napisał(a) maniust » 02.02.2011 18:46
Kurka miałem wypad zrobić tematu , ale jeszcze tylko coś dodam ......
Raul73 napisał(a):Faktycznie, na p2p nie znam się az tak dobrze,
No widzisz Raul73 to czemu wypisujesz takie rzeczy ?

Raul73 napisał(a):Nic nie trzeba ustawiać ani niczego maskującego używać! Żaden dostawca internetu nie ma obowiązku podawać żadnym służbom (nawet policji) adresów IP swoich klientów. Mało tego, nie mają nawet obowiązku ich rejestru (chociaz to oczywiście robi się samo automatycznie w pamięci). I naprawdę TP SA, Netia podają adres IP tylko w wyjątkowych okolicznościach - poważne przestępstwa typu pedofilia czy zamachy terorystyczne. Żaden usługodawca nie poda policji adresu klienta podejrzanego o ściąfanie z netu, bo to dla takiego usługodawcy jeden klient mniej.
Które są niezgodne z prawdą.
Znam dość dokładnie zasadę działania p2p , dostawców internetu itd....
Raul73 napisał(a):natomist na pewno dobrze się znam na dynamicznych numerach IP (trochę w tym pracowałem) - i to o czym ty piszesz dotyczy numerów statycznych, o ile ci to coś mówi. Rzadko kto z nas ma takie.
Dynamiczne Ip ......powiadasz....to coś co się zmienia?
Zapewniam cię że ma je dość sporo grono osób , ale nawet o tym nie wie , bo do czego to potrzebne i wiedzieć coś o tym człowiekowi który ma na kompie tylko przeglądarkę.
Statystyczne Ip ...jest takie ? (numery ...hmmm to przyznam nie wiem co to, albo wiem tylko wolno łapię cóś

) - czyli stałe .....żaden problem je zmienić .....nawet zmieniać codziennie.