Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 09.06.2012 22:45

weldon napisał(a):Drużyna Chorwacji, jako jedyna, zrezygnowała z oddania czci ofiarom nazizmu,
na rzecz ofiar komunizmu i, zamiast Auschwitz, odwiedzą któreś z miejsc pamięci poświęcone Katyniowi.

A mi smutno - Nazilandia wygrała z Portugalią... :cry:
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 09.06.2012 23:01

turan napisał(a):A mi smutno - Nazilandia wygrała z Portugalią... :cry:

Czy nie przeginasz z lekka? :evil:

A ja się cieszę.... nie obrażając nikogo.
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 10.06.2012 07:01

Ostatnio edytowano 10.06.2012 10:15 przez Manga, łącznie edytowano 1 raz
kaszubskiexpress
Weteran

Postnapisał(a) kaszubskiexpress » 10.06.2012 09:21

Policja całą swoją energię zmarnowała na przechwałki przed EURO jak profesjonalnie są przygotowani. Słowa Chorwata, że powinni się uczyć od niemieckiej policji są prawdziwe.
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 10.06.2012 10:00

kaszubskiexpress napisał(a):Policja całą swoją energię zmarnowała na przechwałki przed EURO jak profesjonalnie są przygotowani. Słowa Chorwata, że powinni się uczyć od niemieckiej policji są prawdziwe.

Widocznie wujek tego Chorwata ma na nazwisko Altzheimer-polecam film o MŚ w 2006 w RFN:

Zresztą polecam wszystkim ,tym,którzy juz płaczą jak to nie poradziliśmy sobie z utrzymaniem porządku ;)
turan
Croentuzjasta

Postnapisał(a) turan » 10.06.2012 11:21

greenrs napisał(a):

No co Ty, to już nie można Portugalii kibicować?
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 10.06.2012 11:52

weldon napisał(a):Jeżeli spełnia wymogi formalne, obowiązujące w Warszawie i nie będą łamać prawa, to dlaczego mieliby nie pomaszerować?
Zresztą, nie przesadzajmy, po pierwsze większych oszołomów widziała Warszawa, po drugie, tak w zasadzie, to oni chcą przez jeden most przejść

Po pierwsze- rozczarowałeś mnie swoją ignorancją. No, ale cóż "c'est la vie".
Po drugie- lepszy własny, ale znany "oszołom", niż najeźdźca. Chyba, że wolisz tych obcych.
Mimo wszystko pozdrawiam
auto_gt
Cromaniak

Postnapisał(a) auto_gt » 10.06.2012 12:00

Nie jestem żądny krwi ...., są apele ,żeby nic nie robić , totalna ignorancja ,a nawet ,żeby ludzie na ulice nie wychodzili , żeby uniknąć prowokacji , jak to miało miejsce na marszu niepodległości .
Rosjanie już złożyli rano wieniec pod pałacem ,czytałem w faktach.
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 10.06.2012 12:07

ebolec napisał(a):Po pierwsze- rozczarowałeś mnie swoją ignorancją.

Przeżyję :)

Mógłbym rzucić w nich czymś, ale myślę, że dużo większą ironią jest fakt,
że Ruskie właśnie w Warszawie chcą świętować upadek Związku Sovieckiego :D
Manga
Cromaniak

Postnapisał(a) Manga » 10.06.2012 12:08

turan napisał(a):
greenrs napisał(a):

No co Ty, to już nie można Portugalii kibicować?

Prawdziwego Polaka,kibica Portugalii powinno stac na więcej niz tylko klasyczne rżnięcie głupa ;)
Kiepura
Cromaniak

Postnapisał(a) Kiepura » 10.06.2012 12:50

Bycie bohaterem we własnym domu wymaga czasu, ale tyle fajnych wpisów tutaj, że aż prosi się o komentarz.

marze_na napisał(a):
Kiepura napisał(a):
moją opinię, że tym razem nie był to chocholi taniec podziela wiele osób.

A wiele nie.

A wiele jeszcze zmieni zdanie. Jak przyjdą rachunki do zapłacenia.

A możesz rozwinąć z tymi rachunkami?

Żyję sobie w mieście zadłużonym do granic możliwości, zadłużonym w dużej mierze przez organizację mistrzostw. Kredyty trzeba teraz spłacać i widać to już w miejskim budżecie. Mamy podwyżkę cen biletów MPK, wprowadzony podatek od deszczu i maksymalne stawki podatku od nieruchomości. Wydatki na inwestycje spadły z grubo ponad miliarda do poziomu 600-700 mln zł rocznie.
Mam pełną świadomość, że to EURO to nie za darmo i trochę milionów poszło przy okazji zwyczajnie w błoto, ale uważam, że nic lepszego nie przytrafiło się temu miastu od czasów wyzwolenia.
Układ drogowy i komunikacyjny przeszedł w ciągu ostatnich paru lat totalną rewolucję. Zapomniałam co to korki. Jakby to nie zabrzmiało żyje mi się po prostu wygodniej. Wychowywałam się i dorastałam jakieś 500 metrów od stadionu. Ile razy odwiedzam teraz te miejsca gęba mi się zwyczajnie cieszy na wspomnienie tego co tu było kiedyś i tego co jest dziś. I nie chodzi mi tylko o sam stadion, bo z tego przybytku to akurat najmniej korzystam :wink: .

Wiesz, jaj juz się przywyczaiłem, ze większość postów pisanych w odpowiedzi na moje to jest taka :

No to co z tego ?

Drogo i przepłacone, argumenty, argumenty, argumenty..
No to co...
Nieskończone..
No to co...
Robimy coś wbrew naszemu interesowi...
No to co...

I tak dalej.

Widać jeszcze rachunki Cię nie zabolały, albo jak większośc w Polsce nie łączysz jednego z drugim.

A za rok o tej porze będą tematy, że benzyna droga, że Euro drogie...

Ale oczywiście nikt tego nie będzie łączył z Euro i z własnymi wyborami. Myślenie własny wybór - działanie - skutek to abstrakcja w Polsce. Lepiej przeczytać w gazecie gotowe rozwiązanie, po co myśleć i analizować.

Wrocław wypiękniał - super. Pomieszkaj trochę w innych miejscowościach Dolnego Śląska.

Ogólnie sporą część tego narodu ogarnął dziecinny amok, jak w sklepie z zabawkami. Ja chce zabawkę, ja, ja...
Tylko mamusi co zapłaci nie ma.

weldon napisał(a):
Nie posądzam akurat legionistów o znajomość historii,

Zdziwiłbyś się, zapewne średnio większa niż średnia znajomość historii przez użytkowników tego forum. Zwłaszcza odnośnie historii Polski i Warszawy.
Nie śledzę wydarzeń w Warszawie, ale ostatnio na przykład w Krakowie kibice wiadomego klubu dla siebie zorganizowali serię wykładów na tematy historyczne. No, ale o tym w prasie nie przeczytasz.

weldon napisał(a):Mam nadzieję, że służby porządkowe zrobią wszystko, żeby obyło się bez obciachu,

Obciach to już jest, jak stąd do Nowego Jorku, że w ogóle pozwolono na taki marsz.
Bezstronność to należy stosować wobec własnych obywateli. Ale nie wobec ludzi, których większość pójdzie z symbolami pod którymi zamordowano kilkadziesiąt milionów ludzi. I kilkaset tysięcy Polaków.

Wyobrażasz sobie marsz Polaków w Moskwie z symbolami kojarzonymi z okupacja Kremla ? Albo w ogóle jakikolwiek marsz ?

No, ale ja myślę, że do tego upokorzenia nie dojdzie.
W końcu nie od parady mamy pewna grupe ludzi, nie ? Ci celebryci, naukowcy znani z tego, że się wypowiadają po myśli, różnego rodzaju "ałtoritiety". przecież oni tak ochoczo protestowali, jak była demonstracja z okazji Swięta Niepodległości. Polskiej Niepodległości.

Przecież totalitaryzm nie moze przejść.
Miasteczko się rozbije, grubszy podjedzie swoim Mercolem i gitara :D

A co do tego obciachu w Twoim pojęciu, to zabawnie bedzie słuchac potem różnych takich zgietych w półskłonie :D

Nie ma jeszcze standardowego wpisu o wiosce jaką zrobili Niemieccy fani rzucając czym popadnie w Portugalczyków ? 8O 8O 8O

Jak na Legii czy Wiśle rzucali to jeszcze mecz się nie skończył a już wpis był. :D
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 10.06.2012 13:38

A mnie Ruskie latają koło tego, no ... nieważne ;)

Jakby po Łodzi maszerowali, tak jak chcieli zrobić, to byłoby nie halo,
a tak mam satysfakcję, że ani jeden łachudra, ani drugi nie dał nam rady
i dziś mogę sobie pozwolić na to, żeby w odbudowanej Warszawie upadek związku komuszego świętowali :D

Łapiesz? To nas miało nie być, a nie ma nazistów, nie ma komuchów ...

A niech idą, niech pokażą, niech się dowiedzą :D

Na tym polega właśnie wolność, coś, o czym Ruskie nadal mogą sobie tylko pomarzyć :)

I kij im w oko. Niech zazdroszczą :lol:

EDIT: kurde, Niemiec sędzią w meczu Polski z Rosją?

Ani chybi, jakaś prowokacja żabojada :D
ebolec
Cromaniak

Postnapisał(a) ebolec » 10.06.2012 13:54

weldon napisał(a):A niech idą, niech pokażą, niech się dowiedzą :D

Rosjanie mogą pomaszerować, ale nie może reprezentacja pewnego związku zawodowego... I jeszcze polska policja musi takich ochraniać przed "słusznym gniewem" wielu polskich obywateli, którzy takiej manifestacji są przeciwni.
Powtarzam manifestować to oni mogą sobie, ale u siebie :idea:
weldon
Legenda

Postnapisał(a) weldon » 10.06.2012 14:20

ebolec napisał(a):... nie może reprezentacja pewnego związku zawodowego...

Daj se siana z polityką ;)
Ostatnio edytowano 10.06.2012 14:22 przez weldon, łącznie edytowano 1 raz
arkona
Cromaniak

Postnapisał(a) arkona » 10.06.2012 14:21

Kiepura napisał(a):Obciach to już jest, jak stąd do Nowego Jorku, że w ogóle pozwolono na taki marsz.
Bezstronność to należy stosować wobec własnych obywateli. Ale nie wobec ludzi, których większość pójdzie z symbolami pod którymi zamordowano kilkadziesiąt milionów ludzi. I kilkaset tysięcy Polaków.

Wyobrażasz sobie marsz Polaków w Moskwie z symbolami kojarzonymi z okupacja Kremla ? Albo w ogóle jakikolwiek marsz ?

Maszerować to niech sobie maszerują. Tylko, że polskie prawo zabrania propagowania symboli systemów totalitarnych, a niewątpliwie sierp i młot do takich symboli należą. Dlatego też jeżeli nasz kraj ma być uważany za poważny to trzeba wyciągać konsekwencje w stosunku do osób to prawo łamiące. Przykład kibiców Standardu i wizerunku Che fujary pokazuje, że Polska to bantustan. Innym przykładem jest poważny kraj jakim są Niemcy, którzy potrafią przestrzegać prawo. Niedawno Trybunał Konstytucyjny w Karlsruhe ukarał Niemca grzywną 1750 euro za noszenie koszulki z napisem Die Fahne hoch.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Po Euro 2012 pozostało ... ? No właśnie, komu, co? :) - strona 127
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone