weldon napisał(a):Drużyna Chorwacji, jako jedyna, zrezygnowała z oddania czci ofiarom nazizmu,
na rzecz ofiar komunizmu i, zamiast Auschwitz, odwiedzą któreś z miejsc pamięci poświęcone Katyniowi.
A mi smutno - Nazilandia wygrała z Portugalią...
.png)
.png)
.png)
kaszubskiexpress napisał(a):Policja całą swoją energię zmarnowała na przechwałki przed EURO jak profesjonalnie są przygotowani. Słowa Chorwata, że powinni się uczyć od niemieckiej policji są prawdziwe.
.png)
weldon napisał(a):Jeżeli spełnia wymogi formalne, obowiązujące w Warszawie i nie będą łamać prawa, to dlaczego mieliby nie pomaszerować?
Zresztą, nie przesadzajmy, po pierwsze większych oszołomów widziała Warszawa, po drugie, tak w zasadzie, to oni chcą przez jeden most przejść
.png)
.png)
turan napisał(a):greenrs napisał(a):turan napisał(a):A mi smutno - Nazilandia wygrała z Portugalią...
Czy nie przeginasz z lekka?![]()
A ja się cieszę.... nie obrażając nikogo.
No co Ty, to już nie można Portugalii kibicować?
.png)
marze_na napisał(a):Kiepura napisał(a):moją opinię, że tym razem nie był to chocholi taniec podziela wiele osób.
A wiele nie.
A wiele jeszcze zmieni zdanie. Jak przyjdą rachunki do zapłacenia.
A możesz rozwinąć z tymi rachunkami?
Żyję sobie w mieście zadłużonym do granic możliwości, zadłużonym w dużej mierze przez organizację mistrzostw. Kredyty trzeba teraz spłacać i widać to już w miejskim budżecie. Mamy podwyżkę cen biletów MPK, wprowadzony podatek od deszczu i maksymalne stawki podatku od nieruchomości. Wydatki na inwestycje spadły z grubo ponad miliarda do poziomu 600-700 mln zł rocznie.
Mam pełną świadomość, że to EURO to nie za darmo i trochę milionów poszło przy okazji zwyczajnie w błoto, ale uważam, że nic lepszego nie przytrafiło się temu miastu od czasów wyzwolenia.
Układ drogowy i komunikacyjny przeszedł w ciągu ostatnich paru lat totalną rewolucję. Zapomniałam co to korki. Jakby to nie zabrzmiało żyje mi się po prostu wygodniej. Wychowywałam się i dorastałam jakieś 500 metrów od stadionu. Ile razy odwiedzam teraz te miejsca gęba mi się zwyczajnie cieszy na wspomnienie tego co tu było kiedyś i tego co jest dziś. I nie chodzi mi tylko o sam stadion, bo z tego przybytku to akurat najmniej korzystam.
weldon napisał(a):
Nie posądzam akurat legionistów o znajomość historii,
weldon napisał(a):Mam nadzieję, że służby porządkowe zrobią wszystko, żeby obyło się bez obciachu,
.png)
.png)
weldon napisał(a):A niech idą, niech pokażą, niech się dowiedzą
.png)
Kiepura napisał(a):Obciach to już jest, jak stąd do Nowego Jorku, że w ogóle pozwolono na taki marsz.
Bezstronność to należy stosować wobec własnych obywateli. Ale nie wobec ludzi, których większość pójdzie z symbolami pod którymi zamordowano kilkadziesiąt milionów ludzi. I kilkaset tysięcy Polaków.
Wyobrażasz sobie marsz Polaków w Moskwie z symbolami kojarzonymi z okupacja Kremla ? Albo w ogóle jakikolwiek marsz ?
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.