfanie z netu, bo to dla takiego usługodawcy jeden klient mniej.

Które są niezgodne z prawdą.
Znam dość dokładnie zasadę działania p2p , dostawców internetu itd....
Raul73 napisał(a):natomist na pewno dobrze się znam na dynamicznych numerach IP (trochę w tym pracowałem) - i to o czym ty piszesz dotyczy numerów statycznych, o ile ci to coś mówi. Rzadko kto z nas ma takie.

Dynamiczne Ip ......powiadasz....to coś co się zmienia? :D
Zapewniam cię że ma je dość sporo grono osób , ale nawet o tym nie wie , bo do czego to potrzebne i wiedzieć coś o tym człowiekowi który ma na kompie tylko przeglądarkę.

Statystyczne Ip ...jest takie ? (numery ...hmmm to przyznam nie wiem co to, albo wiem tylko wolno łapię cóś :) ) - czyli stałe .....żaden problem je zmienić .....nawet zmieniać codziennie. :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.02.2011 18:54

maniust napisał(a):Kurka miałem wypad zrobić tematu , ale jeszcze tylko coś dodam ......
Raul73 napisał(a):Faktycznie, na p2p nie znam się az tak dobrze,

No widzisz Raul73 to czemu wypisujesz takie rzeczy ? :)

Które są niezgodne z prawdą.
Znam dość dokładnie zasadę działania p2p , dostawców internetu itd....
Raul73 napisał(a):natomist na pewno dobrze się znam na dynamicznych numerach IP (trochę w tym pracowałem) - i to o czym ty piszesz dotyczy numerów statycznych, o ile ci to coś mówi. Rzadko kto z nas ma takie.

Dynamiczne Ip ......powiadasz....to coś co się zmienia? :D
Zapewniam cię że ma je dość sporo grono osób , ale nawet o tym nie wie , bo do czego to potrzebne i wiedzieć coś o tym człowiekowi który ma na kompie tylko przeglądarkę.

Statystyczne Ip ...jest takie ? (numery ...hmmm to przyznam nie wiem co to, albo wiem tylko wolno łapię cóś :) ) - czyli stałe .....żaden problem je zmienić .....nawet zmieniać codziennie. :)

Maniust, coś tam słyszałeś o IP, ale nie wiesz o co chodzi ani jak dziala, więc po co zabierasz głos? To nie jest dyskusja na kilka minut, więc lepiej sobie odpuśćmy, bo byśmy tu kilka dni rozmawiali, tym bardzie jże widze że mówimy zupelnie o 2 różnych rzeczach.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone